|
[23. Jan 2010|23:07] |
Hummus tik gards sanāca! Un arī turku zirņi vārīti ir ļoti garšīgi - pati taisīju pirmo reizi. Tos būs jāievieš regulārā lietošanā. |
|
|
Comments: |
Kaut kādā visparastākajā RIMI vai Stockmann.
hm, es vārīju tos turku zirņus, kaut kā ne sevišķi garšoja, apēdu jau, bet pelēkie labāk iet pie sirds.. vai arī ir kāds noslēpums turku zirņu vārīšanā, ar ko gribi padalīties. jā, padalies ar humusu ar.
Vispirms es tos zirņus kārtīgi izmērcēju un sabriedināju vieglā sālsūdenī (soda nebija mājās). Tad vārīju - laiku neuzņēmu, tikai putas pa laikam nosmēlu. Kad bija labā mīkstumā, tad vārīšanu beidzu. Nu hummus recepti es sagrābstīju no daudzām citām, bet nu pamatā jau ir kaut kas šāds: Sastāvdaļas receptei "Humus":
1. 1 bundzjinja - apm 250 gr chick peas 2. ¼ kruuzes citronu sulas ja svaiga, tad 1 citrons 3. ¼ kruuzes oliiveljas 4. 2 daivinjas kjiploku 5. 2 eedamkarotes uudens 6. ½ tejkarotes paprikas pulvera
Šeit gan nav minētas sezama sēkliņas vai sezama pasta tahini, kas ir būtiska sastāvdaļa. Es sākumā pārdzīvoju, ka nav tahini pasta man, bet atradu recepti, kur sezama sēkliņas tiek sakarsētas uz pannas ar nedaudz eļļas un beigās arī sablenderētas - līdz pastai tur gan bija tālu, bet garšas ziņā ieguvums. Ķiploki nav obligāti. Iespējas jau ir daudz un dažādas, jo hummus katra Vidusjūras reģiona iedzīvotāji taisa pa savam. | |