chow mein. kinda
Nov. 11th, 2011 | 10:09 pm
From:: zin
Vēl es šodien uzeksperimentēju chow mein. kinda. jo izmantojās spageti parastie.
sapgeti novāra, dārzeņus sagiež smalkos salmiņos.
visu pacepšanu, apcepšanu, etc veic ļoti strauji, maisot, uz lielas uguns.
gaļu sagriež patiešām mazos, plānos gabaliņos, savādāk jamā sanāks pasīksta salīdzinoši neilgās termiskās apstrādes dēļ.
kā jau parasti, viss ir variējams ^^
mērcīte:
sezama sēklu eļļa
sojas mērce
balzamiko
buljons
tumši brūnais cukura sīrups
kukurūzas milti
tehniski vajadzētu arī fish sauce. vai oyster sauce. bet šoreiz ļoti labi sanāca iztikt bez.
visu samaisa, uzkarsē, noliek malā vēlākai izmantošanai.
citas sastāvdaļas:
eļļa cepšanai
chili
ķiploks
liellops
burkāns
selerijas kāts
sīpols
paprika
puravs
bambusa dzinumi konservā
diedzēti graudi konservā (šitais man šodien nebija)
svaigs ingvers
jūras zvēri
malti melnie pipari
vok pannā uzkarsē eļļu parasto, iesviež sasmalcinātu chili un iespiež ķiploku.
apcepj pēc iespējas smalkākās plēksnītēs sagrieztu liellopu.
pievieno burkānu, selerijas kātu, sīpolu.
mazliet apcepj.
pievieno papriku, puravu, bambusa dzinumus. pierīvē mazliet svaiga ingvera.
apcepj.
pievieno makaronus
pieber jūras zvērus
pacepj.
uzlej mērcītī
uzkaisa piparus
samaisa
noņem no uguns
ēd.
sapgeti novāra, dārzeņus sagiež smalkos salmiņos.
visu pacepšanu, apcepšanu, etc veic ļoti strauji, maisot, uz lielas uguns.
gaļu sagriež patiešām mazos, plānos gabaliņos, savādāk jamā sanāks pasīksta salīdzinoši neilgās termiskās apstrādes dēļ.
kā jau parasti, viss ir variējams ^^
mērcīte:
sezama sēklu eļļa
sojas mērce
balzamiko
buljons
tumši brūnais cukura sīrups
kukurūzas milti
tehniski vajadzētu arī fish sauce. vai oyster sauce. bet šoreiz ļoti labi sanāca iztikt bez.
visu samaisa, uzkarsē, noliek malā vēlākai izmantošanai.
citas sastāvdaļas:
eļļa cepšanai
chili
ķiploks
liellops
burkāns
selerijas kāts
sīpols
paprika
puravs
bambusa dzinumi konservā
diedzēti graudi konservā (šitais man šodien nebija)
svaigs ingvers
jūras zvēri
malti melnie pipari
vok pannā uzkarsē eļļu parasto, iesviež sasmalcinātu chili un iespiež ķiploku.
apcepj pēc iespējas smalkākās plēksnītēs sagrieztu liellopu.
pievieno burkānu, selerijas kātu, sīpolu.
mazliet apcepj.
pievieno papriku, puravu, bambusa dzinumus. pierīvē mazliet svaiga ingvera.
apcepj.
pievieno makaronus
pieber jūras zvērus
pacepj.
uzlej mērcītī
uzkaisa piparus
samaisa
noņem no uguns
ēd.