Marshamllow fondant

« previous entry | next entry »
Oct. 18th, 2011 | 11:06 am


Cukura masu, jeb "marshamllow fondant" var iegādāties gatavā veidā, vai pagatavot pats:
Iegādājas veikalā īpašus zefīriņus, sauktus "marshmallows".
Ievieto tos traukā, pievieno mazliet ūdens un citronskābes. Uz dažām sekundēm ievieto mikroviļņu krāsnī, uzkarsē un apmaisa, procesu atkārtojot, līdz iegūst viendabīgu, ķepīgu cukura masu. Masai pievieno izsijātu pūdercukuru un to mīca, līdz iegūst smilšu mīklas konsistenci un cukura masa vairs nelīp pie rokām. Ja "mīkla" šķiet par sausu, tai var pievienot nedaudz eļļas, jāizvēlas bezkrāsaina eļļa, bez smaržas un garšas. Ja masa ir pa ķepīgu, pievieno vēl pūdercukuru.
Izmīcīto cukura masu ietin pārtikas plēvē un uz nakti ievieto ledusskapī.
Pirms lietošanas cukura masu nedaudz uzsilda un izmīca.
Brīdinu, ka šīs masas pagatavošanai nepieciešams visai daduz spēka un pūdercukura.
Un pūdercukurs ir visur.

Klāt pievienoju dažus video, no kuriem pati reiz mācījos, kā to visu dara:
Kā pagatavot fondantu: http://www.youtube.com/watch?v=m344aukHKxM filmā piesauktais "shortening" ir Amerikā izmantojam sintētiska taukviela. Es parasti aizstāju to ar bezkrāsainu eļļu, bez izteiktas smaržas. Tā pat parasti visur, kur minēta kartupeļu ciete, izmantoju pūdercukuru. kartupeļu ciete var noderēt, ja šis veidojums ir nedaudz jāsausina.

Lai kūku noklātu ar fondantu, tās virsmai jābūt līdzenai. vislabāk to ir panākt, noklājot kūku ar kausētu šokolādi.
Gaišām kūkām izmantoju balto šokolādi.
Lai šokolādē nemaisās kūkas drupačas, pa priekšu kūku noklāj ar krema oderi, laba pamācība ir šeit: http://zoebakes.com/2011/06/01/how-to-video-crumb-coat-your-cake-cake-decorating-series/
Pēcāk noklāj kūku ar šokolādi, kūkas virsma būs tieši tik gluda, cik gluda būs šokolādes kārta.

Fondantu uz kūkas klāj tikai tajā dienā, kad kūku pasniedz, jo pēc noklāšanas ar cukura kārtu kūku vairs nevajadzētu likt ledusskapī, tad cukurs sāks kust.
pamācības video noklāšanai: http://www.youtube.com/watch?v=vecmy4nKT-A man pašai nav speciālo izlīdzinošo palīglīdzekļu, es fondantu izlīdzinu tikai ar rokām.

Rotājumus var veidot jebkādus, tos var izveidot arī iepriekšējā dienā, lai tie sastingst. fondants pēc savas būtības ir līdzīgs plastikai, no tā var veidot gan figūtiņas, gan aplikācijas. to var krāsot, izmantojot pārtikas krāsas (sintētiskās. dabīgās šoreiz īsti neder).

rotājumus "pielīmēt" var ar parasto cukura sīrupu vai ar kausētu šokolādi.
Tags: ,

Link | Leave a comment | Add to Memories


Comments {0}