tests: rabarberu vīns (1 #1)

« previous entry | next entry »
Jun. 26th, 2011 | 05:28 pm

Tautas gudrības vēsta, ka pēc Jāņiem rabarberus ēst neesot labi.
Bet toties tos var mēģināt ieeksperimentēt vīnā.

pēc neliela researcha ar googles palīdzību, tika nolemts darīt šādi:
rabarberu kātus noskalo, bet nemizo.
sagriež.
liek saldētavā un sasaldē (apm diennakts).
pēcāk tādus sasaldētus krāmē katlā, kārtās ar cukuru, un ļauj viņam tur tusēt un atkust (apm 2 - 3 diennaktis). *(uz 12 kg rabarberu 5 kg cukura).
šinī brīdī daži avoti iesaka ar siltu ūdeni skalot radušos sīrupu nost un tālāk jamo izmantot raudzēšanai, bet pašus rabarberus neaiztikt. citi savukārt iesaka izspiest no rabarberiem visu, ko var. [info]lich plāno pārliet rabarberiem un to radītajai sulai karstu ūdeni, pielikt raugu un tad ļaut tam visam tusēt kādu nedēļu, pirms nokāst un ievietot vīna raudzējamajā pudelē.
finālā tika darīts tā, ka rabarberiem nospiesta radusies sula, ķeskas noskalotas ar ūdeni un nospiestas vēlreiz, pēcāk pievienots ūdens, cukurs un raugs: 3 kg cukura
ec1118, pievieno ūdeni līdz 30 l koptilpumam.
proporcijas piefiksēšu, kad līdz tam tiksim. pagaidām vien piebildīšu, ka rabarberi esot visai bagātīgi jāšķaida ar ūdeni. un to, ka mums ir ielikti nosalt 12 kg sagrieztu rabarberu.

pie viena der piebilst, ka šodien plānojas pārliet pieneņu vīnu, kas vēl joprojām dzīvo raudzējamajā pudelē, kopā ar citronu. atstāsim to, lai rūgst tālāk, tikai nu jau bez citrona.
Tags:

Link | Leave a comment | Add to Memories


Comments {0}