Laipciga, 2011

« previous entry | next entry »
Jun. 15th, 2011 | 01:40 pm

Lai arī pasākuma galamērķis bija gotu festivāls, ne tas vien šī brauciena sakarā ir pieminēšanas vērts.

iesākumā jau, protams, bija jātusē vecrīgā izbraukšanas priekšvakarā (bet izbraukšana ir pus5os no rīta, lai 6:40 iekāptu lidmašīnā), kas ceļojuma rītā radīja vieglu neērtības sajūtu.
Par cik lidojuma diena bija arī mana dz.diena, lidostas veikalā atradu vienīgo auksto asti pudeli, kafejnīcā, kurā dzērām rīta kafijas, bārmenim palūdzu glāzes (par šito gan viņš šķiet pēcāk izpelnījās nosodījumu no savām sieviešu kārtas kolēģēm, cerams puikam ne pārāk šerpi par to nācās dabūt pa galvu) un ceļojums varēja sākties.
Vācijas pusē ar īrētu mašīnu devāmies no berlīnas uz leipcigu, pa ceļam jau tradicionālajā benzīntankā iegādājoties pirmo vācu desiņu un pirmo vaissbieru.
iechekojāmies leipcigas mariotā, ar pieeju vip statusa viesu laundzam, kurā visas dienas garumā bija pieejams auksts alus, sulas un limonādes, kā arī dažādas kūciņas, riekstiņi, etc, bet no 6iem vakarā siltas un aukstas uzkodas + stipro alko bārs (tiesa, kā pirmajā vakarā izlakām remy martin, tā vairs jauna pudele neparādījās).
brokastis bija included, atteicīgi tā arī barojāmies tikai viesnīcā- kārtīgas zviedru galda brokastis 10tos rītā un improvizētas vakariņas no uzkodām 6os vakarā.
atsevišķi jāpiemin patiešām ļoti laba sieru izvēlē gan brokastīs, gan vakara uzkodās. es kusu un murrāju, baudot šo burvību. + brokastīs, papildus citām lietām, piedāvājumā bija garšīgas tatāru gaļas desiņas un šampanietis.
vienvārdsakot- izvirtības.

festivālā lielākā bēda bija ļoti plašā programma un daudzās koncertu vietas, kas radīja izvēles grūtības. Vietas noskaņas dēļ man ļoti patika moricbastejs pilsētas centrā, kur bija kas līdzīgs improvizētam viduslaiku tirdziņam un uzstājās grupas, kas spēlēja tip viduslaiku mūziku, un bija nopērkams ļoti labais jaunais vīns (šogad gan dārgāks kļuvis, grr).
viena no vietām, ko apmeklējām visvairāk bija centra teātris, kurā notika dažādi koncerti.
Jāpiemin pagānu ciemats (atkal kaut kas par tēmu viduslaiku noskaņas)- mana mīļākā no visām festivāla lokācijām, centrālā norsies vieta - agra, ar tematisko tirgu un lielāko skatuvi, opera, un, pilnīgi noteikti- kripta. milzīga monumentāla celtne, kurā notika klasiskās mūzikas koncerti.
lai arī festivāls oficiāli skaitās gotu, tā ietveros uzstājās dažādas grupas un apvienības, spēlējot ļoti dažādos mūzikas stilos.

vēl jāpiemin, ka man šķita ļoti jauki tas, ka festivāla laikā bija ieviesta speciāla tramvaja līnija, kas kursēja gar galvenajām norises vietām un centrālās stacijas tamvaja pieturā (kas bija kā galvenā pietura jebkuram virzienam, tikai minūtes gājienā no mūsu viesnīcas), skanēja paziņojumi 3 (vācu, angļu un franču) valodās, kuros sveica festivāla viesus un informēja par transporta virzienu izvēli.

Es mazliet atjēgšos, saņemšos, un uzrakstīšu rakstu par šo festivālu. Tad vajadzētu būt arī bildēm.

Link | Leave a comment | Add to Memories


Comments {2}

(no subject)

from: [info]dzeina
date: Jun. 15th, 2011 - 04:11 pm
Link

Es nākošgad noteikti pati aizbraukšu :)

Kā gāja ar akreditācijām, starpgadījumu nebija?

Reply | Thread


zintish

(no subject)

from: [info]zin
date: Jun. 15th, 2011 - 04:46 pm
Link

nea. viss bija ok.

Reply | Parent