rabarberi 2012 #1

« previous entry | next entry »
Aug. 15th, 2012 | 10:41 pm

apraksts par to, kā 2. reizi tiek darīts rabarberu vīns. 1. solis.

Tad mēs ņemam 2 rimi maisus ar visām mizām sagrieztu, saldētu rabarberu (saldēti jamie jau ir no vasaras sākuma, tikai agrāk "rokas nedagāja"), kuru daudzums ikurāt aizpilda vienu 20l emaljēto katlu (note to self: mazākais no abiem), saberam kārtās ar 3 kg cukura un ļaujam jamiem lēnām atkust (diennaktis divas, tā sanāca).
Kad rabarberi ir atkusuši un atsulojušies (piedevām sakrītoties uz aptuveni pusi), tos nokāš un biezumus, atšķaidītus ar karstu ūdeni uzkarsē, bet neuzvāra, pielej sulu un aptuveni 20 minūtes karsē nedaudz virs 60 grādiem, lai atmirst visādas kultūras.
Nokāš un nospiež sietā.
Iegūtajai sulai pievieno vēl mazliet akas ūdens (kopumā visā procesā iesaistīti aptuveni 3 litri h2o) un, kad tas viss ir padzisis, 1/3 no paciņas ar sausā vīna raugu (kurš iepriekš pēc insturktāžas atdzīvināts).
Kopā iegūti 10 litri topoša vīna (ja vajadzēs, vēl vairāk pašķaidīs nākamreiz), kamiem nedaudz vēlāk taps iebarotas vīna barības vielas, bet pagaidām ir uzlikts raudzējamais korķis.

---
rabarberi no vietējā dārza, 2 rimi maisi (lolmērvienība) vai 20 l sagrieztā un sasaldētā veidā
~3 l akas ūdens
3 kg cukura
1/3 paciņa vīna rauga fermivin PDM (paciņā 7gr)
= 10 litri

--
pagājušā rudens ābols ir neeeeeenormāli salds un jamam nedaudz sitās cauri rauga garša. Pastāv spekulācija, ka tas no ļoti nomirušā rauga, nākamajos vīnos liksim arī barības vielas.
Tags:

Link | Leave a comment | Add to Memories


Comments {0}