(no subject)

« previous entry | next entry »
Jan. 18th, 2018 | 01:42 pm

pagājušogad es vēlējos rīkot rosola (rasola) ballīti.
jautājums ir aktuāls joprojām.
Cien.God.(ex)Cib.Pļēg. biedri un pietuvinātie, vai un kad jūs vēlētos apmeklēt manu dzīvesvietu, līdzi ņemot pa bļodiņai savas iecienītākās receptes augstākminēto salātu, vai jeb ko citu, ja tādas nav? + pašu recepti arī.
ko jūs teiktu par agru svētdienas pēcpusdienu, to, kas nākamajā nedēļā, lai gribētāji var vakarā paspēt uz nerten?

upd. rosola ballīte ne ātrāk kā pēc mēneša. precizējums sekos.

Link | Leave a comment | Add to Memories


Comments {17}

The Atis

(no subject)

from: [info]atiitis
date: Jan. 20th, 2018 - 09:17 am
Link

Piesakos uz rosoltusu!
btw, kas ir rasols?

Reply | Thread


zintish

(no subject)

from: [info]zin
date: Jan. 22nd, 2018 - 10:28 am
Link

"Auksto ēdienu — salātus, kas gatavoti no vārītas vai ceptas gaļas, vārītiem dārzeņiem (piemēram, kartupeļiem, bietēm), olām un skābētiem vai marinētiem gurķiem, pievienojot krējumu vai krējumu ar majonēzi un garšvielas, – sauc par rasolu. Šis ir vienīgais minētais variants latviešu valodas pareizrakstības vārdnīcās."
bet
man rasols asociējas ar gurķu marinādi (no krievu val.), tādēļ salātus spītīgi dēvēju par rosolu.

Reply | Parent | Thread


The Atis

(no subject)

from: [info]atiitis
date: Jan. 22nd, 2018 - 11:41 am
Link

Nu tieshi taa. Tas aukstais eediens - salaati, viennoziimiigi ir rosols. Taa vaardniica jaatjaunina.

Reply | Parent