zilnezal ([info]zilnezal) rakstīja,
@ 2018-05-27 19:47:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
es apsitos un analizēju gata grozunska Ledusskapi
tagad kad ledusskapis
rūc kā tu no rītiem kad mosties
un acis neveras vaļā
pieskarties sejām ir kaitīgi, nesāc



Redziet, man šķiet, ka man iztrūkst kāds ļoti svarīgs atslēgas elements šajā četrrindē, jo, lai arī "tagad kad ledusskapis" liecina par to, ka nobeigumā vajadzētu, pašsaprotami, būt "notiek x" (tagad kad šis - tad" bet "pieskarties sejām ir kaitīgi nesāc" man vienkārši asociējas ar aizrādījumu, kuru saņem jebkuršs pubertitātē funkcionējošs pusaudzis, ka "nevajag spiest pumpas/aiztikt seju jo pirksti ir netīri un pilni ar baciļiem" un galu galā rada manī apjukumu par to, kā gan skaļi rūcošs ledusskpais (droši vien, ka G paša virtuves ledusskapis, jo viņš bieži stāsta par to, cik viņš ir skaļš (vai arī tās ir fake memories, jo to jau nodomā katrs otrais, kurš ir ieklausījies ledusskapī) rada tādus, apstākļus, kuros pirksti IR netīri, un tāpēc vajadzētu izvairīties no pieskaršanās sejai. Vai arī rūcošs (= strādājošs) ledusskapis apzīmē to, ka ir pieejama lipīga pārtika (piens, mērces, desas, u.t.t.) un mēs noteikti viņas ēdam, un pēc ēšanas parasti ir netīras rokas (yada yada...). VAI arī mēs varam ignorēt iepriekš teikto un uztvert visu šo darbību kā vienkārši tekstu, kurš radīts, lai liktu mums sajust kādu konkrētu, gruzincisku pasaules noskaņu, kurā ļoti nozīmīga vieta IR sadzīves precēm (īpaši rūcošām) un nespējai pamosties kā arī sausai sejas ādai. man patiesībā nav ne jausmas, es šobrīd tiešām neesmu skaidrā.


un pat plates zina
bez adatas neskan mūzika, draudziņ
bet jums ir par vieglu
nesāp nemaz, gultā pietiek vietu

Visp. kad dzirdēju šo dziesmu, gribēju izvilkt no kabatas savu portatīvo feministu karogu un dusmīgi vēcināt ardievas savām "katrs cilvēks ir jāvērtē atdalīti no kopuma, kopumu uztverot TIKAI kā kontekstu" un sasveicināties ar "visi vīrieši ir maitas kuri zog sieviešu mentālo īpašumu" jo es izdomāju rindiņu "bez adatas neskan mūzika" kas ir rindiņa, par kuru G ir saņēmis vairākkārtējus komplimentus lol. Bet nu pohuj patiesībā.
Atkal jau - divrindītes īsti nebalsta viena otru, un tekstā nav cēloņsakarību lai lineāra laika ritējuma, kurā kaut kas būtu pateikts tā labad lai paskaidrotu nākamo un veidotu kaut kādu stāstu. "Bet jums ir par vieglu", saprotams, ir par tiem cilvēkiem, kuriem nesāp mugura (un nesāp nemaz) jo tas, tāpat kā iepriekšminētās trīs lietas, arī ieņem lielu vietu gruzinciskajā pasaulē. (Un viņš noteikti vēlētos platāku gultu)
bet. es īsti nezinu, vai "bet" apzīmē cilvēkus, kuriem nav nepieciešamības pēc mūzikas (t.i., spējas justies spējīgam dzīvot) vai arī kuriem jau tāpat ir ok un nav nekādas vilkmes pēc domām par mūzikas nepieciešamību (drīzāk jau tā)
es nezinu, es spekulēju un man ir stunda laika mājās pagulēt un man īsti nav ko darīt, es braucu mājās ar velosipēdu un nolēmu pārmaiņas pēc paklausīties "Šūpuļdziesmas jukušajiem" un nu vottak


arvien ledusskapis nepārstāj rūkt
freona ellē ledusskapis nepārstāj rūkt

smieklīgi, vai ne, jo ellē ir karsti bet freoni ir fluoru saturoši organiski savienojumi, kurus kā aukstumnesējus izmanto ledusskapjos (un tas ir auksti) haha


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]zilnezal
2018-05-28 02:04 (saite)
autors teica ka ir ļoti labs

(Atbildēt uz šo)


[info]zilnezal
2018-05-28 05:30 (saite)
Autors piebilda arī to, ka: "recigi par seju bija bet cmon xcik gruti ir nesaprast to rindu
tas bridis kad tu sac aiztikt kada (tuva) cilveka seju
ur not getting out of that 😀"

:-(

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?