Zebra ([info]zebra) rakstīja,
@ 2003-12-01 19:59:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Weekend with Esti
Sestdien kaartiigi notuseeju apkaart pa Riigu ar Mell un 8 citiem vinja futbola komandas igaunjiem.
Satikshanaas laiku kaadas 2 reizes paarceelaam, jo vinjiem bija bijushas probleemas uz robezhas =>
kaveeshanaas un arii speele notika, peec vinju vaardiem izsakoties, " kaut kur uz Riigas robezhas".
Taa nu mees tapaam norunaajushi 3 x peec kaartas tieshi 30 sekundes..un labs atklaajums, ka vinja
mobilais darbojas arii Latvijaa. NU labi, beidzot satiekamies pei Briiviibas piemineklja. Apmetam loku
ap V-Riigu, un sagaidam paareejos vinja draugus/komandas biedrus/studentu biedriibas paarstaavjus.
Taa nu tiku oficiaali iepaziistinaata kaa 'Ilse' un pateicu vieiem platu " Hai!". Tad nu pa laikam viens
igaunis peec otra jautaaja 'Ilsei' , kur atrast to vietu vai shito,kur ir pasts, kas shajaa vietaa, telpaaa
un laikaa straadaatu, un tad veel visiem vajadzeeja mistisku eestuvu, kaa vinji teica [pei'meni]. Es
saku, ka nezinu taadu, a shie negrib tam ticeet - taadu vietu nevarot nezinaat. Un kur mees beigas
triumfiaali apstaajaamies ? Pie " pelmenjiem" ! LAbaak nebuutu meegjinaajushi to vaardu izrunaat..bet
nu vismaz gaumes sakriit. Es ar buutu gaajusi tur pat. Diezgan diivaina me likaas igaunja
izmaksaashanas sisteema - pusdienas nee, alu jaa.. Igaunji mekleeja kaadu krogu, kur peistaat uz paaris stundinjaam, bet manis piedaavaatais "Paddy Whenaln's" vinjus neapmierinaaj, jo, luuk, vajadzeeja ko bik britiskaaku. Taa nu mans paldies to them par jaunas, jaukas vietinjas - "Dikenss" ieraadiishanu, kur arii apmetaamies lielos, sarkanos, miixxxtos diivaanos. Nu man jau bija dubultmiixti..;)
Kad jau atvadiijos busa pieturaa pretii Kaderaalei, mans Igaunis atstiepa TIK garu luupu, ka kaarteejo reizi zaudeeju savu stingro nostaaju un nepratu ar godu laikaa aiziet. ( Iemaaciet tak man reiz neietekmeeties no citiem cilveekiem un pastaaveet par sevi!!!! ). Aizbraucu liidzi uz Teiku. Buutiibaa nenozheeloju, labaakais jau patiesiibaa notikaas tur, bet tika salusta mana (iedomaataa) pretestiiba. Es negribu buut viegli pieejama, bet neviens shajaa dziivee mani nav iemaaciijis pateikt "Nee". Blje, kameer nav par veelu..
Nu labi. Mikrinjaa jutu, ka paareejie dazhi latvieshu pasazhieri domaa, ka igaunju teroristu banda mani , nabaga latvieshu skukjiiti, nolaupiijusi :)
Sajuuta gandriiz taada, ka [info]shutup stilaa vareetu uzraxtiit sava Igaunja viziitkarti, jo manaa atminjaa saglabaajusies paaris incanti fakti. Piemeeram, vinja vaardiem sakot: "Beer is the best thing in the world". Hmm. Diivaini. Man ir divas versijas - vai nu vinjam TIK dikti nepatiik sekss (?) vai nu vinjsh nezin, kas tas ir...:) Vajadzees paprasiit:) Ak, jaa, vinjsh pac ar jautaajumiem par maniem bijushajiem arii neskopojaas. Diezgan tieshs chaliic. Nu jaa, un Latvijaa esot 2 labas lietas - leetas cigaretes ( 2 x leetaakas kaa Estos, kuras vinjsh arii 4 blokos iegaadaajaas kaa x-mas daavanas (sev)) un es. Riigaa vinjsh esot bijis daudz reizhu( un tieshaam mikrinju paarvietoshanos vinjsh zinaaja daudz labaak par mani, neskatoties uz to, ka vinjsh tachu nevar pat izlasiit marshutu), bet shii esot vislabaakaa. Nu nezinu, vai estu puisis ir tik naivs vai par tik naivu uzskata mani. Mani jau apmierinaatu 1. variants. PAinteresejies, vai me ir boyfrends in LAtvia un uzzinajis, ka not at now, vinjsh atljaavaas pazinot, kad tad man esot viens ieksh Estonia. Es kaut ko nonjurdeeju pretii par teemu "var jau buut". Shitais viss pasaakums liek man smieties un dazhreiz smieklu konvulsijaas bazhiigi saraukt pieri.
KAd mees seedeejaam sporta zalee uz griidas un es, eertaakas lotosa pozas ienjemshanas labad, novilku zaabakus, he noshausminaajaas par maniem 11 cm papeezhiem. NU uz tiem man vismaz vinjsh tik garsh vairs neliekas.
Katrs mans puisis, iecereetais puisis vai vienkaarshi draugs savaa laikaa ir ir izgaazies manaa priekshaa ( kaa veca seeta) ar kaadu savu teikumu, taadeejaadi pamatiigi izbojaajot iespaudu par sevi vai nojaucot uzsprausto teelu. VIens reiz teica: "Zini? Es tevi miilu ar katru briidi vairaak!", cits vaicaaja "Vai tu negribi mani iemaaciit skuupstiities?" un veel paaris situaacijas, kuras atceroties me nosarkst no iikshkjiem liidz auskariem vinju un savaa vietaa. Igaunis izgaazaas, kad uz manu atteikumu iet tanii vakaraa ar vinju uz kino, atbildeeja, ka esmu pirmaa meitene, kas negrib ar vinju iet uz kino, ja vinjsh uzaicina. Me vismaz neapstulba un atbildeeja, ka "kaadai jau vajadzeeja buut pirmajai, kas paraada vinjam vietu..". Eh, nu labi. Igaunis kaa nekaa.
Veel paaris atzinjas no manas puses:
"savage garden" vaadiem sakot - grass is no more greener on the other side jeb puishi nav labaaki arii aarzemees;
arii aarzemees dziivo labi cilveeki;
valodas prashana dazhreiz paliidz;
arii valodas neprashana dazhreiz paliidz.

NU taa luuk esmu sanjeemusi arii 45 x atkaartotu ieluugumu x-mas briivdienaas aizbraukt uz Tartu kaa arii speeleet kopaa jaukto paaru bridzha turniiraa (Is he crazy? he loves bridge and plays it 7 years, but all i can do is sacakareet speeli).

UN vispaar, ja neskaita personiigo attiexmi, kaac ir parasti randinju izmaxaashanas grafiks ? Mani vienmeer ir tracinaajushas situaacijas, kad netiek uskaidriibaa, kursh maxaas..un tas vienmeer sachakaree jebkaadu normaalo atmosfeeru..

AH, paaris paparaci bilzhuku no Druvas:
me ar my partner
taa nu tur ar bij
punktu skaitiishana
speeleeshana
rezultaatu gaidiishana


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]efix
2003-12-01 23:35 (saite)
hehe;)
atkal izlasiiju ;P

bet uz Tartu aizbrauc, cik aceros pa miglu, pagaajushaa gada vecgada vakaraa tur bija super ;))

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]zebra
2003-12-02 20:27 (saite)
Juutu, ka me ir pastaaviigais lasiitaajs uz igaunismiem..:) he he nice. Es ticu, ka tur VAREETU buut cool, iipashi kopa ar savu Igauni..:).. me taisni vai siekalas saskrien, iedomaajoties jauku, sveshu, gaishu, piesnigushu pilseetinju..un siltumu..aww..

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]efix
2003-12-02 21:55 (saite)
mm. nu tas taapee, ka man pasham bijusi saskarsme ar Igaunieti, un kas interesanti, vinja ir no Tartu :)) xe, bet nu pagaajushajaa Vecgada vakaraa tur bija mezhoniigi auxc, bet galvenais, ka sirdii silti ;))
Bet pilseeta tieshaam jauka ;)
Keep on!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zebra
2003-12-02 22:23 (saite)
:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?