zdv ([info]zdv) rakstīja,
@ 2004-02-16 08:53:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Garastāvoklis:happy
Mūzika:Hedonism by Skunk Anansie

Jautājums . . .
. . . ja Jums būtu iespēja intervēt cilvēku par Federico Fellini, kurš kopā ar Fillini rakstīja scenārijus viņa filmai, ko Jūs viņam jautātu? . . . Piemēram, viens no maniem jautājumiem: In some materials I have read on Fellini the same stories told by Fellini and Aldo Fabrizi differs completely even so they both are telling story about the same situation. Fellini also insists that he attended religious college in Fano even he never went there it was his brother Riccardo who attended this college. Fellini created his own imaginary biography. Did you also encountered imaginary world of Fellini when you were working or spending time with him?

Any advise will be appreciated :)))



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]yuna
2004-02-16 11:57 (saite)
what is God for u? and what is belief in God? isn't it the same when working?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]zdv
2004-02-16 17:26 (saite)
Neder, jo intervija ir par pašu Fellini nevis ar cilvēku, kurš atbildēs uz jautājumiem par Fellini . . . maybe . . . how did Fellini perceived God? . . .

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

veci pazinas
(Anonīms)
2004-02-16 20:54 (saite)
Vai Marks ir tuvumaa?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

Re: veci pazinas
[info]zdv
2004-02-16 21:48 (saite)
Tu domā kino vēstures pasniedzēju?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: veci pazinas
(Anonīms)
2004-02-17 14:35 (saite)
Tieshi taa!!!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: veci pazinas
[info]zdv
2004-02-17 18:18 (saite)
Jā, jā vēl jau plivinās riņķī . . . viss jau dzirdēts pirms tam, ko šis stāsta, bet te izrādās ir 70% cilvēki, kuri domā, ka Fellini ir kind of pasta . . . halp needed :P Kurš gads esi tu?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Anonīms)
2004-02-18 15:55 (saite)
pilniigi noteikti, ka pagaajushais gadsimst, bet es buutu ar mieru krietni daudz ko atdot, lai tur atkal atgrieztos kaut tikai uz vienu nedeelu. Es miilu Ebeltoftu loti loti. Bet cik es zinu, tad jums ir jau gandriiz pilniigi citi pasniedzeeji, kas bija mums...Katraa zinaa sveicieni burviigajiem saulrietiem un saulleektiem, asajiem veejiem, it iipasi, kad vini shaudaas gar biblioteekas spicaa stikla loga un visaam pareejaam EFC izvirtiibaam:)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]zdv
2004-02-18 16:02 (saite)
Jā ir gan citi pasniedzēji . . . vai Tavā laikā direktors jau bija Jens? . . . manas jūtas par šo vietu ir dalītas . . . es to uztveru kā kārtējo posmu un piedzīvojumu savā dzīvē . . . biblotēkas logs tiešām ir fantastisks un debesis šad un tad (kad nelīst un nav migla) arī ir skaistas . . . pati pilsētele - esmu izteikta megapoļu mīlētāja ir kādu nieku grūti būt šajā nekurienē . . . BET . . . te ir lētie Ryanair lidojumi tā kā šad tad var aizlidot prom vai kāds var atlidot uz šejieni :)))))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

Howdy
(Anonīms)
2004-02-18 20:48 (saite)
Nee, manaa laikaa direktors bija ists rautu karalis un pirmie vaardi, ko vinsh pateica, kad visi studenti bija sabraukushi bija shaadi "long live party!" un taa aptuveni visu laiku. EFC mans labaakais draugs bija kaads izcili feins montaazists - austrietis, ceelies no iistiem aristokraatiem - taa kaa baliites pie direktora bija La Grande, tad viens no riitiem saakaas zem direktora mashinas...tas bija jauki. Sarkanais viins tika tukshots taados daudzumos, ka praktiski visi studenti uz savaam blue, red, green etc kojaam paaradaas ar skaistaam zilaam luupam un tik pat ziliem zobiem. Kad atgriezos, es veselu gadu attureejos no saviesiigiem pasaakumiem.
Bet, protams Ebeltoftu taa paiistam miil tad, kad tur vairs nedziivo...Bet es patieshaam uzskatu, ka Marks, jaa, vinsh ir pa iistam sasodiiti labs film historian un lai tie mazie skandinaavu bebji saka ko grib.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

Re: Howdy
[info]zdv
2004-02-19 01:47 (saite)
Viins tiek tukshots arii shajaa gadaa, bet gan muusu 'snobu' barinjaa (par taadiem muus uzskata 'vieteejie') . . . danji dzer alu, mees (tas ir bars internacionaalo studentu) viinu . . . Markam nav ne vaina, ja klausaas pirmaas film history muuzhaa - es ipashi neeju, jo esmu jau pirms tam klausijusies TISCH un veel shur tur lekcijas par kino veesturi. Marks taisa paraak daudz bla, bla, bla ne pa teemu . . . bet 'skandinaavu beebjiem' naak tik par labu :))) Laikam, tad jau neesi rezhisore, kuru zinu live . . . Esi LV vai kur citur?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Anonīms)
2004-02-21 19:52 (saite)
vai jau nointerveeji sho viiru?
v.j.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]zdv
2004-02-21 21:13 (saite)
Kuru viiru Tu domaa?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zdv
2004-02-21 21:15 (saite)
Ak es dumā . . . saelpojusies tajā set-design par daudz krāsas . . . nē es lidoju uz turieni tikai 8.martā . . . es vēl gatavojos nopietni tam pasākumam . . . vīri iespējams būs divi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2004-02-23 18:07 (saite)
intervijās ir diezgan daudz vietas radošai darbībai. tā man vienmēr licies, lai gan pats Neko Tādu darījis neesmu, tikai dažkārt mani ir fascinējuši intervētāji, kuri daudz tālāk par pieklājības frāzēm un standarta jautājumiem netiek, it kā mēģinātu parādīt, ka intervējamais ir tāds pats garlaicīgs cilvēks kā visi citi

gribēju palīdzēt tev ar kādu ideju intervijas veidošanā, taču tās tēma ir diezgan ierobežota: Fellini, par kuru es maz ko zinu. mazliet palauzot galvu, izdomāju, ka veiksmes gadījumā interesantas atbildes varētu gūt, ja uzdotu vienkāršus jautājumus: vai Fellini spēja Jūs pārsteigt? vai Jūs pazināt Fellini? vai viņā bija kaut kas Jums neizprotams? un tml.

v.j.
/nupat aizvadīju brāli uz Marocco un klausos vēl nedzirdētu The Tiger Lillies albumu

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zdv
2004-02-23 20:41 (saite)
Nu mani visvairāk interesē sekojošie jautājumi . . . tas tā tīri pašai . . . bakalauru rakstīju par Stenliju - viens no maniem maestro . . . pirmo doc. filmeli gribu par Fellini . . . viņš ir otrs maestro, kurš mani patiesi interesē. Tātad prioritārie jautājumi:

1) Once in the interview to Toni Maraini Fellini said that (citing) “clownesque talent in an actor is the most precious gift” he referred to Giuletta Masina, but then we have these actresses like Anita Ekberg (La Dolce Vita), Claudia Cardinale (8½), Anoun Aimee (8½) in his films. Don’ t you think it contradicts the image of actress with “clounesque talent”?
2) What do you know about artistic collaboration and relationships between Fellini and Robert Rossellini?
3) Would you happen to know why Fellini was so fascinated by circus?
4) In interview about 8½ interviewer mentions different writers that critics mentioned in comparison with 8½. Writers like Proust, Joyce, Kierkegaard. Fellini confessed that he hasn’t read their works as he didn’t have time for it and also that (citing) ‘museums and libraries are not made for artists’ and that ‘life interests him much more than books’. Were there any other forms of art that were of any interest to Fellini apart from cinema?

Protams ir arī vēl citi . . .
Mrocco noteikti būs jauks pasākums :))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2004-02-24 16:42 (saite)
arī intervija noteikti būs jauks pasākums

pirms dažiem gadiem kinogalerijā noskatījos filmu par Marcello Mastroianni, viņš bija 70 gadus vecs, stāstīja par sevi un drīz pēc tam nomira.. toreiz tā bija vienīgā filma, uz kuru aizgāju arsenāla laikā, iepriekš nemaz nezinot, uz kurieni eju, un pēc noskatīšanās man šķita, ka šis kinofestivāls ir bijis vērtīgs pasākums. toreiz radās pirmais iespaids par Fellini

iepriekšējā Arsenālā varēja skatīties filmu par Kubriku, un klausīties stāstus, ko stāstīja kāds, kurš kopā ar viņu strādājis (neatceros tik, kas tas bija). kāds draugs teica, ka esot bijis interesani. labprāt būtu aizgājis. vakar vakarā beidzot noskatījos Barry Lyndon, tuvākajās dienās droši vien noskatīšos kādu neredzētu Fellini filmu

v.j.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zdv
2004-02-24 20:50 (saite)
Jan Harlan bija vīra vārds - viņš bija Kubrika producents . . . viņš starp citu vakar bija skolā, bet pirmo reizi mēs tikāmies pēdējā Arsenālā . . . būšot te atkal marta vidū. No Fellini iesaku AMARCORD, The Nights of Cabiria vai City of Women . . . bet tās protams tikai tad, ja ir redzētas La Dolce Vita, 8 1/2, La Strada, Il Bidone :))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?