Depresīva troļļa piezīmes - [entries|archive|friends|userinfo]
zazis

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Mar. 23rd, 2023|01:14 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]hedera
Date:March 23rd, 2023 - 10:52 pm
(Link)
Lūk, lūk, tieši šitā domāšana manuprāt ir lielākā problēma ar Latvijas un sevišķi Rīgas satiksmi - es jau pieredzējis, man ir pareizā jušana, es te varu dažreiz arī kādu noteikumu neievērot. Reāli sāku domāt, ka piešķirt autovadītāja tiesības beztermiņā ir smaga kļūda. Tā vietā vajadzētu noteikt termiņu, kad tiesības atkal jāpārkārto. Tad redzētu īsto ainu, cik liels procents no pieredzējušamiem braucējiem nespēj ievērot noteikumus.
[User Picture]
From:[info]extranjero
Date:March 23rd, 2023 - 11:05 pm
(Link)
Manai māsai uzbrauca mašīna tieši šādā situācijā, kad viņa gāja taisni pāri ielai pa gājēju pāreju un kāds nogriezās. Cieta diezgan smagi un ārstējās slimnīcā. Cik saprotu, tas bija neregulējamais krustojums. Vadītājs bija jauns, ar BMW nesen ieguvis tiesības.

Manuprāt, pareizi būti nevis biedēt kursantu, ka viņus izgāzīs eksāmenā, bet mācīt mazāk pievērst uzmanību gājēju luksoforam, bet vairāk skatīties, ko viņi taisās darīt. Ja viņi droši stāv, tad var braukt. Ja viņi jau neapturami iet, tad stājies nost. Pofig par tiem, kas aizmugurē, viņi pagaidīs.

Problēma Latvijā, tad aizmugurējie jau apstāsies, bet bez vajadzības pīpinās. Ja kāds ir negaidīti uz ceļa apstājies, tad parasti tam ir kāds nopietns iemesls. Nevajag pīpināt un arī apbraukt vajag uzmanīgi. Bet tā reāli Latvijā tiešām noteik – kāds apstāsies pie gājēju pārejas, lai palaistu gājēju, un aizmugurējais tevi uz pārejas apdzīs (šausmas!).
[User Picture]
From:[info]zazis
Date:March 24th, 2023 - 08:44 am
(Link)
ir naivi iedomāties, ka tie, kuri tikko saņēmuši autovadītāja apliecību ievēro noteikumus labāk kā tie, kuri pirms 20 gadiem.
visvairāk līķu ir dēļ ātruma pārsniegšanas un alkohola lietošanas. nekāda pārlikšana to nespēs labot.
[User Picture]
From:[info]hedera
Date:March 24th, 2023 - 09:00 am
(Link)
Aha, un kā tad ātrumpārkāpēji un dzērājšoferi racionalizē savu pārliecību, ka uz viņiem noteikumi neattiecas? Es jau esmu pieredzējis, man ir pareizā jušana.

Nesen tiesības saņēmušie patiešām sākumā cenšas ievērot noteikumus, bet vispārējā satiksmes kultūru viņus drīz vien pāraudzina, jo braucot pēc noteikumiem citi spraucas priekšā, griež nost ceļu un bezjēgā pīpina.
[User Picture]
From:[info]zazis
Date:March 24th, 2023 - 09:28 am
(Link)
daži vatbūt arī cenšas, gluži kā daži ar 20 gadu stāžu.
[User Picture]
From:[info]extranjero
Date:March 24th, 2023 - 10:28 am
(Link)
Viens paziņa precīzi izteicās – iesācējs braukšanā tikai pēc 2 gadiem sāk redzēt ceļazīmes.

Protams, tas ir individuāli, cik ātri katrs gūs vajadzīgās prasmes, bet iesācējs tomēr ir iesācējs. Viņš var darīt lietas formāli pareizi, bet parasti tomēr nespēj ātri analizēt situāciju, paspēt visu ieraudzīt.

Arī tas gadījums, kur uzbrauca manai māsai. Nekādu kriminālsodu vadītājam neuzlika. Apdrošinātājs izmaksāja kompensāciju un viss. Viņš bija vainīgs, bet tas, ka vadītājs neieraudzīja to, ko vajadzēja ieraudzīt, vēl nav krimināli sodāms. Tur pietrūka drošas braukšanas iemaņu. Tās iegūst praksē. Protams, iesācējam jābūt ļoti uzmanīgam, jāapzinās iemaņu trūkums. UK iesācējiem ir ieteikts uzlikt zīmi P (practitioner), kas jau ir nolicis tiesības un vairs nav learner (ar zīmi L).
[User Picture]
From:[info]hedera
Date:March 24th, 2023 - 10:35 am
(Link)
Cik gadu braukšanas stāžs bija tam vadītājam, kas uzbrauca tavai māsai?
[User Picture]
From:[info]extranjero
Date:March 24th, 2023 - 10:38 am
(Link)
Es nezinu, bet man teica, ka nesen nolicis tiesības. Manā izpratnē nesen nav vairāk par 2 gadiem.