Depresīva troļļa piezīmes - Par veselīgu diētu. [entries|archive|friends|userinfo]
zazis

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Par veselīgu diētu. [May. 9th, 2022|10:47 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]az
Date:May 9th, 2022 - 03:47 pm
(Link)
vai cukurs ir optimālākais un veselīgākais ogļhidrātu avots?
vairāk kā puse no ābola šķiedrvielu ir tieši mizā, tas tā, fun fact
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:May 9th, 2022 - 03:54 pm
(Link)
1. ābolu var ēst nemizojot
2. ogļhidrātu avots ir mono- un disaharīdi, t.sk. saharoze ( glukoze + fruktoze disaharīds) un glikoproteīdi, tie ir arī gaļā. Vēl polisaharīdi, gk ciete - tas ir glukozes polimērs ar alfa glikozīdiskajām saitēm kuras mēs varam šķelt. Maize, kartupeļi. Otrs polisaharīds ir celuluoze, tas arī ir glukozes polimērs, bet ar otrā vaida- beta glikozīdskajām saitēm, mums nav enzīmu kas tās šķēļ. Tāpēc mē nevaram teiksim izlasīt grāmatu un apēst vai grauzt malku.
[User Picture]
From:[info]az
Date:May 9th, 2022 - 05:17 pm
(Link)
cilvēkiem jāuzņem ogļhidrāti.
tu iesaki tos uzņemt, dzerot tēju ar cukuru.
mans jautājums: vai cukurs kā ogļhidrātu avots ir veselīgākā un optimālākā izvēle?
specifisks jautājums attiecībā uz tavu ieteikumu. ja tu kaut ko iesaki, droši vien vari arī paskaidrot, kādēļ šāds ieteikums.
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:May 9th, 2022 - 05:24 pm
(Link)
Ogļhidrāti = cukuri. Monosaharīdi, disaharīdi, polisaharīdi. Un es nevienam neko neiesaku, tas zazis nezkāpēc domā ka citiem būtu jāseko viņa pārtikas izvēlei. Es tikai stāstu ērtu variantu. Un tas ko jūs saucat par veselīgumu ir tikai viens asapekts izvēlē. Kā jau es teicu visveselīgāk tad ir standarta balansētās pārtikas dozas tipa soylent, ja uz to fokusējas.

Vispār ieteikt pārtikas izvēli ir mazproduktīva padarīšana, katram kaut kas savs garšo, katrs tad to savu arī ēd. Okej var pabrīdināt no akurāt indīgām lietām, kā dažas sēnes, vecas zivis, bateriāls piesārņojums ..
[User Picture]
From:[info]az
Date:May 9th, 2022 - 08:32 pm
(Link)
"šašliks ar vitamīniem un tēju, nepārrijoties - kāreiz tas ko vajag" - tas izklausījās pēc ieteikuma, man bija interesanti saprast, kādēļ tieši to vajag, jo nekad nebiju tādu tekstu dzirdējusi. ja tu būtu piebildis kā pēdējo vārdu "man", nekādu tālāku jautājumu nebūtu.