Depresīva troļļa piezīmes - Brauc pa ielu, epta! [entries|archive|friends|userinfo]
zazis

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Brauc pa ielu, epta! [Aug. 14th, 2020|06:24 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]hedera
Date:August 14th, 2020 - 08:47 pm
(Link)
Es pēdējā laikā pa Rīgas centru vispār vairs nebraucu ar velo, jo nervi netur agresīvus šoferus un kašķīgus gājējus. Par agrākiem piedzīvojumiem uz Barona ielas aprakstīju savā pirmajā komentārā.
From:(Anonymous)
Date:August 14th, 2020 - 09:23 pm
(Link)
Nu ko, izdzīvo stiprākais.

Barona a) situācija ir pazīstama un novērojama arī citviet, kaut tā negadās pārāk bieži. Es šādā situācijā apbrauktu auto pa otru pusi un, atkarībā no garastāvokļa, iespējams, garāmbraucot nolocītu vadītāja spoguli (nolocītu uz priekšu, nesalaužot; vadītājam tikai būtu minimāls čakars to atregulēt atpakaļ). Šādi vadītāji saprot tikai šādu komentāru. Kaut ko viņam stāstīt būtu maz jēgas.
b) ir diezgan atsaldēti, kaut kas šitāds gadās reāli reti. Ja man būtu iespējams viņu noķert līdz nākamajam krustojumam, es, iespējams, tā darītu, un, ja tur pie stūres būtu dāma, kas varbūt aizmirsusi ieslēgt pagriezienu dēļ izklaidības, es pieklājīgi pastāstītu viņai ka viņa ir izraisījusi avārijas situāciju un ieteiktu būt uzmanīgākai, bet ja tur būtu džeks, tad visdrīzāk veiktu iepriekš aprakstīto darbību ar spoguli.
[User Picture]
From:[info]hedera
Date:August 14th, 2020 - 09:50 pm
(Link)
Bļā, nu bet nav brīnums, ka mums Rīgā ir tik sūdīgi ar satiksmes kultūru, ja visādi Trakie Makši vazājas pa ielām - vieni loka spoguļus, citi spiež velobraucējus pie trotuāra, un izdzīvo stiprākie. Un, ja kāds raustās šitajā testosterona vētrā piedalīties un tādēļ saprātīgā ātrumā ripina pa ietvi, tad vēl vajag uzstādīt savu dominanci un kaut ko saļečīt (pie reizes var iztērēt tās dārgās minūtes, kuras pirms tam ieekonomētas taisot sev ērtos manevrus-pārkāpumus). Lielceļa karotāji, bļin, jānopērk kamera un vnk jāfilmē ikdiena Rīgas ielās, sanāks Holivudas līmeņa grāvējs. :D
From:(Anonymous)
Date:August 14th, 2020 - 10:10 pm
(Link)
Tu lasi visu, ko es rakstu, vai tikai katru otro vārdu vai teikumu?
Kādam, kas "saprātīgā ātrumā ripina pa ietvi" es esmu "saļečījis" situācijā, kur es biju gājējs uz šīs ietves, un tā bija fakin Barona ielas ietve. Kur blakus ir, ķipa, velojosla. Kuru, jā, akvai, viens no tūkstoš vadītājiem nerespektē un spiež maliņā.
Tāpat, iedomājies, es "ļečīju" Teikā gājējiem, kas vazājas pa veloceļu, un ja es pats tur ietu kājām pa ietvi, tad jā, "ļečītu" velosipēdistiem, kas tur brauc pa ietvi.
Tur gribi teikt, ka davai tagad visi brauksim pa ietvēm, iesim kājām pa veloceļiem, brauksim pa velojoslām pretējos virzienos un viens otram par šādu rīcību neko neteiksim un nu tik būs ahujennā laime un harmonija?
[User Picture]
From:[info]hedera
Date:August 14th, 2020 - 10:24 pm
(Link)
Es lasu visu un redzu, ka savu necieņu pret citiem satiksmes dalībniekiem tu pasniedz kā saprātīgu un attaisnojamu rīcību (man nepatīk veloceliņš/josla - paužu attieksmi un maucu turpat blakus pa brauktuvi), bet, ja citi dara līdzīgi (man nepatīk veloceliņš/josla - paužu attieksmi un maucu turpat blakus pa ietvi), tad tu moralizē.
Un tad šoferi izbesās par veloderastiem, kas mauc pa brauktuvēm blakus velojoslām, un pēc tam visi tādi saniknoti riebj citiem velobraucējiem situācijās, kur nav iemesla riebt, tādēļ citi sāk stresot par brauktuvēm vispār un kacina gājējus, braucot ar velo pa ietvēm, un tā tas turpinās uz riņķi vien, visi ir aizkaitināti, izdzīvo stiprākais, un pa starpu vēl pāris spoguļi tiek nolocīti (jo nolocīt braukšanas režīmā esošai mašīnai spoguli - tā nemaz nav avārijas situācijas izraisīšana, vai ne).
From:(Anonymous)
Date:August 14th, 2020 - 11:18 pm
(Link)
Kur manis teiktajā ir necieņa pret [adekvātiem] citiem satiksmes dalībniekiem - tādiem, kas neapgrūtina un neapdraud mani kā tajā brīdī gājēju vai velosipēdistu?

Kaut kāda daļa cēloņsakarību tevis teiktajā par "uz riņķi vien", pieļauju, ir, bet ko tu man iesaki darīt, nelocīt spoguļus tiem bembjiem kas ir mani spieduši malā, nezvanīt uz RS par autobusiem kas ir mani spieduši malā, braukt pa ietvi (man neceļas klaviatūra to nosaukt par "veloceliņu") pa fakino Vanšu tiltu un pārējām līdzīgi nožēlojamajām veloceliņu parodijām?
Velosipēdista liktens klusēt un ciest?
Ja arī tā cēloņsakarība tur ir, tad es tomēr izvēlos neklusēt un neciest, bet rīkoties tā kā rīkojos. Bet tās jūtīgās dvēseles - lai viņi vai nu izaudzē pautus, vai klusiciešot gaida labākus veloceliņus/joslas.
[User Picture]
From:[info]hedera
Date:August 15th, 2020 - 12:18 am
(Link)
Es domāju, ka ikviens auto šoferis, kuram tā jau pārpildītajā Vanšu tilta brauktuvē vēl jievēro izsmalcināts veloderasts, kuram blakus esošā velojosla par prastu, uzreiz sajūt no tevis lielu cieņu, viņam sirds pildās ar siltumu un viņš nodomā, lūk, cik forši cilvēki tomēr tie velobraucēji, vairāk mums tādus, lol.

Vienīgais jēdzīgais ieteikums no tavas puses - par neadekvātiem sab-transa manevriem piezvanīt RS. Pārējais - es patiešām domāju, ka Rīgas satiksmes kultūras lielākā problēma ir tieši tāda domāšana, kādu šeit demonstrē tu: zobs pret zobu, spogulis pret spoguli, visi citi ir idioti, bet es daru, kā man ērtāk, jo stāvu pāri noteikumiem. Tici man, tieši tāpat domā veloderasts, kas neadekvātā ātrumā nesas pa ietvi vai šķērso krustojumu pie sarkanā, tieši tāpat domā gājēji, kas pastaigājas pa Teikas velojoslu, un tieši tāpat - arī bembis, kuram tu gribi nolocīt spoguli.
From:(Anonymous)
Date:August 15th, 2020 - 01:04 am
(Link)
Līdz 2015. gada jaunajiem CSN atrašanās uz Vanšu tilta brauktuves nebija CSN pārkāpums, kā jau minēju. Tādēļ, velosipēdistu atrašanās uz tās autovadītājus arvien neizbrīna. Un joslas tur ir pietiekami platas, nevienam es arī netraucēju.
Atkārtoju, iesaku izbraukt šādi un salīdzināt ar laika patēriņu, braucot pa lielisko "veloceliņu".

Ja saki, ka bembis domā "tieši tāpat" - varbūt vari paskaidrot, kā speciāla ceļa nogriešana velosipēdistam uz Barona ielas pirms luksofora ir tikai "ērtāk"?
[User Picture]
From:[info]hedera
Date:August 15th, 2020 - 01:19 am
(Link)
Un? Līdz 2015.g. rudenim, kad sāka Baronielas rekonstrukciju, tur nebija velojosla uz brauktuves un visi bija pieraduši pie velo, kas brauc pa ietvi.

Speciāli nogriezt ceļu velo = nolocīt spoguli. Domāšanas gājiens gan jau apmēram tāds, ka ko šie te maisās pa kājām, vajag ļečīt vismaz ar žestu, lai nelien uz ceļa, jo viņam ir ne tikai taisnība, bet vēl arī bembis.
From:(Anonymous)
Date:August 15th, 2020 - 01:41 am
(Link)
Lol, nē. Līdz Baronielas rekonstrukcijai visi bija pieraduši, ka pa Baronielu ar velo nebrauc vispār, jo ietvēm bija augstas apmales.

Un kāds ir, tavuprāt, labākais un produktīvākais veids, kā uz viņa žestu atbildēt?
Man šķiet, ka katrs nolocīts spogulis vai, vēl kareivīgāku veloderastu izpildījumā, ar atslēgu ievilkta švīka sānā vai ar kāju izsists lukturis ir bembja īpašniekam saprotams mesidžs, ka viņam labāk turpmāk šādus žestus paturēt pie sevis.
From:[info]polija
Date:August 14th, 2020 - 11:37 pm
(Link)
nevis viens no 1000 bet viens no 2iem. Tev ir bērni? Man ir. Man meita brauc ar velo. Un droša vieta kur braukt ar velo ir tā, kur ar braukt ar velo 3-4 gadīgs bērns (kurš māk braukt taisni, nezigzagot, apstāties kur vajag, utt un ir ikdienā ar velo braucis jau 1+ gadus). Vai Tu pa barona ielas brīnumu arī laistu savu 3-4 gadīgo bērnu pie reizes apbraucot pa kreiso pusi idiotus, spiežoties starp tramvaju un idiotu un laužot spoguļus? Ja jā - super! tiešam vajag to kameru! Man ir bijuši daudz konflikti ar autovadītājiem da''zados toņos ar lauztām rokām un pret manu stūres ragu nolocītu spoguļ, dažām avārijām, neskaitāmām avārijas situācijām un šķiset jau 40+k nomīties km, mainly pa Rīgas apkaimi. Bet nē - savu bērnu, kurš māk braukt un brauc ļoti labi, es uz barona ielas velojoslas nelaistu! Diemz''el jebkura braukšana pa brauktuvi - velojoslām īstām/rekomendējošām Rīgā jebkurā brīdī var pārvērsties par izdzīvošanas skolu, kam mazs bērns vēl fiziski nav gatavs, bet pieaugušajam jābūt pietiekami atsaldētam, lai uz ko tādu parakstītos.