Depresīva troļļa piezīmes - Mazliet par feminismu. [entries|archive|friends|userinfo]
zazis

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Mazliet par feminismu. [May. 25th, 2020|08:30 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]pavisam
Date:May 25th, 2020 - 02:35 pm
(Link)
Negribu ticēt, ka šajā laikā, kad visu nosaka ātrums un nauda, kāds tīšām virzītu vīrieti pavāru tikai tāpēc, ka vīrietis.
Ja divi identiskiem skiliem, ļoti iespējams, ka paņemtu vīrieti.
Bet, lai paņemtu sūdīgāku vīrieti, jābūt gatavam maksāt par saviem stereotipiem.
From:[info]adinkra
Date:May 25th, 2020 - 03:37 pm
(Link)
Sliktāku ne, vismaz ne acīmredzami sliktāku, gribētos ticēt. Bet kkāds klikšķis sabiedrībai ir uz pavāriem vīriešiem (jo tas tak tik jauki, ka vīrietis gatavo), un es neticu ka jo tie labāk gatavo. Vairāk reklamējas varbūt? Šis varētu būt viens no retajiem izņēmumiem, kur sfērai netipisks dzimums palīdz. Ne kā bērnudārza audzinātājam, piemēram.
[User Picture]
From:[info]pavisam
Date:May 25th, 2020 - 03:54 pm
(Link)
Bērnudārza audzinātāji!!!
Es nevarēju izdomāt profesiju, kur vispār ir tikai viens vai otrs dzimums.

Man tā ir sanācis, ka esmu strādājusi gan ar pavāriem vīriešiem un sievietēm un pirmajiem rezultāts bija man pieņemamāks. Mans cienītais vispār nemācēja gatavot, kad dzīve piespieda - sanāca labāk kā man un mani tas drausmīgi kaitināja. Kā tā var pieiet pie plīts, un pēc maniem norādījumiem uztaisīt labāk kā es?!

Jebkurā gadījumā, man liekas, ka mēs pašas īsti nezinām, ko gribam.
Tad cīnāmies par tiesībām strādāt par meža cirtējām, pēc tam brēcam, ka īstu veču jau vairs nav, sievietei pat mežs jācērt.
From:[info]adinkra
Date:May 25th, 2020 - 04:09 pm
(Link)
Mēs cīnāmies par izvēli:) Lai, ja es protu, varu un gribu, mani pieņemtu, nevis- meitenīt, ej labāk pārdot veikalā, te tev nav vietas.
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:May 25th, 2020 - 06:56 pm
(Link)
Jūs cīnaties par affirmatie action, kvotām un lai vīrieši nodrošina jums arī pieņemšanu sev vēlamā darbā. Mūsdienu feminisms par lielam ir uzstājīgs pieprasījums ar administratīviem līdzekļiem nodrošināt to un to un vēl kaut ko nabaga apspiestajām. Ja sievietes sevi neuzskata par vājo dzimumu un visu var tik pat labi, tad priekš kam šāda apčubināšana? Izkal savu laimi pats.
From:[info]adinkra
Date:May 25th, 2020 - 09:01 pm
(Link)
Izkal, izkal. A ja tevi ij pie laktas nelaiž, pat ja tu lepni atnāc, braši savu lielo veseri pār plecu pārmetis? Un stāsta, ka tu jau šito nevari. Kāpēc gan tad nepamēģināt administratīvus līdzekļus. Neesi tik radikāli noliedzošs, varbūt laiks parādīs, ka tā ir baigi ok.
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:May 25th, 2020 - 10:26 pm
(Link)
Kā tad tevi, tik pēcīgu, var nepielaist?
Mākslīgas kvotas, t.s. diveristy hires ir domāts priekš tiem, kuri tiek uzskatīti par pārāk vājiem un stulbiem, lai paši izsistos uz savas iniciatīvas un spēju bāzes. Rietumos to jau labi sen piekopj un rezultāti ir paredzami bēdīgi.
From:[info]adinkra
Date:May 26th, 2020 - 07:44 am
(Link)
Var atrast daudzus iemeslus/ieganstus, lai nepielaistu, varētu domāt, ka pats nekad nekur ar ko tādu nebūtu saskāries. Bil bi čelovek, statja naiģotsa.
Es nedomāju, ka kvotas ir tik viennozīmīgi slikti. Varētu padomāt, ka tie, kas izsitušies, visi nu būtu baigie speciālisti un malači, daudziem vnk nekaunības vairāk. Un tie krutie tad tak izsitīsies par spīti visām kvotām, tā ka neredzu iemeslu satraukumam, kāpēc gan nepaeksperimentēt.
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:May 26th, 2020 - 11:59 pm
(Link)
Tad vajag arī kvotas vīriešiem, kas aiz savas intraversijas un/vai zemā T līmeņa nevar izsisties?
Jā, es zinu, ka darba tirgus ir šāda veidā netaisnīgs, bet tas, ko dara kvotas un kreisajās idejās bāzētas nanny states ne mazākajā mērā nav meritokrātija. Tas ir apgriezts seksisms/rasisms, kas noved pie tā paša rezultātā - pie amatiem netiek tie labākie.
Vajag beigt domā par šādām problēmām caur indetntāšu politkas, kas tiek propagandātes mūsu mozgam kopš WW2 beigām. Tā ir skaldi un valdi ideoloģija, kas vajadzīga tiem, kam izdevīga sašķelta sabiedrība. Tajā skaitā korporatīvajiem darba devējiem.