Depresīva troļļa piezīmes - Dienas jautājums. [entries|archive|friends|userinfo]
zazis

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Dienas jautājums. [Apr. 12th, 2018|04:25 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]mako
Date:April 12th, 2018 - 06:43 pm
(Link)
Vobšem brāļi Grimmi ir mudaki, jo visas pasakas tak nav patiesība. Un fantastiku un fantasy tu ar neatbalsti - vispār, kaut kas tajā ir - nestāstīt sīkajiem mīlīgas, bet patiesībai neatbilstošas lietas. Nost ar Salaveci, atmetam Lieldienu zaķi, izdzēšam Zobu feju.
Visam jābūt pragmatiskam un patiesam. Sāc stāstīt bērniem par autokatastrofu un sirds slimību statistiku LV. Cik tev viņu ir? Bērnu?
[User Picture]
From:[info]zazis
Date:April 12th, 2018 - 08:00 pm
(Link)
uh kā tu te ieskrējies. mieru, tikai mieru (c)

Jā ir man bērns, cenšos viņam nemelot. jau sasniedzis 16 gadu vecumu un, šķiet, nesūdzas, ka es būtu nez kā viņam pāri darījis.

Kāpēc uzreiz jāradikalizējas, nesaprotu. Visu bērnību lasīju paskas, tad pārgāju uz fantasy, tad sci-fi. Nevienu brīdi neuzskatīju, ka tā ir patiesība un kā tā būtu kā tāda kādam jāpasniedz, joprojām neuzskatu.

Iedomāties, ka bērns nebūs laimīgs, ja svēti neticēs iedomu tēliem ir tā dīvaini, bet, iespējams, raugoties no pieaugušā skatu punkta vajadzīgi, lai plūdeni pārietu pie monoteisma.

Jā, domāju, ka centieni rādīt bērniem pasauli kā paradīzi ir lieki. Kāpēc uzreiz mesties autokastastrofās un sirds slimībās, nezinu. Iespējams, ka daudzi nesāktu smēķēt, netrauktos tik neprātīgi ar auto, ja viņiem tiktu dota šādā informācija laicīgi.

Zinu, ka bērni ir laimīgi, jo viņu sistēmā ir daudz dažādu vielu, kas par to atbild. Zinu, ka viņi daudz vieglāk uztver citu nāvi.

Ja gribas mācīt bērniem, ka ir reizes, kad meli ir forši, droši, dari tā. Bet zinu cilvēkus, kuriem ziņas, ka Z-vecīts patiesībā neeksistē, ir trauma. Par zobu feju vispār neko nezinu, bet nujau mums ir arī halovīns un šit.
[User Picture]
From:[info]mako
Date:April 13th, 2018 - 11:22 am
(Link)
Vo... Svarīgi noturēt to līmeni starp patiesību un sweet fantasy. Lai uzziņa par kaut kā neesamību realitātē nekļūst par traumu. Ar prieku atceros, kā manā bērnībā Salavecis tika atpazīts kā pārģērbies kaimiņš.
A zobu feja... man teica, ka izkritušais piena zobs jāuzmet uz krāsns. Un tad viņa vietā varēs monētiņu atrast. Septiņdesmitajos, Karl.
[User Picture]
From:[info]zazis
Date:April 13th, 2018 - 12:32 pm
(Link)
Redz kā mēs tomēr varam rast kopsaucējus ;)
Nuja, citi ar prieku atceras, citiem traumas.
Bet jebkurā gadījumā, man šķiet, ka tas rada nevajadzīgu pieaugušo autoritātes apstrīdējumu. Un ir iespējams nebojāt bērniem bērnību, tai pat laikā nemelojot. Es jau savos apdeitos norādīju, kas ir nevajadzīgi meli un kas vienošanās par neeksistējošām lietām un parādībām.