wuciite ([info]wuciite) rakstīja,
@ 2006-03-01 12:59:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
no draugiem.lv
Eņģeļi to sauc par debesu līksmi,velni par elles mocībām,bet cilvēki par mīlestību.
Nopietnas lietas » Pauls Kristovskis (Kalnietis,Ninja Master) , 26.Feb 2006, 15:54
Komentāri: 33


Jā,tā ir mīlestība! Kāpēc?Ja paprasītu kādam,kas ir patiesi mīlējis,kāda bija sajūta,tad viņš pateiks to pašu.Kā vēstī sena paruna- 'Mīla ir viena veca sieva,kas jauniem nedod miera.'

To var izskaidrot ar to,ka ja cilvēki viens otru mīl,tad viņi vēlas būt kopā.Kad abi ir kopā,priekš viņiem tā ir augstākā laimes un pilnības sajūta,bet kad pienāk šķiršanās brīdis.... Arī pēc šķiršanās vēl mazu brītiņu saglabājas šī laimes sajūta.Bet ar katru sekundi,ar katru minūti palielinās 'elles mokas'.Tā ir nepieciešamība pēc otra tuvuma,kustībām,acu skatieniem u.t.t.

Ja mīlestība ir stipra,tad viņai ceļā nestāsiesnekas.Šādi cilveķi apprecas un dzīvo ilgu,laimīgu (varbūt) mūžu.Samērā bieži var redzēt vecus cilvēkus,kā saka- 'mūzības savītos'.Tie ir mūsu vectēvi un omes.Pat savos 70 gados viņi,neraugoties uz gadu laikā radušamies pārpratumiem un neveiksmēm ir kopā.Diemžēl jauniešu vidū tik stipra mīla ir ļoti reti sastopama.Daudzi pāri izsķiras,jo nevar pieņemt otru cilvēku,vai ja nevar pieņemt paši sevi.Ir arī nelaimīgi gadījumi,kad vienai pusītei patīk otra,bet viņa nesaņem pretmīlu.Tad ir zvani,vēstules,uzmanības apliecinājumi.... Beidzot kad cilvēks saprot,ka otram/i nav nekādas intereses,seko divi varianti.Pirmais ir ,mierīga un saprotoša atkāpšanās,.Otrais ir neciešama uzmākšanās-t.i- savas mīlestības uzspiešana.

Ir arī trešais variants,tas ir pats radikālākais,un seko tad,kad ir gadījums- 'Prāts saprot,bet sirds nepieņem'.Jo tad cilvēks ir ir tik ļoti morāli nomocīts,ka izdara pašnāvību...

Arī mīlestība iedalās divās kārtās (veidos).

PIrmā ir acumirklīga (no pirmā acu skatiena).

Mēs varam izvēlēties - palīdzēt vai novērsties. Ko mēs izvēlēsimies?
Otrā ir ilga laika gaitā izveidojušos jūtu un simpātiju apkopojums.Kad cilveķi ir iemīlējušies,viņiem nevar palīdzēt.Lai arī kā to gribētos,bet nevar.No šīm mokām izraut sevi var tikai cilvēks pats.

Var tikai cerēt,ka visi cilvēki atradīs savas otraš pusītes,jo dzīvot bez otrās pusītes ir ir tiešām neciešami un mokoši.

Ir arī atsevišķi eksemplāri,kas to noliedz-tie ir visi vientuļnieki,bet viņi maldās,jo uzskata savas domas par pareizām.

Cilvēķs ir vienmēr atvērts mīlestībai,to nevar izslēgt vai noliegt.

Par mīlestību nekad nevarētu uzrakstīt visu,jo tā ir pašam jāizjūt!



Aya Bluesman (mousy) 12:39, 28.Feb 2006
īsti precīzi neatminos, kam šī ideja piederēja, bet kaut kur esmu padzirdējusi pieņēmumu, ka cilvēks nav puse, kurš bez otras puses ir nekas. cilvēks ir viens veselums, kuru otrs "veselums" tikai vērš pilnīgu.
bet jā, vai esat aizdomājušies, kpc mūsdienās reti atrodama tāda mīlestība, kādu mēs redzam vecajos pāros? varbūt cilvēks jau ir tik tālu attīstījies, ka tas nemāk būt kopā ar otru? vai arī tik tālu attīstījies, ka tam nevajag būt kopā ar otru?..
Sandra Līdiga 09:54, 28.Feb 2006
Vai tad mīlestību var komentēt?.... Tā ir elle un paradīze zemes virsū.Tas ir tas ko cilvēki dara viens otram... Ļauties mīlestībai un nedomāt kā būtu, ja būtu vai nebūtu. Izdzīvot katru mirkli kā pēdējo..
Sandra Brantevica (MĪĻĀ MEITENE :)) 09:53, 28.Feb 2006
Šī tēma ir bezgalīga... :)

Nav teorēmas nevienas... un katram taisnība sava... :)
Sandra Brantevica (MĪĻĀ MEITENE :)) 09:53, 28.Feb 2006
Šī tēma ir bezgalīga... :)

Nav teorēmas nevienas... un katram taisnība sava... :)
Sintija Šakale (Sinča) 00:27, 28.Feb 2006
Un patiesībā .... piekrītu, iemīlēties patiešām ir tik...jauki! Arī nesagaidot pavasari!
Sintija Šakale (Sinča) 00:18, 28.Feb 2006
Elles mokas sākas tad, kad cilvēks kļūst atkarīgs no jūtām, bet būt atkarīgam... man liekas, ka tas ir briesmīgi jebkurā gadijumā! un nevajag jaukt mīlestību ar iemīlēšanos, tās ir divas dažādas emociju izpausmes, lai arī tik līdzīgas!
Austris-Armīns Vītols (Crazy alias oldCrazy) 23:13, 27.Feb 2006
Ko njem galvaa,tas tachu ir forshi-iemiileeties!Par paareejo jau nerunaajam!
Pauls Kristovskis (Kalnietis,Ninja Master) 22:44, 27.Feb 2006
Kam es to rakstiiju? Taas ir paardomas,nevis kautkads zinatniskais darbs,lai pieraditu kaadam ka man ir taisniba!
Aigars Kārkliņš (HT-Melnis) 22:01, 27.Feb 2006
Omītes, jaunie, vecie tas ir tas un šitas ir šitas... kaut kāds murgs. Par mīlestību raksta "ar sirdi" un ir jābūt patiesi labam rakstītājam un ar bagātu vārdu krājumu, vai milzīgu pieredzi vai naža asu prātu un talantu ielikt domas visiem skaidros vārdos, lai ko labu uzrakstītu par šo tēmu.
Priekš kam TU to uzrakstīji? Ko īsti gribēji pateikt vai pajautāt par sevi? Rakstīt par mīlestību trešajā personā nevar... un pat otrajā nevar :) Vai nu raksti par sevi un to ko jūti, vai klusē.
Maija Teimane (Maije4ka,Maijinja,p4olka*) 21:48, 27.Feb 2006
praats saprot, bet sirds nepeinjem..kaut gan attaalums nav tik liels..
augošā sec.
Lauma Līdaka (Samurajs) 21:38, 27.Feb 2006
Viss jau baigi o.k. bet pārlasi pats šo savu teikumu, kaut kas tāds aizdomīgs...:
viņi maldās,jo uzskata savas domas par pareizām.

Agnese Oļeškēviča (Blondīnīt, Agucīt, Mīļum) 20:41, 27.Feb 2006
Kā var 3 reizes vienā tekstā vienā vārdā gandrīz vienādi kļūdīties?!?!?! Cilveķi...
Bet ne par to jau tēma. Man šis temats liekas malts un malts līdz nelabai dūšai. Nu ko tur daudz runāt?!?! Vajag mīļet un jābeidz sprediķot. No tādas runāšanas vēl nekas labs nav noticis... nu ko tas līdz? Uz brīdi paliek vieglāk - o, jā, par to runā, ne man vienai/am tā utt. Bet reāli, kas mainā? Nekas. Tā ka dzīvojiet, mīliet un izbaudiet to, ko Jums dzīve dod. Katrs no šiem mirkļiem, ko pavadām sprediķojot - kā tad tas viss pasaulē iekārtots, kā tam vajdzētu būt utt. - ir mirklis no mūsu dzīves, ko atpakaļ neatgriezt un neizmainīt.
Viesturs Lasmanis (Vacitis) 18:10, 27.Feb 2006
Ļoti gudri un patiesi vārdi,ir nācies piedzīvot būt abās pusēs, un vēlāk patiešām ir šķērmi ap dūšu abos gadījumos.Vajag lielu savaldīšanās mākslu,bet tas jau ir tas grūtākais un atkarīgs arī no rakstura,cik nu katrs ir ātrs vai lēns.
Мелания Laureti (Милашка) 17:43, 27.Feb 2006
....muuzham vecaa teema, tik taalu izrunaata un paarrunaata, ka tur vairs nav ko komenteet:)
Мелания Laureti (Милашка) 17:43, 27.Feb 2006
..:)))
Austris-Armīns Vītols (Crazy alias oldCrazy) 17:02, 27.Feb 2006
Nindja-tu laikam esi iemiileejies?Ja taa,tad apsveicu!Patiikamas juutas,bet.....Taalaak es neko neteikshu.
eve oakmann 16:32, 27.Feb 2006
Prāts saprot, bet sirds nepieņem. Skaudri patiesā īstenība. Bet mazliet par daudz sāpīga . . .
eve oakmann 16:31, 27.Feb 2006
Prāts saprot, bet sirds nepieņem. Skaudri patiesā īstenība. Bet mazliet par daudz sāpīga . . .
Sanita Cinovska (Sancho) 16:28, 27.Feb 2006
''miilestiiba ir kaa reegs visi par to runaa, bet patiesi izjutis to ir tikai retais''
Emīls Paupe 15:50, 27.Feb 2006
Tie, kas noliedz mīlestību un neatzīst tās klātbūtni, sāk sev veikt ļoti lēnu un mokošu pašnāvību.
augošā sec.
Liene Bērtiņa (serea) 15:47, 27.Feb 2006
Alkoholisms patieša'm ir liela problēma! :(
Andris Švirksts (Putekļu Eņģelis) 15:36, 27.Feb 2006
Aija, kā iespējams sabojāt to, kas nekad nebeidzas?
velta strazdiņa 15:35, 27.Feb 2006
Nesen dzirdēju,ka kāda gudra sieviete teica"Nesakiet uzreiz visu,kas uz mēles.Nesauciet savu otro pusīti par mērkaķi(vai kādu citu lopiņu).Vakarā ar to lopiņu būs jāliekas gultā".
AIJA Sniķere(ex.Lapsa) (<>< ><>) 14:58, 27.Feb 2006
Bez problēmām dzīvi nenodzīvosim,tas nu ir vairāk,kā skaidrs.Laulību solījumā tak ir teikums: priekos un bēdās.Tas būtu pats svarīgākais,-saprast to,jo cilvēki patiešām iemīlas un tad uz acīm ir "rozā brilles",bet atklājās,ka pēc kāzām tas sapņu princis vai princes vairs nav tik labs.Tad lūk jācenšās pieņemt to otru ar viņa vājībām,spēt mīlēt pat tad,kad tas otrs nav tik labs,kā bijām gribējuši.Tas nav viegli,tieši grūtības ir tās,kuru dēļ cilvēki"iemet plinti krūmos".(to esmu gribējusi izdarīt ne reizi vien)
Pati dzīvoju laulībā jau 22 gadus,problēmu pietiek.Pirmā mīlestība jau aizmirsusies,bet es tomēr cenšos mīlēt šo cilvēku,iepriecināt,kad iespējams,-braukt ekskursijās,jo viņam tās ļoti lielu prieku sagādā.Vienīgais šķēslis patiesi labām attiecībām ir alkoholisms...Kad cilvēks dzer,tad tajā laikā tas vairs nav tas cilvēks,bet vienmēr paliek šī cerība un ticība,ka kādu dienu šī problēma vairs nebūs.
inga lukosus (ingiņa) 14:57, 27.Feb 2006
Pilnīgi piekrītu-TĀ IR JĀIZJŪT...tad jāizlemj palikt vai nepalikt vienam ar otru...,tāpat ar varu mīļš nekad nebūs neviens,kaut neatsakās no tuvības...citi gājieni varbūt ir nepanesami un ,tad ir pamats laizties lapās...,-pat mīlestība nesadzīs pēdas,kaut sirsniņā šĪ jūta MĪT...
Justīne eLLL... 14:50, 27.Feb 2006
Cik gan muļķīgi ir par to spriest... Nu man vismaz šobrīd tā liekas.
Šaubos vai maz varu ko diži komentēt, jo nenormāli ātri iemīlos, tā kļūst par kaislību, un tikpat pēkšņi arī aizmirstu.
Tātad līdz īstai mīlestībai man vēl tālu. =]
AIJA Sniķere(ex.Lapsa) (<>< ><>) 14:43, 27.Feb 2006
Mīlestība ir! Tie,kuri saka,ka nav,visticamāk,ka nebūs to piedzīvojuši. Mīlestība tiešam nekad nebeidzās.Vnk cilvēki paši bieži vien visu sabojā.
Īstenībā bez mīlestības nevarētu rasties šī pierašana.Mīlestība ar gadiem vnk pāriet citā kvalitātē. Lai neveidotos tikai pierašana,cilvēkiem pašiem jāveido attiecības,tās jāatjauno un jāatsvaidzina.Kopīgi pasākumi,ekskursijas,var jau būt pat reandiņi.Kā nu kuram izdodās nepalikt rutīnā.
Nu nav nekā skaistāka par mīlestību,kad personīgi to piedzīvo.

Liene Bērtiņa (serea) 13:28, 27.Feb 2006
Valter, pilnīgi tev piekrītu. Jo nav iespējams, ka cilvēks mīl vienu, tad izšķirās, tad atkal iemīlas u.tt. Cik tad reizes var iemīlēties! Mēs tikai domājam, ka mīlam daudzreiz, patiesību sakot, bieži tā ir tikai pieķeršanās vai aizraušanās.
Liene Bērtiņa (serea) 13:24, 27.Feb 2006
Mīlestība nekad nav bez strīdiem, ciešanām. Ir jauks teiciens: "Domā, ka pasakā iekļuvi? Nē, tu dzīvē ieķēpājies!" Cilvēki saka, ka attiecības esot jākopj - muļķības. Ko tad tur var izkopt? Viss veidojas pats no sevis. Un ja attiecībās nebūs sapratnes, uzticības u.tt., tad nekas arī nenotiks. Un ir arī gadījumi, kad otra puse sastrādā muļķības (bet runa nav par krāpšanu) un nolemj - esmu par sliktu cilvēkam, ko mīlu, būs labāk, ja izbeigšu attiecības, lai vairs nesāpinātu to otru, jo zinu, ka tāpat nemainīšos. Tas ir stulbākais, ko var izdarīt. Neizlemjat tā otra vietā. Ja nevēlēsies tas otrs būt ar tevi, tad viņš pats pieliks punktu attiecībām, jo būtībā jau mēs vispirms domājam pat sevi un tad tikai par to otru. Neatsakies no iemīlētā cilvēka, ja sirds dziļumos vēlies būt kopā, vēl jo vairāk tad, ja zini, ka tā otra puse vēlas būt kopā ar tevi. Un kas gan var būt par šķērsli diviem cilvēkiem, kas viens otru patiesi mīl? Patiesai mīlestībai nekas nav šķērslis, īpaši jau tādā gadījumā, ja pāridarījums nav samaitājis jūtas. Un ja aizskaram tēmu pieradums, Anita! Tad tāds izstrādājas visai bieži, bet ne visos gadījumos. Ja pēc ilgas netikšanās, pārim satieoties šķiet, ka nekas vairāk nav vajadzīgs kā tikai būt kopā un baudīt mirkli, tad tas noteikti nav pieradums. :)
Valters Kanopa (Kopilu.) 13:18, 27.Feb 2006
Miilestiiba ir kaa religija- loti individuaala un intiima, katram pasam un pa paariem...gruuti buutu savilkt kopsauceju:)
Bet manupraat paaraak daudz skaistas lietas un emocijas tiek nevietaa sauktas par "miilestiibu"- miilestiibai viss pozitiivais un nesatricinaamais- muuziigais un nemirstiigais- un kas pats galvenais- taa nebeidzas...vnk nebeidzas-> ja nu taa beidzas- taa nav bijusi miilestiba, lai cik gruuti to buutu atziit (bet taa kaa mees cilveeki sevi parasti lieki nesaapinam- tad arii to neatziisim)
all you need is love...para para pa:)))))
ieva bronko 12:55, 27.Feb 2006
mīlestība ir tāds pagalam neīsts pasākums, un tas ka viņi dzīvoja ilgi un laimīgi ir tikai pasakās :) un ja saskatās pasakas un nespēj saprast, ka dzīvē tā nav tad sāk vilkt uz suicīdu ...
Anita Ivanova (anyta) 12:02, 27.Feb 2006
nav mīlestība ir vienkārši pierašana vienam pie otra
Signe Viļumsone (siguciic ♥ saule) 12:01, 27.Feb 2006
Patiesi...=) jauka lasāmviela un viela pārdomām!=)


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?