Pats par sevi -

21. Mar 2024

 wowow@20:48

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Forši, ka Netflix nenomīza 3 Body Problem sākt kā pienākas.

Tags:
(9 raksta | ir doma)

Comments:

adinkra / 22. Marts 2024@08:57
Šo es ļoti gaidīju, sagaidīju un atcerējos, ka ķīnieši tak arī ekranizēja un jābūt gatavam. Izlēmu sākt ar to. 30 epizodes.
(Reply to this) (Thread) (Link)
wowow / 22. Marts 2024@11:39
ķīniešu variants ir garlaicīgs, cenzēts, kompartijas approvots sūds, kas pilnībā ignorē pirmavotu
(Reply to this) (Parent) (Thread) (Link)
adinkra / 22. Marts 2024@13:16
Pagaidām negarlaikojos. Nu redzēs kā pēc tam netflix patiks. Man ir tā, ka ja lasīta grāmata, garlaicīgi ir tieši, kad filma grāmatu kopē, un patīk lēna notikumu attīstība.
Pr pirmavota pilnīgu ignorēšanu gan tomēr pārspīlēts.
(Reply to this) (Parent) (Link)
extranjero / 22. Marts 2024@19:06
Noskatījos un ļoti patika.

Šis protams ir fantāzijas žanrs, bet Tviterī raksta, ka pirmajos kadros parādītā Mao laika kultūras revolūcija Ķīnā ir attēlota ļoti reālistiski. Viņi tiešām vajāja profesorus, kas mācīja par Lielo sprādzienu.

Man iespaidīgi likās, kad Vils paziņo par vēzi ar metastāzēm un Rūnijs to nespēj pieņemt. Ļoti reālistiska aina.
(Reply to this) (Link)
alefs / 22. Marts 2024@21:39
Lūdzu, nospoilo man drusciņ -- kā pienākas sākt?
(Reply to this) (Thread) (Link)
wowow / 22. Marts 2024@22:03
Nu ar kadriem no kultūras revolūcijas, protams.
(Reply to this) (Parent) (Link)
wowow / 22. Marts 2024@22:05
Ņemot vērā cik daudz Holividas sāk ar dziļu ietupienu (lai neteiktu vairāk) Ķīnas komunistu virzienā, šis nebija pašsaprotami.
(Reply to this) (Parent) (Thread) (Link)
extranjero / 24. Marts 2024@11:07
Nelikās, ka filma bija anti-woke. Drīzāk jau otrādi, viens no varoņiem bija zaļais – dedzīgs dabas aizstāvis, cīnījās par apdraudētas putnu sugas aizsardzību. No otras puses, tā varēja būt arī woke kritika – viņš beigās kā jau daudzi woke kļuva par reliģiski apsēstu savas idejas sekotāju. It kā jau nekādus likumus nepārkāpa, bet naivums arī viņus beigās iznīcināja.

Es nemaz nezināju par šo kontroversiju saistībā ar pakļaušanos Ķīnas diktātam. Sākuma kadri bija ļoti iespaidīgi. Es jau zināju par Mao kultūras revolūciju, bet šķiet nekad nebija redzējis to tik iespaidīgi attēlotu kādā filmā. Tikai pēc tam pamanīju, kādu diskusiju tas ir sacēlis, piemēram, šeit: https://entertainment.slashdot.org/story/24/03/23/0322244/netflixs-3-body-problem-draws-mixed-reviews-sparks-anger-in-china

Manuprāt, ir labi, ka viņi to parādīja, lai šaubīgie saprastu, kur var novest kultūru kari. Izskatās, ka šobrīd Krievija iet šo pašu ceļu. Pat tad, kad ASV viņus pabrīdina par iespējamu ISOS terora aktu un kad tas patiešām notiek, viņi apsēsti visā vainot tikai Ukrainu un rietumus, kas jau robežojas ar neprātu.

Krievus jau nepārliecinās, bet šaubīgajiem rietumos, kas joprojām saredz Krievijā pretsparu rietumu dekadencei (un tādu ir diezgan daudz), varētu būt noderīgi to paskatīties. It īpaši tajā, ko revolūcija izdara ar tās izpildītājiem. Tur gan ir tāda pesimistiska nots, ka viņi pat pēc varas represijām savus uzskatus nemaina.
(Reply to this) (Parent) (Link)
vedjmah / 23. Marts 2024@10:51
Yeap, viss bija lieliski, šonakt pabeidzām bindžot.
(Reply to this) (Link)
blog counter