Pats par sevi -

9. Sep 2015

 wowow@00:10

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Kopš Briseles-Rīgas lidojuma (ar iesnām) pirms vairākiem gadiem, kurā man plīsa bungādiņa, man ir nopietna paranoja par iesnām kombinācijā ar lidmašīnām. Jau piektdien jālido (pie tam ar pārsēšanos), dzeru Actifed profilaksei, esmu sapircis lērumu visādus degunā pūšamos, neļauju bērniem (abiem iesnas) sevi bučot. Un uztraucos. Rudeni šogad ieslēdza pārāk strauji. Jeb tā notiek katru gadu?

(8 raksta | ir doma)

Comments:

biezpientaure / 9. Septembris 2015@00:19
apple a day go doctor away
(Reply to this) (Thread) (Link)
wowow / 9. Septembris 2015@00:23
Katru dienu apēdu vismaz 5 un tad vēl sauju dzērveņu, domā palīdzēs?
(Reply to this) (Parent) (Thread) (Link)
biezpientaure / 9. Septembris 2015@00:27
pilnīgi droši
(Reply to this) (Parent) (Link)
anonymous / 9. Septembris 2015@08:11
Nopērc aptiekā degunā vaļā turētājus - Al., kas arī parasti par šo pirms lidojuma raizējies, reiz iesnains pirms lidojuma nopirka, un teica, ka līdzot. Tos izmantojot arī piloti - kaut kādi štruntiņi, ko uzlīmē uz snīpja, un tie papleš vaļā nāsis. Lidostas aptiekā varēja nopirkt.
(Reply to this) (Link)
tessera / 9. Septembris 2015@08:12
3-4 daiviņas ķiploka svaigā veidā papildu tam visam noteikti palīdzēs. Ir jau visādi varianti - burkānu salātos, uz dažādām maizēm. Manam bērnam uzleca temperatūra līdz 40 grādiem, es viņam sasmērēju pēdiņas ar ķiploku/eļļas pastu, pamodās vesels un smaidīgs. Domāju, ka pieaugušajam arī der. ;)
(Reply to this) (Link)
blond / 9. Septembris 2015@08:25
Neuztraucies, ja svalaicīgi gatavojas, sāk ilināt degunā jau dien iepriekš un protams arī pirms lidojuma, tad viss ir čikeniekā. Man dēlam tā pati nelaime, bet pēdējā laikā vienmēr viss bijis labi.
(Reply to this) (Link)
viipsna / 9. Septembris 2015@09:48
tā patiešām notiek katru gadu.

ja deguns uz lidošanas laiku patiešām ir ciet, var mēģināt tādus pilienus, kas atrauj vaļā. vibrocil piemēram. vai iedzer kādu antihiatamīnu (suprastīnu, fenkarolu)- tas palīdz alerģijās pret deguna tūsku, tieši tāpat palīdz pret iesnām.
bet nekas no nosauktā, protams, iesnas neārstē.

iesnainajiem bērniem var dot sinupret.
(Reply to this) (Link)
liizhj / 9. Septembris 2015@10:52
man ar hroniskajām iesnām, agrāk lidojot, bija pilnīgs čau ar ausu sāpēm, līdz pat asarām. kopš tā laika pirms lidojumiem , jau pāris dienas iepriekš, kā daži arī te saka, sāku pilināt degunu un pirms pašas iekāpšanas vēl arī. man ieteica lietot arī ausu aizbāžņus un varbūt sakritība - bet kopš daru šīs abas lietas, ir ļoti pat paciešami lidojumi.
(Reply to this) (Link)
blog counter