wowow@16:25 - Burgers un Neiburgs
Fūdpornisti var aizgriezties.
Reizēm mēs es nevis dzīvoju lai ēstu, bet ēdu lai dzīvotu. Tieši šādiem brīžiem ir izdomāts burgers. Un lai gan kādam varētu likties ķecerīga doma burgeru ēst restorānā, tieši to es šodien izdarīju Neiburgā.
Vispār- burgers savā ziņā ir kā pasta. It kā vienkāršs, nav pārāk viegli to sabojāt, tomēr jābūt labam meistaram, lai tas izdotos patiesi lielisks. Un ja burgers ir glauna restorāna (kāds Neiburgs neapšaubāmi ir) ēdienkartē, tad, manuprāt, tam jābūt izcilam.
Nu lūk, Neiburga burgers tāds nebija. Protams, tastes differ, tomēr pāris lietas, ko vajadzētu uzlabot:
1) pie tāda frī kartupeļu daudzuma (kas priecē) prasītos uzreiz servēt klāt kādu mērcīti. Prasot, viesmīle atnes kečupu, tomēr- restorāns, burgers un kečups? Not cool.
2) gaumes atšķiras arī attiecībā uz to, cik jācep gaļa. Man nav nekādu iebildumu pret mīkstu, sarkanu, vāji ceptu labas kvalitātes liellopu, taču zinu cilvēkus, kas tādu nevar ieēst. Un uzprasīt (tāpat kā steikam) cik ceptu gaļu apmeklētājs vēlas- tas taču nav grūti.
3) burgerim pietrūka uzsmalcinātības, visas komponentes bija tik ļoti parastas. Nu kaut vai tos sīpolus apcept kādā garšvielu/balzāmetiķa maisījumā, pieservēt klāt sīpolu marmelādi vai nu vismaz kaut nieku ārpus bulkas, kotletes, standarta salātlapas, tomāta un sīpola.
Bija jau OK, tomēr... Līdz šim labākais burgers Rīgā paliek Čarlito pagrabiņā ēstais (nu jau pirms vairākiem gadiem).
Čarlito vispār vēl eksistē?
interesanti zināt, kādā veidā burgers veicina dzīvošanu? domāju, objektīvi izsverot visus plusus un mīnusus, viena atslodzes diena pagarina mūžu vairāk, nekā to saīsina viena burgera apēšana
wowow / 25. Septembris 2010@16:54 | |
tev kāds jau ir teicis, ka tev ir anāls raksturs?
nē, bet paldies par atklātību
wowow / 25. Septembris 2010@18:16 | |
you're welcome.
nebēdā, man arī to ir teikuši.
tad jau tu tikai atkārto to, ko visbiežāk esi dzirdējis
wowow / 25. Septembris 2010@19:32 | |
tad es būtu teicis ko citu :)
wowow / 25. Septembris 2010@16:59 | |
labi, pierunāji, runāšu tikai par sevi. visiem pārējiem burgera neapēšana pagarina dzīvi.
Man vispār ir uzskats, ka pareizā burgera servēšanas metode ir - bulka, gaļa, siers + basic mērces, un pārējais viss glītās čupiņās novietots uz šķīvja, šitentāds lego.
Un labs burgerīc ar labu gaļu patiešām ir augstvērtīgs (baudas ziņā) produkts, abidna, ja kādā iestādē tiek nepelnīti zemu vērtēts.
kinskis / 26. Septembris 2010@09:25 | |
Charlito jau kadus paris gadus ir tavo. Tagad tur ir Kneipe, vaacu krogjelis ar aliem un bavarieshu klingeriem.
neatceros kad es esmu édusi lai dzívotu, pat tad kad man bija vissitingrákás diétas es édu un baudíju, tas pat bija tá ká sado mazo - neéd un tad kad tu vari kautko apést tad tas ir ká orgasms :D
vislabákais burgers ir péc Spondgebob metodes :D
(Anonymous) - Fuja / 27. Septembris 2010@20:46 | |
Manuprāt pie tās Neiburgas vispār nav ko ēst. Nevar gribēt 'classy' burgerus pie Padomju Latvijas sievietes, kas vienā dienā pamodās mežā ar daudz kokiem, nocirta tos, pārdeva un atvēra glaunu restorānu. Nav tur ēdināšanas tradīciju. Tas ir tā kā savilkt spīdīgus brunčus kopā rozā nadziņu uz galvas, kam virsū izlīmēts uzraksts Sports. Ne velti Neiburgs nav uzvarējis nevienā labāko pavāru konkursā. Tādi nākuši, tādi gājuši. Labāk aizbrauc uz Jūrmalu un izmēģini Aquarius.