Pats par sevi - Zaudētie rituāli

9. Apr 2004

 wowow@12:31 - Zaudētie rituāli

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Grūtākais, kad esi kļuvis par tēti, ir rituālu laušana. Tavu ikdienu veidojošie rituāli ir prom un pagalam- vari saglabāt kaut kādu parodiju par tiem, taču tā ir tikai tāda sevis mānīšana. Sākot dzīvot kopā ar sievieti, šie rituāli arī mainījās, taču tas nāca pakāpeniski, soli pa solim- kaut ko no viņas pieņēmi tu, kaut ko no tevis pieņēma viņa.

Man visgrūtāk bija zaudēt darba dienu brokastu rituālu. Brokastošana man nekad nebija īsāka par stundu, pusotru. Nesteidzīga kafijas uzvārīšana, avīze Diena un divas lielas kafijas krūzes, 15 minūtes tualetē, lēna un nesteidzīga saģērbšanās. Septiņos piecēlies un deviņos biji darbā. Vai piecēlies astoņos un darbā biji desmitos. Un citi, ne mazāk būtiski rituāli- pirms gulētiešanas vai mīlēšanās vai ilgie brīvdienu rīti vai nedēļas noslēguma pārtijas.

Kaut ko jau vietā vajag un tad tu meklē aizvietotājus. Regulāras pusdienas ar kādu kolēģi. Divas stundas tējnīcā reizi mēnesī ar draugu (vairāk tējot nesanāks, viņam arī gadu veca meitiņa), ievies žurnālu internetā, meklē hobijus, kas varētu aizvietot zaudējuma sajūtu. Kā teica vīrs no Pazudis tulkojumā- and then your life...its gone...it will never be the same again.

Tomēr visi šie zaudējumi kļūst par tādu nenozīmīgu nieku tajā mirklī, kad juniors četros naktī ir apsēdies gultā un minūtes piecas klusītiņām saka tetē...tetē...tetē, kamēr tētis pamožas un tad puika paprasa dzert. Un tad tu ar to sajūtu dzīvo mēnesi un arī pēc tam (es ceru) nekad neaizmirsti.

(6 raksta | ir doma)

Comments:

teeja / 9. Aprīlis 2004@13:29
cik mīļi
(Reply to this) (Thread) (Link)
tessera / 9. Aprīlis 2004@15:01
Nu ja. Un kad maziņš pamostas, kad tu pusvienos naktī pārrodies no biroja, bet neko nesaka un klusi gaida tevi gultā. Un, kad tu apgulies, saņem tavu seju plaukstā un čukst: Tu piekusi, mammīt? Nāc, es tevi samīļošu, lai tev labs miedziņš..
(Reply to this) (Parent) (Link)
ronis / 9. Aprīlis 2004@23:11
oho
(Reply to this) (Link)
skuka / 12. Aprīlis 2004@15:44
Es jau zināju.
Bet, velns lai parauj, ir arī pavisam sūdīgi mirkļi. Kad tu esi netaisnīgs pret bērnu, izgāžot uz viņu dusmas, kas pienākas citam. Vai skumjas, kas tevī dzīvo. Vai to pašu and then your life..."... jo tu jau arī viņā ieraugi to nākamo pieaugušo. Fuck.
Piedod.
"Tu" bija domāts "es".
Un es esmu nepasakāmi bēdīga šodien.
(Reply to this) (Thread) (Link)
wowow / 13. Aprīlis 2004@10:24
Man visvairāk bail no ikdienas rutīnas, noguruma un pelēcības, kas līdzīgi kā nospeķota stikla rūts nelaiž sauli iekšā, aizzieķelē priekus un bēdas prastā eksistencē un uzmanības deficītā. Lai gan mazais visu laiku rūpējas, lai mēs neieslīgu pašpietiekamībā (maršruts uz Vienības gatvi atkal nesen tika atjaunots ar MIIIILZĪGU punu- ja nu viņš TĀ cenšas kaut ko pateikt?)
Zināji ko?
(Reply to this) (Parent) (Thread) (Link)
skuka / 13. Aprīlis 2004@10:43
Aizmirsu, ko zināju. Kaut ko par par tēviem un dēliem laikam, vai drīzāk - par Tevi.
Bet tas maršruts lai Tevi nesatrauc. Ar vienu no bērniem es to esmu mērojusi neskaitāmas neksiatāmas reizes. Ir tādi bērni. Bet tad viņi pieaug.
(Reply to this) (Parent) (Link)
blog counter