Pats par sevi - Postreferendum

3. Aug 2008

 wowow@20:49 - Postreferendum

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
(21 raksta | ir doma)

Comments:

rakstnieks_nr1 / 3. Augusts 2008@22:27
Interesanti, ka tu balsoji PAR grozījumiem, kurus pats uzskati par "jēliem". Un interesanti, ka vēlāk priecājies, ka tie tomēr netika pieņemti.
Interesanti, ka sagaidi, lai Lībane nākamreiz rīkotos PRET savām un savas partijas interesēm. Interesanti, ka pielīdzini privātpersonu un dažu ieinteresēto grupējumu iniciētu akciju valsts varas vēlēšanām.
Un visinteresantākais, ka beigās vēl pamāci citus, kā vajag saprast lietas, kā runāt un kā rakstīt.
(Reply to this) (Thread) (Link)
leocat / 4. Augusts 2008@00:14
ak dies, ar ko gan atšķiras 'privātpersonu un dažu ieinteresēto grupējumu iniciēta akcija' no 'valsts varas vēlēšanām'? :)
(pamēramies ar autoritātēm - esmu studējis politikas zinātni ;))
(Reply to this) (Parent) (Thread) (Link)
rakstnieks_nr1 / 4. Augusts 2008@16:31
Elementāri - valsts varas vēlēšanas ir demokrātiskas iekārtas priekšnosacījums, bez kā vnk nevar iztikt. Patiesībā, tieši pēc vēlēšanām mēs arī nosakām, ka konkrētajā gadījumā iekārta ir, teiksim, parlamentārā demokrātija (par niansēm nerunāsim).
Savukārt, "'privātpersonu un dažu ieinteresēto grupējumu iniciētas akcijas", referendumu, masu mītiņi, šovprogrammas, gājieni, praidi utt ir tikai demokrātijas papildus fīča, nevis tās priekšnoteikums. Līdz ar to šīs divas lietas pēc nozīmes nav pielīdzināmas.
(Reply to this) (Parent) (Link)
wowow / 4. Augusts 2008@12:08
Mēģināšu bez personiskiem uzbraucieniem :))
1) Izvēlos mazāko ļaunumu
2) Lībane rīkotos PRET, ja aicinātu balsot PAR. Tā vietā viņa popularizē uzstādījumu "ja esi PRET, nenāc". Kā tu domā, cik daudziem cilvēkiem šis modelis nostrādās nākamajās vēlēšanās?
3) Ak tā, valsts vēlēšanās nav privātpersonas un daži ieinteresēto grupējumu? Kaut kas cits? Lielāks? Cēlāks? Kas tieši?
4) Latvietim jau patīk citus pamācīt- sākot no prezidenta un beidzot ar nišas žurnālistiem (ekh, tomēr neizdevās iztikt bez uzbrauciena) ;)
(Reply to this) (Parent) (Link)
blog counter