Pats par sevi -

2. Dec 2007

 wowow@16:52

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Lasis sanāca SATRIECOŠI labs.

Vārdu sakot- ņem laša fileju (nu ap puskilo), liek katlā kopā ar saujiņu melno piparu, Karsē, līdz ūdens sāk vārīties, pavāra uz mazas liesmas ne vairāk par pāris minūtēm (pirms tam lasim jābūt pilnīgi atsaldētam). Tad ar dakšinu atdala gabaliņus no ādas, mazliet sasmalcina un saliek šķīvī atdzist. Pa tam laikam ņem 4 olas, sāli, melnos piparus, mazliet paprikas pulvera, sakuļ pamatīgi (ar mikseri). Pieliek klāt paciņu saldā krējuma un uz rīves no mizas atdalītu tomātu, uzkuļ vēlreiz. Liek maisījumā iekšā mazliet atdzesēto lasi. Var sakaisīt dilles. Liek maisījumu stikla cepamtraukā (bez vāka) un liek uz cepešpannas, kas pielieta ar ūdeni. Cep ~40 minūtes 180 grādos (kamēr virsiņa tumši brūna). Vēlreiz pārkaisa dilles.

Mēs dzērām klāt Lyngrove Sauvignon Blanc un klāt ēdām tumšo itāļu maizi - tas bija fantastiski. Viens no tiem ēdieniem, kuru ēst maziem gabaliņiem, izbaudot garšu un korelāciju ar vīnu. Rekomendēju.

(6 raksta | ir doma)

Comments:

virginia_rabbit / 2. Decembris 2007@17:08
a mums bija tuncis omletē ar sieru un tomātiem + dzērienā kalifornietis. koroče tas pats tikai studentiem.
(Reply to this) (Link)
biezpientaure / 4. Decembris 2007@17:59
te jau sākas tādi Rītiņa teksti !
vispār, kā rīve atdala tomātu no mizas ? es parasti apleju ar kipjatoku un miza pati nonāk nost.
(Reply to this) (Link)
biezpientaure / 4. Decembris 2007@18:01
nupat ieņēmu 2 kaps. linexa ar "nelielu ūdens daudzumu", gramiem 25, domāju.
(Reply to this) (Link)
teja / 29. Decembris 2007@03:07
es točna nesaprotu, kāpēc lasis ir iepriekš jāvāra.
(Reply to this) (Thread) (Link)
wowow / 29. Decembris 2007@10:12
Nav jāvāra, jāuzkarsē, lai viegli sadalīt gabaliņos bez naža
(Reply to this) (Parent) (Thread) (Link)
teja / 29. Decembris 2007@11:25
āā. mēģināsim.
(Reply to this) (Parent) (Link)
blog counter