Lasis sanāca SATRIECOŠI labs.
Vārdu sakot- ņem laša fileju (nu ap puskilo), liek katlā kopā ar saujiņu melno piparu, Karsē, līdz ūdens sāk vārīties, pavāra uz mazas liesmas ne vairāk par pāris minūtēm (pirms tam lasim jābūt pilnīgi atsaldētam). Tad ar dakšinu atdala gabaliņus no ādas, mazliet sasmalcina un saliek šķīvī atdzist. Pa tam laikam ņem 4 olas, sāli, melnos piparus, mazliet paprikas pulvera, sakuļ pamatīgi (ar mikseri). Pieliek klāt paciņu saldā krējuma un uz rīves no mizas atdalītu tomātu, uzkuļ vēlreiz. Liek maisījumā iekšā mazliet atdzesēto lasi. Var sakaisīt dilles. Liek maisījumu stikla cepamtraukā (bez vāka) un liek uz cepešpannas, kas pielieta ar ūdeni. Cep ~40 minūtes 180 grādos (kamēr virsiņa tumši brūna). Vēlreiz pārkaisa dilles.
Mēs dzērām klāt Lyngrove Sauvignon Blanc un klāt ēdām tumšo itāļu maizi - tas bija fantastiski. Viens no tiem ēdieniem, kuru ēst maziem gabaliņiem, izbaudot garšu un korelāciju ar vīnu. Rekomendēju.
a mums bija tuncis omletē ar sieru un tomātiem + dzērienā kalifornietis. koroče tas pats tikai studentiem.
te jau sākas tādi Rītiņa teksti !
vispār, kā rīve atdala tomātu no mizas ? es parasti apleju ar kipjatoku un miza pati nonāk nost.
nupat ieņēmu 2 kaps. linexa ar "nelielu ūdens daudzumu", gramiem 25, domāju.
teja / 29. Decembris 2007@03:07 | |
es točna nesaprotu, kāpēc lasis ir iepriekš jāvāra.
wowow / 29. Decembris 2007@10:12 | |
Nav jāvāra, jāuzkarsē, lai viegli sadalīt gabaliņos bez naža
teja / 29. Decembris 2007@11:25 | |
āā. mēģināsim.