Pats par sevi - Izvēlies Latvijas preci

4. Okt 2007

 wowow@10:10 - Izvēlies Latvijas preci

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Skaidrs, ka briesmīgi sliktais tekošā konta deficīts ir atkarīgs tieši no manis (ne jau valdības un valsts/pašvaldības iestādēm, kas iepērk ārvalstīs ražotos auto, datorus, Microsoft licences vai brauc komandējumos uz Kubu un Pekinu). Tāpēc es rūpīgi pārdomāju, ko es esmu darījis un ko varētu darīt lietas labā:
* Mēbeles- visas ir ražotas Latvijā, izņemot ādas dīvānus no Polijas laikam. Žēl tik ka materiāli drošvien importēti
* Sadzīves tehnika- kopš veļasmašīnas Rīga-17 vairs neražo, nekādu iespēju balstīt savu tehnikas aprīkojumu uz Latvijas preci (noutbukus Gauja vai Zemene par variantiem neizskatām)
* Apģērbs- kādreiz man patika Ogres trikotāžas bītlenes, kuras varēja nopirkt Saktā, taču tagad Saktā ir tikai Latvijas pasts un Narvesens. Laumas mežģīnotie krūšturi un biksītes diemžēl nav pa vīrišķu līniju. Ā- bisocks zeķes, tās tak ražo netālu no manām mājām- kad brauc pāri Kalnciema tiltam, var redzēt angāru ar atbilstošo uzrakstu!
* Transporta līdzekļi- nav jautājumu (kaut gan nākamo veļļuku varētu pirkt no ZZK, ceru, ka to saskrūvēšanas darbs notiek tēvzemītē)

Skaidrs, ka vienīgā jomā, kurā progresēt tekošā konta deficīta nepalielināšanai, ir pārtika. Taču, bļīn, kā lai, piemēram, nopērk Latvijā ražotus zaļos zirnīšus, ja tie vienmēr ir duļķaini, ar pākšu fragmentiem un katru reizi savādāki- citreiz cieti, citreiz pusšķīduši?

(9 raksta | ir doma)

Comments:

mazheks / 4. Oktobris 2007@10:46
nu par zirnīšiem varbūt ir tā, ka visi labākie sēņu un zirņu kalibrētāji jau sen ir kā aizdevušies uz airlend un pie mums kalibrētāju profesija izmirst.
(Reply to this) (Link)
shelly / 4. Oktobris 2007@11:16
Jā, un Dzintara zieķi ar kungiem nav pārāk piemēroti...
(Reply to this) (Thread) (Link)
wowow / 4. Oktobris 2007@11:34
Es vispār neziežos un ar bažām domāju par savu ādu, kura netiek pietiekam mērā enerģizēta ar acu, ausu un deguna krēmiem.
(Reply to this) (Parent) (Link)
biezpientaure / 4. Oktobris 2007@11:47
Nākamreiz cīnā ar depresiju vari doties uz kādu no vietējām atpūtas vietām. Dodoties uz kalniem, noteikti lido ar airbaltiku. Nākamo auto plāno ar skatu uz biodegvielu, lai dotu savu artavu aramzemes noplicināšanai. Ak jā, izvēlies vietējo Abavas ielejas vīnu, kurpes var pasūtīt pie kurpnieka, uzvalku - pie drēbnieka (tik vien kā āda un audums importēti). Saldējums - tikai druva un rpk (importēts tikai piena pulveris un iepakojums). Liepziedu tēja un nekādu cerību liptoniem un ahmadiem.
Varianti ir.
(Reply to this) (Link)
blondulla / 4. Oktobris 2007@12:30
ja gribi buut iists patriots, peerc peleekos zirnjus! :)
(Reply to this) (Link)
viipsna / 4. Oktobris 2007@17:29
bisoks neražo zeķes.
viņi iepērk polijā un uzliek savas birkas.
(Reply to this) (Thread) (Link)
wowow / 4. Oktobris 2007@17:31
Kā Tu mani apbēdināji!
(Reply to this) (Parent) (Link)
biezpientaure / 4. Oktobris 2007@18:22
viens no maniem patriotisma stūrakmeņiem nupat tika sagrauts līdz pašai zemei....`
(Reply to this) (Parent) (Link)
(Anonymous) / 1. Decembris 2007@00:18
kad pērc pienu, krējumu vai saldējumu, neņem neko, kam rakstīts saturā "augu tauki". tā ir palmu eļļa no Malaizijas, Borneo, etc.
ja sastāvs vispār nav rakstīts, tikai tauku saturs - tieši tas pats.
Latvijas govs piens ir tikai tajos, kam sastāvs ir piena tauki/piens+krējums/krējums+pienskābes tīrkultūra/
(Reply to this) (Link)
blog counter