Pats par sevi - Kastaņu iebrukums

25. Sep 2007

 wowow@11:08 - Kastaņu iebrukums

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Nākot garo gabalu no Āgenskalna līdz centram, izdomāju performanci- viens pieiet klāt cilvēkiem ielās, ieskatās acīs un iespiež rokā kastani, otrs tikmēr fotografē cilvēku reakciju. Pēc tam bildes izstāda Andrejsalā vai kādā citā perrformanču vietā. Pie kura lodziņa var saņemt Kultūrkapitāla finansējumu?

(13 raksta | ir doma)

Comments:

murse / 25. Septembris 2007@11:16
phihih
(Reply to this) (Link)
marina / 25. Septembris 2007@11:19
:D
(Reply to this) (Link)
virginia_rabbit / 25. Septembris 2007@11:23
es izdomaaju labaaku - izsuutiit e-mailus visiem, kas ir iesniegushi projektus kkf uz rudens deadlainu un nav neko saneemushi, panemt katram pa kastanim, nostaaties sarunaataa laikaa zem kkf logiem un reizee mest: here u go "attack!"
(Reply to this) (Thread) (Link)
wowow / 25. Septembris 2007@11:59
Tā jau nav performance tas ir kautkāds nīkuļu tusiņš :)
(Reply to this) (Parent) (Thread) (Link)
virginia_rabbit / 25. Septembris 2007@12:12
dooh?
koncepts aciim nolasaams - kultuuras revoluucijas tendences jau sen novērojamas mūsdienu mākslā. ar šo akciju mākslinieki vēlas demonstrēt savu neatkarību no kultūras instancēm, savu neatkarību no marķētām šņaba pudelēm un savu vienotību, turklāt pierādīt pasaulei, ka spēj radīt mākslu no nekā - no zemē nokrituša kastaņa, ko jebkurš cits paspers kājām - mākslinieka rokā - kolektīvi sadotajās mākslas rokās!! - kastanis iegūst sev augsni. niecīgā, adatainā koka sēkla cieši sadotās rokās izaugs par mežu, par aleju vai apstādījumu. pacelt roku pret savu tuvāko, iekost rokā, kas baro - pacelt rokā kastani pret kkf! - tā ir neatkarības iegūšana, tā ir nobriešana, tā ir jaunā mākslinieka inciācija un aiziešana no vecāku šūpuļa. Tā ir pirmatnējā cilvēka sacelšanās pret Dievu - dūres kratīšana pret debesīm!
norises detaļas:
I daļa "Draudi" 14:00 visi satiekas un paceļ rokas, bet nemet
II daļa "Krusa" 17:00

3 h laikā starp abām daļām notiek tējas dzeršana pie Anglikāņu baznīcas, kur arī var vērot monitoros caur drošības kamerām filmēto - kas notiek ar iebarikadētajiem kkf darbiniekiem.

(Reply to this) (Parent) (Thread) (Link)
wowow / 25. Septembris 2007@14:04
Viss [gandrīz] skaidrs, es tikai nesaprotu kāpēc viņi papriekš tos savus projektus kākāefam iesniedza un kāpēc viņi nemet I daļā (vismaz vienu maziņo jau varēja).
(Reply to this) (Parent) (Thread) (Link)
virginia_rabbit / 25. Septembris 2007@14:11
bet kā - viņi visi iesniedz vienu un to pašu projektu - šo augšminēto!
bet dubultais piegaajiens ir veiksmiigaaks no pasaakuma scenaarija viedoklja - kaapinaata skatiitaaju interese. iespeejamais paveersiens, draudu noveershanas draudi un taa. [performancei ir jaareekinaas arii ar publiku, ja taa grib piesaistiit publiku]
(Reply to this) (Parent) (Thread) (Link)
wowow / 25. Septembris 2007@19:28
Fainalī ai got point
(Reply to this) (Parent) (Thread) (Link)
virginia_bitch / 26. Septembris 2007@04:29
ā, un zināšanai - tas, ko mēs abi minam. ir drīzāk heppenings, jo performance tomer ir vairaak saistiita ar priekshnesuma sniegshanu, bet heppenings tiešhi ar iesaistīšanos - kur jēdzieni rādītājs un skatītājs nav nošķirti - ja vien par skatītāju nevēlamies saukt kkf.. patiesībā, šis būtu labs heppeninga piemērs.
(Reply to this) (Parent) (Link)
prtg / 25. Septembris 2007@21:25
Vienam no iesniedzējiem projekts ir apstiprināts un pasākums tiek finansēts par kkf līdzekļiem, sākumā neviens no skatītājiem to nezina, tad uzzina, visiem wow, kkf savukārt kolosāla pašreklāma, tad raksti avīzēs, ka tā patiesībā bijusi paša kkf ideja un nodokļu nauda ir nelietīgi izniekota.
(Reply to this) (Parent) (Thread) (Link)
virginia_rabbit / 25. Septembris 2007@21:30
kaa ta' nelietiigi? Tu uzskati ka kkf speetu apstiprinaat nelietiigu projektu? tad jau nomeetaashana ir pelniita un tajaa iesaistaas arii valsts brunotie speeki [ar kastaniem].
savukaart par pieshkirtajiem liidzekliem nopeerku jaunu tanku.
(Reply to this) (Parent) (Thread) (Link)
virginia_rabbit / 25. Septembris 2007@21:32
tanku nokrāso hipiju krāsās. un atstāj kā pieminekli rīgas dārzos un parkos. kā mūžīgu liecinieku mākslinieku nesalaužamajam garam, protams. un saņem vēl no rīgas domes. par ko rīgas dome saņem pretī atkal to pašu ko kkf no satricinaataa maakslas cieniitaaju puulja, kas sauc "muus nopirkt nevar!!"
(Reply to this) (Parent) (Link)
prtg / 25. Septembris 2007@21:45
Es tak te tikai modelēju situācij, paredzot arī žurnālistu iznešanos. Bet ideja par bruņotajiem spēkiem ir laba, teiksim, kkf fiansē šablonu mākslu (nu labi, stensilus) uz tankiem.
(Reply to this) (Parent) (Link)
blog counter