Pats par sevi - Par politikas procesu

13. Apr 2007

 wowow@11:20 - Par politikas procesu

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
(30 raksta | ir doma)

Comments:

observer / 13. Aprīlis 2007@11:53
Doma par referendumu kā sabiedriskā labuma pārdales mehānismu (par labu vēlēšanu komisiju locekļiem) ir diezgan oriģināla;). Man nāk prātā cits 1-2 miljonu notriekšanas veids - uzbūvēt divus jaunus bērnudārzus.

Ja pēc būtības - nav ko izlikties, ka valdošo plāni ar šo likumu bīdīšanu nav bijuši pietiekami skaidri (lai ko arī viņi paši neteiktu). Mērķis ir kaut jel kādā veidā apgrūtināt "lielu čiekuru" tiesisku vajāšanu. A šajā aspektā jūtos pilnīgi vienaldzīgs, jo valsts tiesiskuma jomā pastāv citas, daudz nopietnākas problēmas. Piemēram, korupcija tiesās, tiesu izpildītāju patvaļa, garās rindas uz lietu izskatīšanu. Tas ir tas, kas daudz reālāk var skart katru iedzīvotāju, un par uzlabojumiem šajās lietās būtu gatavs parakstīties uzreiz.
(Reply to this) (Thread) (Link)
wowow / 13. Aprīlis 2007@13:45
Diemžēl bērnudārzu būvēšana nav bijusi valdošo dienaskārtībā, un, tāpat kā šīs naudas atdošana zinātniekiem vai "inteliģencei" (ja tāds priekšlikums izpeldēs) būs populisma triumfs- tipa lai mēs neuzzinātu, ko jūs domājat- še jums bērnudārzs vai pabalstiņi inteliģencei (un nejaucieties mūsu dienaskārtībā).
(Reply to this) (Parent) (Thread) (Link)
observer / 13. Aprīlis 2007@14:30
Diez vai kāds referenduma pretinieks (varbūt izņemot NRA:) šobrīd riskēs nākt klajā ar saukli: "Neparaksties, un būs bērnudārzi!" :DDD

Manuprāt, doma, ka ar šo parakstīšanos notiek sabiedrības reāla līdzdalība politikas procesā, ir maldīga. Jebkura iznākuma gadījumā šī būs tikai PR krīze, kas tiks ātrāk vai vēlāk atrisināta. Otra mēģinājuma izstumt cauri tādus likuma grozījumus diez vai būs (to panāca VVF), bet tas nenozīmē, ka procesa virzītāji nespēs panākt savus mērķus kādā citā veidā.

Mazliet baisi paliek domājot, kāds izskatīsies nākamais politiskais laikmets "Bez VVF".
(Reply to this) (Parent) (Link)
arc - zivs sāk pūt no galvas... / 13. Aprīlis 2007@14:31
korupcija tiesās, tiesu izpildītāju patvaļa, garās rindas uz lietu izskatīšanu - jā, arī tās ir problēmas, tomēr "lielo čiekuru" visatļautība un vispārējā sabiedrības gatavība (vai, cerams, negatavība) ar to pasīvi samierināties ir kā fons, uz kura pamata tiesnesis domā - ja jau viņi var, tad kādēļ ne es. btw: labs piemērs ir Zviedrija, kur vairāki valdības ministri atkāpās tādēļ vien, ka bija maksājuši savu bērnu auklītēm "aploksnēs". no mūsu viedokļa varbūt pārspīlēti, bet tas ir tas godīguma fons valsts mērogā, kas ietekmē arī visus zemākos līmeņus, tai skaitā tos, kuri "daudz reālāk skar katru iedzīvotāju".
(Reply to this) (Parent) (Thread) (Link)
observer - Re: zivs sāk pūt no galvas... / 13. Aprīlis 2007@15:00
"Lielo čiekuru" vajāšanā šobrīd ir sasniegts ļoti pat atzīstams līmenis.
Protams, līdz Zviedrijas godīguma fonam vēl tālu, bet tāda Itālija (premjers Berluskoni) jau būtu tā kā pārspēta.

Sabiedrība ļoti labprāt redzētu šova 'noķer lembi' pārējās sērijas (arī ar citiem personāžiem), un izskatās, ka prokuratūra tautai šo prieku sagādās:), bet šis man pārāk atgādina romiešu izklaidi kolizejā.
(Reply to this) (Parent) (Thread) (Link)
wowow - Re: zivs sāk pūt no galvas... / 13. Aprīlis 2007@16:04
Kolizejā, šķiet, romieši skatījās kā vergi kāvās cits ar citu un ar meža zvēriem?
(Reply to this) (Parent) (Thread) (Link)
observer - Re: zivs sāk pūt no galvas... / 13. Aprīlis 2007@17:46
nu, pēc būtības skatījās, kā šķīst asinis.
(Reply to this) (Parent) (Link)
blog counter