Pats par sevi -

24. Jan 2007

 wowow@19:51

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Un kā jūs cepat zaļos kartupeļus? Es tos cepju uz lielas uguns, bez vāka, maisot ne pārāk bieži, tā, lai iecepas brūni un kraukšķīgi. Zinu tādus, kas cep zem vāka un meitīgi maisot- sanāk tāda kā putra un labā zaļo kartupeļu garša pazūd un tie garšo gandrīz tāpat kā cepti vārītie.

(5 raksta | ir doma)

Comments:

shelly / 24. Janvāris 2007@20:03
Man sanāk labi gan ar vāku, gan bez vāka :))
(Reply to this) (Link)
sin / 24. Janvāris 2007@20:08
neatceros kad vispàr pèdèjo reizi cepti.. bet sagrieztus kàdu laiciñk vajag paturèt ùdenì lai ciete izskalojas!
(Reply to this) (Link)
psihs / 24. Janvāris 2007@20:10
miksēju
(Reply to this) (Link)
saint / 24. Janvāris 2007@20:30
Sagriestus šķēlītēs, ar palielu eļļas devu, bez vāka un lielas uguns, līdz gatavi.
(Reply to this) (Link)
observer / 24. Janvāris 2007@22:39
Kādus 10 gadus atpakaļ trijatā īrējām dzīvokli un tajā laikā zaļie kartupeļi bija izvēle Nr. 1. Dzīvoklī bija veca gāzesplīts ar vienu mazliet bojātu degli, kā rezultātā deglis dega ar abnormāli lielu liesmu.

Zaļus kartupeļus uz šī degļa varēja uzcept 10 minūtēs. Ar vāku. Pie tam apmaisot tikai vienu reizi. No sākuma 5 min cepam, uzberam sāli, apmaisam (patiesībā, apsviežam otrādi, jo kartupaļi ir sacepušies tādā kā pankūkā - no vienas puses apsutuši mīksti, no otras puses - ar kraukšķīgu garozu) un vēl pēc 5 min - gatavs. Ņam ņam.
(Reply to this) (Link)
blog counter