Neprātīgā saprāta balss -
Februāris 21., 2019
16:27
[User Picture]

[Link]

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Kādreiz biju nedaudz vīlies, ka esmu piedzimis tādā garlaicīgā laikā, kad visi lielie notikumi jau beigušies pirms manas dzimšanas un arī nākotne rādījās tāds pats mierīgs un garlaicīgs ceļš uz rietumu pasauli kur kaut kas trauksmains vai neparasts atgadās ļoti reti. Pēdējie lielie 20. gs. satricinājumi PSRS sabrukums un Atmoda gan tika piedzīvoti, bet faktiski neapzinīgā vecumā un atmiņu par tiem tikpat kā nav. Arī trakie 90tie gadi tika iepazīti tikai no pamatskolnieka perspektīvas. 21.gs. sākumā tiešām likās, ka viss interesantais aiz muguras un priekšā ir tikai garlaicība.

Bet pēdējie gadi atkal kļūst aizvien interesantāki un dažādi procesi pasaulē notiek diezgan trakā paātrinājumā. Katrā ziņā, man kā vēsturniekam, nākamie 10-15 gadi būs ļoti interesanti un gaidu ar ko tas viss beigsies. Protams ja pieņemam, ka pārskatāmā nākotnē vispār kaut kas beigsies. Šis laiks būs tik interesants arī tādēļ, ka ir faktiski neparedzams. Tā ir viena no šodienas raksturīgākajām pazīmēm, ka kaut ko precīzi prognozēt kļūst aizvien grūtāk, jo daudzi procesi notiek pretrunā jebkādai loģikai vai veselajam saprātām. Tāpēc arī var saprast sabiedrībā aizvien pieaugošās eskeipisma un izolacionisma tendences, kā piemēram pārvākties dzīvot viensētā mežā vidū, vai būvēt uz robežas mūri. Tikai šajā gadījumā beigās iznākot no meža šoks par pasaulē notikušo būs daudz lielāks.
Katrā gadījumā man meita dzīvos krietni savādākā pasaulē nekā mēs šobrīd dzīvojam. Vai tā būs labāka vai sliktāka rādīs laiks. Es ar interesi vērošu.

Tags:

(9Iespļāva | Iespļauj dvēselē)

Comments
 
[User Picture]
From:[info]galactictree
Date:21. Februāris 2019 - 17:22
(Link)
Lai nejustu šoku par visu pasaulē notiekošo:
1) Nekad neiznākt no meža
2) Visiem pārvākties uz mežu...
Vai drīzāk mežam pārvākties uz pilsētu <3
[User Picture]
From:[info]indulgence
Date:22. Februāris 2019 - 07:53
(Link)
Man gan klusas aizdomas, ka ogļu ratiņu stūmējam kur Kārdifas raktuvēs dzīve šķita monotona arī tad, ja viņš šo operāciju veica pašā industriālās un zinātnes revolūcijas "pīķī". ;) Viss jau atkarīgs no personas lokalizācijas un nodarbju iespējām, ne no laika.
[User Picture]
From:[info]hedera
Date:22. Februāris 2019 - 10:11
(Link)
Man jau liekas, ka vēstures procesi vizbiežāk notiek pretrunā jebkādai loģikai vai veselajam saprātam. Kaut vai - kā Eiropas prese priecājās par I p.k. sākšanos, un kāds šoks visiem bija, kad tas ievilkās uz gadiem, nevis pāris spožām heroiskām kaujām. Tādēļ arī skeptiski raugos uz visādiem mēģinājumiem nonākt pie vienotas vēstures teorijas.
Nu jā, un man, savukārt, lasot un klausoties ziņas paliek baisi. Aizvakar dzirdēju Krievijas paziņojumu, ka viņi grib izstrādāt jauna veida ieročus, jo jūt apdraudējumu savām robežām. Šajā ziņā nekas daudz nav mainījies, arī cariskā Krievija savu ekspansionismu parasti racionalizēja kā savu robežu sargāšanu.
From:[info]windrider
Date:22. Februāris 2019 - 16:15
(Link)
Nesaistīti. Par tevi runā briesmu lietas. Tu tagad mitinoties kreisajā krastā un teju vai kaimińos. 😀
[User Picture]
From:[info]hedera
Date:22. Februāris 2019 - 16:18
(Link)
Tā patiesi ir, kopš rudens esmu Āģīša iemītnieks un tādēļ pieeju lietām no citas puses. Pieeju, protams, burtiskā nozīmē!
From:[info]windrider
Date:22. Februāris 2019 - 18:24
(Link)
Nu tad jāgaida pavasaris un jāmēgina saorganizēt käda alus dzeršana jaunajā rajonā.
[User Picture]
From:[info]hedera
Date:22. Februāris 2019 - 19:31
(Link)
Tā ir ideja, kas noteikti jārealizē. Man te turklāt ir arī slēgtais pagalms, kurā iespējams vakarēt un grillu uzkurt. Vēl viens iemesls, kādēļ ar nepacietību gaidu siltu pavasari. :)
[User Picture]
From:[info]huuns
Date:24. Februāris 2019 - 09:45
(Link)
Nesaistīti. Interpunkcija smagi pieklibo. :D
From:[info]windrider
Date:25. Februāris 2019 - 14:02
(Link)
Zinu. Man skolas laikā diezgan bieži vērtējums domrakstos bija 10/2. Par saturu 10, bet par gramatiku 2. Tagad visus oficiālākus rakstu dodu Ievai pārlasīt. Cibas pusanonīmā vide ir tā vieta kur varu atļauties īpaši neiespringt. :D
Powered by Sviesta Ciba