Neprātīgā saprāta balss - Komentāri
( Read Comments )
TimeText
16:27

[info]windrider

[Link]

Kādreiz biju nedaudz vīlies, ka esmu piedzimis tādā garlaicīgā laikā, kad visi lielie notikumi jau beigušies pirms manas dzimšanas un arī nākotne rādījās tāds pats mierīgs un garlaicīgs ceļš uz rietumu pasauli kur kaut kas trauksmains vai neparasts atgadās ļoti reti. Pēdējie lielie 20. gs. satricinājumi PSRS sabrukums un Atmoda gan tika piedzīvoti, bet faktiski neapzinīgā vecumā un atmiņu par tiem tikpat kā nav. Arī trakie 90tie gadi tika iepazīti tikai no pamatskolnieka perspektīvas. 21.gs. sākumā tiešām likās, ka viss interesantais aiz muguras un priekšā ir tikai garlaicība.

Bet pēdējie gadi atkal kļūst aizvien interesantāki un dažādi procesi pasaulē notiek diezgan trakā paātrinājumā. Katrā ziņā, man kā vēsturniekam, nākamie 10-15 gadi būs ļoti interesanti un gaidu ar ko tas viss beigsies. Protams ja pieņemam, ka pārskatāmā nākotnē vispār kaut kas beigsies. Šis laiks būs tik interesants arī tādēļ, ka ir faktiski neparedzams. Tā ir viena no šodienas raksturīgākajām pazīmēm, ka kaut ko precīzi prognozēt kļūst aizvien grūtāk, jo daudzi procesi notiek pretrunā jebkādai loģikai vai veselajam saprātām. Tāpēc arī var saprast sabiedrībā aizvien pieaugošās eskeipisma un izolacionisma tendences, kā piemēram pārvākties dzīvot viensētā mežā vidū, vai būvēt uz robežas mūri. Tikai šajā gadījumā beigās iznākot no meža šoks par pasaulē notikušo būs daudz lielāks.
Katrā gadījumā man meita dzīvos krietni savādākā pasaulē nekā mēs šobrīd dzīvojam. Vai tā būs labāka vai sliktāka rādīs laiks. Es ar interesi vērošu.
Reply:
 
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..
Powered by Sviesta Ciba