Neprātīgā saprāta balss -
Marts 24., 2013
23:23
[User Picture]

[Link]

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Šajās brīvdienās atliku visas mācību lietas pie malas un triecientempā izrāvu cauri ''Jelgava 94''. Par pašu grāmatu...Ļoti saistošā valodā uzrakstīts. Autoram ir talants. Tās nav tīras atmiņas, bet satur diezgan daudz daiļliteratūras elementus, jeb kā angliski saka- fikcijas. It sevišķi efektīvs bija tas iespraudums par augšāmcēlušos Tīreļpurva strēlnieka spoku kurš nāk uz Jelgavu un rada ''Skyforger''. Gluži kā no ''Mūžības skartajiem''. Un vēl tā patīkamā autora pašironija, kas caurvij visu grāmatu.

Bet visādi citādi man tiešām ir žēl. Žēl par to, ka visa mana, 80.gadu vidū dzimusī, paaudze piedzima kādus 4-5 gadus par vēlu, lai piedalītos aprakstītajos notikumos kā aktīvi dalībnieki nevis sākumskolas vecuma vērotāji no malas. Tomēr to laiku piedzīvojām un izjutām, tikai savādāk. Visi tie aprakstītie sīkie 90.gadu sadzīves nieciņi, dzērieni pat izteicieni ir palikuši arī manās atmiņās. It sevišķi man simpatizēja ģeogrāfiskais aspekts, jo visa darbība notika burtiski rokas stiepiena attālumā no manas mazpilsētas. Ar Olaines bandītiem un narkomāniem arī manā miestā vecāki biedēja bērnus.
Bet kā jau es teicu, arī manā laikā, 2000.gadu sākumā nekas daudz nebija mainījies. Veikalos vēl pārdeva mūziku paralēli kasetēs un diskos (es vēl pirku kasetes, jo disku pleijera vēl nebiju) tāpat vēl tehnikumā kursabiedram nesu tukšas matricas kur viņš man ierakstīja mūziku pēc izvēles (pašam vēl pieklājīga datora un interneta nebija). Idejiski bija tās pašas sajūtas un jaunatklājēja prieks par katru niknu albūmu, kad gulēt gāju ar uzliktām austiņām un kādu briesmīgu bleķi pleijerī. Par savu smago jaunību varbūt citreiz, it sevišķi par to savu tehnikuma kursa biedru, cilvēku, kas tā kārtīgi mani ieveda metālā.
Lai nu kā, atšķirībā no autora, itkā pilnīgi ''nodevis'' jaunības lietu neesmu un īsti arī netaisos, tāpēc varu citēt viņa noslēguma teikumu: ''Tas bija tik ļoti sen, bet beigties tā arī negrib''.

Mūzika: Immortal- Where dark and light don't differ
Tags: , ,

(1Iespļāva | Iespļauj dvēselē)

Comments
 
[User Picture]
From:[info]hedera
Date:25. Marts 2013 - 10:34
(Link)
Heh, jā, man arī videnē vēl nebija sava datora, tādēļ klasesbiedram regulāri devu matricas, lai ieraksta visādu muzīku, par ko biju salasījusies skolas datorklasē. Beigās sanāca tā, ka tas pats klasesbiedrs (un līdz ar viņu vēl divi) no manas ietekmes arī pavilkās uz metālu. ;)
Powered by Sviesta Ciba