way ([info]way) rakstīja,
@ 2007-07-17 22:23:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
kad biju izlasījusi šo teikumu, kurā bija rakstīts "tava dzīve nekad vairs nebūs tāda kā agrāk" grāmatas pirmās nodaļas beigās, es tam īsti nepiegriezu vērību. tagad, kad atceros laika posmu kopš tā brīža, tas patiešām ir ienesis pārmaiņas manā dzīvē. lasot grāmatu, manā zemapziņā tika ierakstīta doma par nodarbošanās maiņu. tas izklausījās vilinoši, aizmirst par "darbu", šī vārda sliktajā un nepatīkamajā nozīmē, tā vietā izvēlēties jebkādu patīkamu nodarbi, nospraust mērķi un tam sekot. es, protams, izvēlējos patīkamu nodarbi. ļoti patīkamu, jo kam gan nepatīk apceļot dzimto zemi un iepazīt arī dažādas tuvākas un tālākas vietas. jāpiezīmē, ka šī bija tikai un vienīgi izklaide. apsvēru arī citas līdzvērtīgi patīkamas nodarbes, iztikas pelnīšanai, bet tikai apsvēru. tad, uz šo aizraujošo lietu fona, sāku zaudēt interesi par profesiju, kurā mācījos jau vairāk kā piecus gadus. manuprāt, tā nebija sakritība. šī doma, ka varu pelnīt naudu darot patīkamu un tāpēc vieglu darbu, bija dziļi iesēdusies manī. te nu es esmu.. tādā situācijā, kad pazudusi gandrīz jebkāda interese par savu profesiju, joprojām strādājot darbā kas man vairs neliekas interesants. esmu kaut kur pa vidu, kad nav skaidrs ko darīt tālāk, bet skaidri zinu, ko darīt vairs nevēlos. grāmatā šāda iespēja, nez kāpēc, minēta netika :)


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]nenormaaliigaa
2007-07-18 07:29 (saite)
Ēm...Tu esi vīriešu dzimtes homo sapiens?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]way
2007-07-19 00:05 (saite)
vispār jau ikviens var uzskatīt kā vēlas, un kā labāk tīk :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]nenormaaliigaa
2007-07-19 10:05 (saite)
uzskatīt - var, jā, protams, bet - kā Tev labāk tīk?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]way
2007-07-19 16:09 (saite)
man labāk tīk ja mani necenšas iedalīt, ielikt jebkādos rāmjos, tādā veidā pakļaujot stereotipiem un pielietojot kādu īpašu komunikācijas veidu. tas tādēļ, ka pietiekami bieži atrodos ārpus šiem rāmjiem, vai vismaz tā uzskatu.

mana jūzerpikča simbolizē brīvību, pēc kuras es tiecos, ieskaitot arī neiedalīšanas brīvību. bet tas nebūt nenozīmē, ka ar mani ir nepieciešama kāda īpaša attieksme.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]nenormaaliigaa
2007-07-20 10:00 (saite)
Var jau būt, ka Tu esi tik fantastiska būtne, ka Tev var nepiemērot pat dalījumu "vīrietis/sieviete", bet vairumam (absolūtajam vairumam) cilvēku uz šīs planētas tomēr piemīt būtiskas iezīmes, kas tos atšķir un iedala šādās kategorijās (un es par krāniņu nerunāju) :). Protams, tas maina arī savstarpējo komunikācijas veidu - it īpāši - reālajā dzīvē, ne cibā, bet es kaut kā par to īpaši nesatraucos - drīzāk - izmantoju priekšrocības. Lai vai kā - mani principā apmierina arī neiedalīšana attiecībā uz Tevi :)

btw - Tava jūzerpikča man drīzāk asociējas ar noslēpumainību, piezemētību un harmoniju, nevis brīvību. Mana brīvība būtu kalni. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]way
2007-07-20 18:02 (saite)
Sasmīdināji! :)

Jā, kalnus es vēl neaiztieku, jo zinu ka pārāk iepatiksies. Tie jāpataupa saldajam ēdienam, jo citādi vairs negribēsies otro :)

vai ievēroji caur kokiem krītošo gaismu, tik spilgtu un spēcīgu, ka aiz šī skaistā priežu meža varētu būt jebkas, ko vien tu spēj iedomāties. uzsvars ir uz gaismu. līdzīgi kā tavā bildē ar sievietes siluetu uz spilgtas gaismas fona.

manuprāt, minētajam iedalījumam nozīme atklājas fiziskajā līmenī un mazliet augstāk (tur kur vīrieši runā par auto un sievietes par apaviem, kā arī atšķirības emocionālā ziņā). tālāk mēs visi esam cilvēki, ar savām idejām, mērķiem, ambīcijām, vēlmēm, sapņiem. pašās beigās mēs esam vienoti ar visu dzīvo, kļūstam viens vesels.

apspriešanas un diskusijas vērtas tēmas, ar izņēmumiem, man atrodas līmenī virs apaviem un emocionālajām atšķirībām, kur dalījumam "vīrietis/sieviete" vairs nav nekādas nozīmes. aptuveni tā :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]nenormaaliigaa
2007-07-21 16:52 (saite)
Jā, manā bildē ar sievieti tiešām uzsvars ir uz gaismu aiz durvīm. šo attēlu atradu, kad iestājās šābrīža dzīves posms, proti, esmu plašas pasaules, kas pilna ar baltu, skaistu gaismu, priekšā.

Pilnībā piekrītu šādam paskaidrojumam par ne-iedalīšanu. Es laikam mazliet pārpratu Tavu nevēlēšanos tikt iedalītai/-am. Protams, intelektuālas diskusijas laikā arī man nav pārāk svarīgs sarunbiedra dzimums. Man salikās, ka Tu to iedalīšanu negribi attiecībā uz sadzīvi, iespējams, pat pilnībā esi par absolūto dzimumu vienlīdzību (pat līdz tādai robežai, kad normāli šķiet, ja sievietes labo traktorus un betonē pamatus). Jāsaka, tāda dzīve galīgi nebūtu manā gaumē - man patīk, ka ir šī atšķirība starp dzimumiem, ka ir vīriešu un sieviešu pienākumi utml.
jebkurā gadījumā - skaidra bilde, kas ir ar Tevi un dalījumiem :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]way
2007-07-19 16:30 (saite)
un vēl, Tavam priekam, kā arī lai kliedētu nevajadzīgas šaubas, teksts tika pārfrāzēts :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]nenormaaliigaa
2007-07-18 07:30 (saite)
btw - kas tā par grāmatu? man tāda sajūta, ka esmu ko tādu lasījusi...

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]way
2007-07-19 00:27 (saite)
Grāmata "Be your own life coach", Fiona Harrold.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]nenormaaliigaa
2007-07-19 10:04 (saite)
šķiet, būšu to frāzi lasījusi citā grāmatā...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]way
2007-07-19 16:11 (saite)
kādu iespaidu uz tevi atstāj grāmata, kurā lasāma šāda frāze?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]nenormaaliigaa
2007-07-20 10:17 (saite)
Godīgi sakot - nevaru atcerēties, kurā grāmatā lasīju šādu frāzi, kaut arī šķiet, ka tas varētu būt bijis samērā nesen, bet nu - vairums grāmatu, kuras es lasu pēdējā laikā, varētu būt saturējušas šādu frāzi. Es meklēju tieši tādas grāmatas, kuras spētu kaut ko mainīt/uzlabot manā dzīvē. Romānu pēdējoreiz lasīju bērnībā (atskaitot Da Vinči kodu) :)
Ir bijušas tikai pāris grāmatas, kas veikušas būtisku pagriezienu manā dzīvē - tādu pagriezienu, kuru uzreiz varu manīt, kas rada jaunu atklāsmi par dzīvi. Pārsvarā grāmatas mani ietekmē tikai emocionāli - tātad - īslaicīgi. Protams, informācija jau nosēžas un kopumā lēnām maina mani, manu domāšanu, bet tas nav uzreiz manāms.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]way
2007-07-20 18:09 (saite)
paldies, izsmeļoši :)
tāpat kā saka, tu esi tas, ko tu ēd, laikam var attiecināt uz grāmatām - tu esi tas, ko tu lasi. tās gan ietekmē tikai prātu, bet ne pašu cilvēku. ja cilvēks prātu prot izmantot kā instrmentu, un neļauj tam ņemt virsroku pār sevi, tad arī šī ietekme droši vien ir nemanāma, vai arī nekāda. nu es tā domāju.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?