Lācītis numur divi - [entries|archive|friends|userinfo]
vistu_zaglis

[ website | šulcs.lv ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| VZL ]

[Mar. 29th, 2018|05:38 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[mood |-]
[music |Fluke / Absurd]

Ā, a jūs to Gārlenda jauno ķini redzējāt? Es tā gaidīju, tā gaidīju, bet tagad jau otro dienu nespēju noformulēties, ko es domāju par to, ko es tur noskatījos.

Jo it kā glīti, bet mazliet... palēti? Un it kā interesanti, bet mazliet wtf? Un it kā asprātīgi, bet vairāk tā kā gribas teikt, ka 'varēja būt asprātīgi'. Mazliet pat nepamet sajūta, ka es esmu noskatījies vienkārši šausmeni.

Nē nu kā, situācija nopietna, jāpieņem lēmums, vai esmu tajā čuvakā beidzot vīlies, vai vēl nē.
linkiet garām

Comments:
[User Picture]
From:[info]kants
Date:March 29th, 2018 - 08:05 pm
(Link)
hmm, ir kaitoša sieviete, zvēriņi un patšautene. laikam jānoskatās!
[User Picture]
From:[info]vistu_zaglis
Date:March 29th, 2018 - 09:02 pm
(Link)
Kaut kas šarmants tajā visā bija, bet "Aleks, tu vari labāk!" sajūta arī nepamet.
[User Picture]
From:[info]str
Date:March 29th, 2018 - 09:31 pm
(Link)
pietrūka šausmiņu
[User Picture]
From:[info]vistu_zaglis
Date:March 29th, 2018 - 09:53 pm
(Link)
Vot, a man atkal pietrūka kaut kādas creepiness, ko pirmajā brīdī, kad viņas tur iegāja burbuļot, mēģināja uzdzīt, bet pēc tam aizstāja ar to, ar ko jau aizstāja.
From:(Anonymous)
Date:March 29th, 2018 - 11:48 pm
(Link)
Kaut kas jau tur bija, bet vispār bija jābūt kaut kam daudz drosmīgākam, lai būtu radīta kino vēsturē paliekoša vērtība (kas viņam izdevās ar iepriekšējo).

Kādas pirmās divas trešdaļas vispār ir pilnībā tupa klišejiska holivuda, skatījos un neticēju, ka tā var nolaisties, nu un tad apnicīgajam bulšitam pa vidu sāk pa retam atmirdzēt pa kādai feinai dzirkstelei šur un tur, un, protams, tuvojoties galapunktam, spilgtākās ainas uz beigām ir ļoti krutas, bet tomēr šoreiz ar to vien nepietika, lai visu izvilktu, un tas tomēr nespēja attaisnot to visu pārējo parastumu. Tāds baigais kontrasts, it kā būtu vispirms visa enerģija ielikta, lai izdomātu un realizētu centrālās fiškas beigu ainās, un tad pēc tam kaut kas tur pa roku galam pielipināts pirms tam klāt, no kā vispār nekas neizaug noskaņā un ne ievelk, ne aizrauj, ne kustina.

Palika sajūta par neizdevušos laba stāsta adaptāciju, par tādu kā rāmī ieliekošu piesardzību, kas neļāvusi elpot un pacelties interpretācijā augstāk (kas zina, varbūt tas ar aprēķinu uz kādu plašāku auditoriju, vai varbūt tā sanācis dēļ pietātes pret grāmatu - neesmu lasījis, grūti spriest, vai tiešām to stāstu nevarēja uz filmu godīgi pārnest spilgtāk visā garumā, bet man čujs, ka gan jau varēja), un arī sajūta par neizmantotu potenciālu un padirstu iespēju uztaisīt kaut ko spēcīgu.
[User Picture]
From:[info]vistu_zaglis
Date:March 30th, 2018 - 12:05 am
(Link)
Nē, es pat negaidīju kaut kādu insta-classic. Bet vispār varētu būt pie vainas tiešām tas, cik muļķīgi viņa sākās, un pret brīdi, kad vajadzētu aizrauties elpai, cik ahujenna ir izdomāts tas vai šitas - visa elpa izrādās iztērēta pārāk daudz skumjās nopūtās.

Un Pats Galvenais Pavērsiens arī būtu tik kļovs, bet viņam tur tā īsti neviens pat uzmanību nepievērsa.

Aj, pamazām sāku sliekties uz to, ka esmu vīlies. Un jāizlasa tā grāmata, uzskatīsim ķini par teaser trailer.
From:(Anonymous)
Date:March 30th, 2018 - 12:19 am
(Link)
Jā, par nopūtās iztērēto elpu pateici trāpīgi. Kad stundu no vietas ir bijis ik uz soļa vēl un vēl kārtējais "ehh nu come on", tad ne tikvien ka tās stundas laikā neuzbūvējas noskaņa, kurai būtu pa to laiku jābūvējas, bet zūd vispār iesaistīšanās sajūta un sāk kļūt vienalga par to visu, un no tādas bedres ir grūti pēkšņi izvilkt ar visu to skaistumu, kas sākas pludmalē.

[User Picture]
From:[info]vistu_zaglis
Date:March 30th, 2018 - 12:35 am
(Link)
Oj, no skaistuma viedokļa tur pa ceļam bija vairāki atradumi, kas mani impresēja pat vairāk kā pludmale. Tādi brīži, kad var atraut roku no sejas un tāds - o!, šitas kļova, šitas ļoti kļova!, un tāpēc vēl vairāk žēl, ka palika visādas neattīstītas tēmas, kam bija potenciāls. Galu galā, es pareizi saprotu, ka šis bija Netflix production?, nu tad hujārījiet 5h garu, klasiskais formāts tāpat ir arhaisms.

*nopūšas*
From:(Anonymous)
Date:March 30th, 2018 - 01:17 am
(Link)
Jā, tāpēc arī pieminēju, ka tur dzirksteles pa vidam ik pa brīdim iemirdzējās šur un tur.

Jā, šitais ir netflixa paspārnē, bet es tikko fiziski nodrebinājos, iedomājoties, ka to visu banālo figņu varētu kāds arī izstiept uz 5h, pasargdies, nē. Man galīgi nelikās, ka šeit ir tas gadījums, kad nav varēts izdarīt labi, jo vienkārši laiks par īsu, lai izvērstos visā episkumā, un ka autors vienkārši nemācētu izteikties kodolīgi atvēlētajā laikā. Te vairāk tomēr piegājiena lieta, man šķiet.

Un vēl arī, ak vai, cik ļoti kretinēja tas banālais stāstošais rāmis, ka visu dekoratīvi satur kopā post factum intervija izolatorā, kur vienkārši nodeklamē to, ko nav mācējuši parādīt ar pašu stāstu. Tāda haltūra! Ārpusstāsta teicējam ir sava vieta, ja šāds gājiens sevi attaisno un spēlē būtisku lomu (piem., Usual Suspects utt), bet šeit tas ir vienkārši stulbs kruķis, uz ko atbalstīt savu neveiklo un caurumaino stāstījumu. Vot ja šitā lieta ir nevis sūdīga adaptācija ekrānam, bet pārnests no pašas grāmatas, tad gan ir jau pavisam bēdīgi.
[User Picture]
From:[info]vistu_zaglis
Date:March 30th, 2018 - 01:33 am
(Link)
Vobšem mans secinājums ir, ka Aleksim būtu jāpaliek pie rakstīšanas, tas viņam padodas ārkārtīgi lieliski, bet režisēšana - Ex Machina sanāca ļoti kruta, bet ar to, cik episki nospēlēja tā aktieru trijotne un cik labs bija stāsts, varbūt viņa režijas nopelns tur ir overrated. Bet nē, redz, sadomājās te nez ko.
From:(Anonymous)
Date:March 30th, 2018 - 01:51 am
(Link)
Taisnība. Varbūt arī tas viss tiešām tikai dēļ spēku pārvērtējuma ieskrējienā, ambiciozi ķeroties pirmoreiz strādāt ar cita stāstu, kas īstenībā jau uzreiz ir pavisam citāda teritorija.
[User Picture]
From:[info]vistu_zaglis
Date:April 1st, 2018 - 07:43 pm
(Link)
Pieķēros grāmatai, jau pie pirmās nodaļas ļoti daudz kas sāk stāties savās vietās. Tur viss savādāk, pagaidām esmu apmierināts.
From:(Anonymous)
Date:April 3rd, 2018 - 11:50 am
(Link)
Tā vajadzētu būt. Pirms filmas iznākšanas sci-fi cienītāju aprindās novērotajā burbuļošanā bija manāms, ka dominē interese par to, ka tiks ekranizēta šī grāmata, nevis interese par to, ka Gārlendam būšot jauns gabals. Palika iespaids, ka fanu ņemšanās ap grāmatu ir gan jau laikam ne pilnīgi bez pamata.