Lācītis numur divi - [entries|archive|friends|userinfo]
vistu_zaglis

[ website | šulcs.lv ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| VZL ]

[Jun. 20th, 2015|12:02 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|]

Mad Max: Fury Road ir tāda dīvaina, perversa meditācija, divas stundas, kurās nenotiek pilnīgi nekas, tur vienkārši mazrunīgi cilvēki brauc uz austrumiem. Un tu sēdi un baudi milzonīgas metāla mašinērijas horeogrāfiju pilnīgi slima, šī vārda vislabākajā nozīmē, dizaina mērcē, sirdij gavilējot par ekrānā redzamo skaistumu.

Nē, tas nav labs kino šī termina vispārpieņemtajā nozīmē. Jā, tas ir fantastisks audiovizuāls piedzīvojums.

Kurš aizgāja uz ķini, tas malacis. Kurš nepaspēja – paliks neredzējis, jo skatīties viņu datora ekrānā ir tas pats, kas klausīties Robu Douganu radioaparātā Selga.

Cepuri nost, ļoti, ļoti patika.
linkiet garām

Comments:
[User Picture]
From:[info]heda
Date:June 20th, 2015 - 01:31 pm
(Link)
Precīzi par dīvaino, perverso meditāciju. Bauda :)
[User Picture]
From:[info]jk
Date:June 20th, 2015 - 03:28 pm
(Link)
Nē, nē Tu neko nesaprati - tas ir modernais stāsts par sarkangalvīti! Hipsteru meitenēm apnika ēst salātus, tāpēc devās pie vecmāmiņas pēc sēklām. Un tad brauca mājās.
From:[info]baltie_zushi
Date:June 20th, 2015 - 06:52 pm
(Link)
Bija forši, tikai negribot sanāca ieberzties uz 3d versiju, kas visu mazliet pamaitāja. Un nah šitai filmai 3d? Tā arī nesapratu.
[User Picture]
From:[info]vistu_zaglis
Date:June 20th, 2015 - 07:04 pm
(Link)
Incanti. Principā es 3D uzskatu par dabīgu soli kino attīstībā, un saskumu, kad uzzināju, ka IMAX kaut kādu iemeslu dēļ šito nerādīs.

Vakar tas kino gājiens bija pilnīgi spontāns un bez plānošanas, vienkārši "tuvākais seanss tuvākajā ķinī", trāpījām uz 2D, bet man mazliet ir pat interese, kā viņa uz 3 izskatītos.

Sak nevajag?
From:[info]baltie_zushi
Date:June 20th, 2015 - 07:10 pm
(Link)
Nu man sāk asarot un sāpēt acis pēc 10 minūtēm 3d un uzskatu to par tādu bezjēdzīgu un overhaipotu fīču, kas radīta galvenokārt, lai holivudas žīdi izmānītu no vientiešiem vairāk naudas par sen safilmētu materiālu, bet konkrēti šajā ķinī bija apmēram pusotrs moments, kur tas 3d nostrādāja, visā pārējā filmā bija pilnīgi lieks. Bet ja tev patīk varbūt ir vērts pamēģināt.
[User Picture]
From:[info]vistu_zaglis
Date:June 20th, 2015 - 07:18 pm
(Link)
Nē nē, pret pārzīmētām filmām, kas oriģinālā filmētas plakanas, es kategoriski iebilstu. Sadalīt attēlu pāris slāņos - tas nav 3D, tas ir huiņakautkāda :)

Tā ka ticu, ka varbūt tiešām nav vērts, jo pēc Gravity un Avatar top skaidrs, ka to lietu nevajag darīt tikai tāpēc, ka "tā tehniski var", tur visam attēlam ir jābūt radītam ar domu "šis būs 3D". Un Maksis, jāteic, plakanā formātā izskatījās tik episki, ka šīs papildus domas par dimensijām tur varētu arī nebūtu.
From:[info]baltie_zushi
Date:June 20th, 2015 - 07:32 pm
(Link)
Nuja, man kaut kā līdzīgi. Tāpēc gribās aiziet vēlreiz uz normālu 2d :) Kas vēl patika, ka gandrīz visu laiku ir kārtīgs skaļuma līmenis un tu nedzirdi fōnā ļevoku stulbos komentārus un smieklus nevietā.
[User Picture]
From:[info]vistu_zaglis
Date:June 20th, 2015 - 07:47 pm
(Link)
Ha, jā, no tāda viedokļa briesmīgs kino, nevar normāli pa telefonu parunāt, ar blakussēdošo arī bezmaz jāsabļaujas, fuj, nu
From:[info]baltie_zushi
Date:June 20th, 2015 - 09:02 pm
(Link)
Nja, ar blakussēdošo bija gandrīz jāsabļaustās, lai pakomentētu par iepriekšējām sērijām (nebija redzējis, nolaidība audzināšanā!) un kāpēc ir nepareizi, ka autiņiem stūres ir kreisajā pusē. Bet jā, 2 stundas pagāja nemanāmi ātri.
[User Picture]
From:[info]barbala
Date:June 20th, 2015 - 08:53 pm
(Link)
iedomājies, es /es /es ar neslēptu kaifu (!) un atkārušamies žokli šīs divas vai cik nu stundas boķēju milzu ekrānā ar nepārejošu "neeeeeko nesaprotu, bet nežēēēēlīgi kruti." uzreiz gribējās iet otrreiz.
[User Picture]
From:[info]vistu_zaglis
Date:June 21st, 2015 - 12:41 am
(Link)
Kā man patika tie purvi un purvcilvēki, uhh, tam visam tur bija atvēlēta tik īsa sekundīte, ka tāpēc vien varētu vēlreiz aiziet.