mama drama ([info]virginia_rabbit) rakstīja,
@ 2008-06-02 14:03:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
cheap & chic
šodien gāju pirkt grāmatu. nu, tā sirdij, prātam un vilcienam. un nonācu kā vienmēr muļķīgā situācijā, konfrontējot sevi ar pilno un viendabīgo daiļlitertūras un izglītojošās literatūras plauktu. kas arī bija iemesls, kādēļ pēdējā laikā uz grāmatnīcu negāju.
kad ir runa par filozofiju, man ir princips izvēlēties tikai lētās un plānās grāmatiņas, lai neiegruzī un nav jāstaipa smagums. bet plānās visas jau bija izpirktas. pagrozīju rokās šādu tādu fenomenoloģiju, bet noskopojos. protams, bija nocenots Benjāmiņš un Barts, tā teikt - tautai, bet abi kungi man uzdzen tikai galvassāpes jau kopš agrīniem studiju gadiem. vēl bija akcija "being modern in japan and the west", kas arī piedāvāja visādus esejiskus spriedelējumus par mākslu, dizainu, arhitektūru, džezu un velns zin ko tik vēl ne. un uzmetot aci, likās tādas copy paste kompilācijas.
gāju uz franču daiļlitertūras plauktu. bet arī tie visi romāniņi likās aizdomīgi. 2 eiro sērijā bija lielākoties mīlas dzejoļi un šits.
man patīk Malarmē, bet tāda grāmatiņa man jau ir. Rembo? nē, gribējās kaut ko jaunu, kaut ko TĀDU!! bet viss likās tik nesvaigs. ko gan es protams zinu par visu, bet tāda sajūta radās..
beigās paņēmu vienu no Deleuzes sējumiņiem. tipa, diezgan prātīgs un par tēmu, un negruzī. bet vispār jāsecina, ka grāmatu izvēlēties ir pat grūtāk nekā kurpes vai atrast, kur paēst Sindžuku apkaimē, lai būtu mierīga vietiņa un pēctam nešķebina.


(Ierakstīt jaunu komentāru)

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?