crescendo ([info]crescendo) rakstīja,
Sasniedzot ~5kārtīgus seruma devas līmeņus, salīdzinoat ar cilvēkiem. (arī iekšā baroja 350mg/kilogramu. Paracetamolu parasti nepārsniedz 3000mg diennaktī, izdali nu uz kilogramiem).

Jā, 'divreiz mazāk' izklausās pēc šausmas šausmas, bet... cilvēku olšūnām ir ārprātīgs surplus. Sākotnēji izveidojas 7 miljoni, līdz dzimšanas brīdim paliek 1-2 miljoni, līdz pubertātei vais tikai 300 000 (un nofunkcionē dzīves laikā krietni mazāk par 1000). Tur arī secināja, ka samazinās metiena lielums - bet varbūt nākotnē atklāsies, ka šis efekts cilvēkiem nozīmēs PCOS riska samazināšanos, kas tak ir laba lieta.

Un daudzi ārsti ne ļoti iedziļinās par to kāpēc kas kad nav atļauts. Teiksim, nav tā, ka grūtnieces nedrīkst ibuprofēnu. Nedrīkst trešajā trimestrī, ļoti konkrēta riska dēļ, bet tas risks otrajā trimestrī nekādi nepastāv. Tāpat 'nelietot neko' arī ir risks, sāpes, iekaisums rada visādas interesantas bioķīmiskas lietas, kas arī augli ietekmē. Nerunājot par to, ka 'nu nelieto zāles, palieto šito dabīgo' noved pie 'totāli dabīgām lietām' kuras _tiešām_ ir bīstamas grūtniecības drošībai.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?