par labo. te veikalos ir nopērkams tāds biezs krēms, gandrīz sviests, kuru ražo tikai Lejasnormandijas reģiona Kalvadosas komūnas pilsētiņā Iziņīsirmērā (Isigny-sur-mer). tam nav klāt cukura, bet tas smaržo karamelīgi, un no tā ļoti vienkārši var pagatavot saldos plānos cepumiņus ar šokolādes drostaliņām (1 paciņa krēma, tik pat daudz miltu un cukura + drostaliņas; saliek mazus pikucīšus uz pannas, drusku pieplacina - 5 min krāsnī un gatavs). šodien izmēģināju citu it kā ekvivalenti treknu un biezu krēmu - nope! tie nepārvēršas 2 mm plānās kaķu mēlītēs, bet ir parasti, gaļīgi cepumi.
pa kreisi ar Iziņīsirmēras krēmu, pa labi - ar parasto (šie nav ar drostaliņām, bet lielajām skaidām)
(Lasīt komentārus)
Nopūsties: