vils_rifkes ([info]vils_rifkes) rakstīja,
@ 2020-07-26 00:10:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Elektrība.
Smērēju pa istabas sienām špakteli kā sviestu uz maizes. Uzlieku balto masu uz ķelles un noklāju pelēko cementu. Jaunā pasaule aizsmērē veco opja cementa apmetumu. Pēc tam, kad izmetu lakoto brūno skapi, vēl palika šīs sienas, kā liecinieces, ka mājām kādreiz ir bijis cits saimnieks. Kalts viegli pārsit raupjo sienas ādu un izcērtu šauru eju elektrības vadam desmit centimetrus virs grīdas. Iestūķēju elektrības kabeli jaunizveidotajā padziļinājumā. Kāds lepnums, pats esmu savilcis elektrības vadus un salicis rozetes. Es un skolotāja google
Elektriķis ierodas pusstundu agrāk nekā norunāts. Jauns vīrietis ar nogurušu seju un izteiksmīgi zilām acīm, ka divi lazurīta akmeņi. Aicinu ienākt. Parādu uz trīm pašrocīgi ievilktām rozetēm. Un izkrītu eksāmenā. Lazurīts atrod divas kļūdas. Bēniņos ievilkto vada galu, kur kādreiz būs lampa satinu kopā, nevis katru krāsaino vadiņu atsevišķi kabelī. 
- Šī kļūda izsistu korķus visā mājā,- viņš pareģo un pēta otro rozeti pie kājām. 
- Es jau neesmu elektriķis, es vēl..- nepabeidzu teikumu, kad eksaminātors atrada arī nākamo kļūdu. Izejam cauri viesistabai un virtuvei. Lēni atveru durvis uz mazu būceni, kur pie sienas rēgojas dzelzs durvis ar sarkanu elektrības simbolu. Elektriķis knibinās dažas minūtes, pakomandējot iededzināt katrā telpā griestu lampas. Saprata, kā strāvā virzās no skapīša pa māju, pievienoja novilkto vadu un otrā stāva istabā iedegās gaisma. Samaksāju un atvadoties pasmaidīja, aicinot mani nevilkt vairs elektrību. Labāk pieaicināt speciālistus. Neveikli pasmaidīju pretī un nodomāju, ka par maz laikam samaksāju.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?