vils_rifkes ([info]vils_rifkes) rakstīja,
@ 2020-07-17 00:03:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Mūzika:Manu sirdi bite dzēla

Apskāviens
Steidzos. Ātrā solī eju pa Bruņinieku ielu. Īpašs uzdevums nopirkt vīnu, atvadu dāvanu kolēģei, kuru atlaida. Kāpēc palūdza aiziet? Samazina izmaksas. Var būt tieša, toties godīga atbilde. Varētu ieiet Vīna Studijā, šķērsoju Tērbatas ielu. Ko es teikšu? Ka vajag vīnu, galvenais skaistā kastītē un līdz sešpadsmit eirām. Nav laika smalkām sarunām un mākslīgiem jautājumiem, vai varat ieteikt kādu izsmalcinātu vīnu? Someljē pasniegsies pret augstāko plauktu, jo tikai augstākajos plauktos guļ labākā manta. Un viegli un neuzkrītoši izmetīs, ka Sauvignon Blanc Jaunzēlande attaisnotu uz vīna liktās cerības. Tam nav laika. Ieskrienu Rimi un paķeru bezpersonisku vīnu kastītē. Bez sarunām. Bez cilvēciska kontakta. 


Uzzvanu G. un sarunājam ieturēt vakariņas restorānā Rīgas centrā. Āra terase pilna ar cilvēkiem, gaisā virmo silts vasaras vakars pilsētā. Pasūtu pastu ar jūras veltēm, G. salātus ar prosciutto un burrata sieru. Apmaināmies ar īsām frāzēm un pēc maltītes G. pārmetis somu pāri riteņa stūrei pavada mani līdz mašīnai. Izstiepju rokas, lai apskautos. G. izskatās pārsteigts:

-Mēs tiksimies jau pēc dažām minūtēm,- viņš izšauj pret neaizsargātu krūškurvi. Īsi un trāpīgi mērķi. Tieši sirdī. 
-Un ja es nositīšos ar mašīnu un tu nebūsi paspējis sniegt apskāvienu pie atvadām?- saraucu pieri it kā gaidītu atbildi. 

Klusums. Mēs neveikli katrs dodamies uz pretējo ielas pusi. Pa pilsētas šaurajām ielām braucu lēni. Iegriežos degvielas uzpildes stacijā. Šķiet ka daru visu iespējamo, lai pagarinātu ceļu uz mājām un pierādītu savu taisnību. Ja nu es neatbrauktu? Ja nu G. neatbrauktu? Un viss, kas mums būtu palicis vienam no otra ir neveiklā apskaušanās un kauns no cilvēku acīm, svešām un nosodošām, uz ielas.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?