vils_rifkes ([info]vils_rifkes) rakstīja,
@ 2020-07-10 23:23:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Bērzs
Redzu sapni, ka atrodos Itālijā. Notiek ekskursija pa Venēcijas katakombām vai pazemes ejām ar augstām arkām un freskām. Katru ekskursijas dalībnieku iesēdina mazā laiviņā pa pazemes upi. Lēnā straume velk mani uz priekšu. Un es pētu augstās arkas, meistarīgi veidotus marmora kolonu izciļņus. Lāpas gar sienām met melnus dūmu putnus. Cik interesanta ekskursija, pie sevis prātoju, kā es vispār nokļuvu Itālijā? Ekskursiju pārrauj 7:40 telefona modinātājs. Aiz loga smagi mākoņi, pilni no tāluma atnesto ūdeni. Var būt no Itālijas? Gatavi noskalot pilsētu tīrāku. Es negribīgi paceļos no gultas. Galvā dīvaini dūc. Uzvāru kafiju. G. vēl aizmidzis, it kā būtu imūns pret modinātāja uzstājīgajiem pīkstieniem. Noglaudu telefona ekrānu un G. pieries sākumu virs deguna kaula. Ko šī galva sapņo? G. naktīs aizmidzis dažreiz noraustās, it kā ķermenim cauri izietu strāva. Pēc pusdienām aizbraucu pie vecāsmātes uz lauku māju. Viņa sarunā pa telefonu nodiktē visu, ko nepieciešams atvest no veikala un liek nolasīt sarakstu, vai esmu visu sapratis. Papildus vēl izstāsta, ko gatavos no katra saraksta produkta un izstāsta brīvdienu ēdienkarti. 

- Vakarā varēsi apēst sviestmaizes, no rīta būs pankūkas, pa dienu cepšu kabačus, -viņa ievelk elpu,- svētdien no rīta aizvedīsi mani uz baznīcu, tad brokastīs pats domā, ko ēdīsi. Āa, un pusdienās būs aukstā zupa. 
- Tev vēl jāizplāno man izklaides un sanāks atpūtas pasākums,- es viegli ironizēju.  
- Vispār pagrabā plaukts sapuva un nobruka, vari sataisīt, būs tev programma,- viņa priecīgi atbild.  

Laukos laiks plūst lēnāk kā pilsētā. Zaļie koki, dārza puķes, tās ievelk tādā kā nesteidzībā, sēžu mājas pagalmā un blenžu uz kaimiņa bērzu, kā smalkie zari viegli nokarājas gar melni balto stumbru. Ja Bruss Lī būtu latvietis, viņš teitku- Esi rāms kā bērzs. 


(Ierakstīt jaunu komentāru)

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?