vils_rifkes ([info]vils_rifkes) rakstīja,
@ 2020-07-08 22:59:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Laimīgs
Vēl viena attālinātā sapulce birojā. Jau ceturtā pēc kārtas. Varu lieliski izcelt klasiskas biroja e-sapulces pamatprincipus. Pirmais, vēlams, lai sapulces rīkotāja balss ir nedaudz sagurusi, taču nopietna, it kā tikko atmodusies balss no miega, kaut arī ir dienas vidus. Otrkārt, labāk prezentēt excel tabulas ar skaitļu virknēm nekā vizuālās prezentācijas. Un treškārt, uzrunāt auditoriju pēc katrām desmit minūtēm- vai ir kādi jautājums? Un droši iedrošināt, lai uzdod jautājumus. Pretī saņemot klusumu. 

Atceros, kā viens kolēģis Lielajā Sapulcē, un, ar to, es domāju, gada sapulci. Tā ir kā Met Gala kostīmu balle Ņujorkā, tikai šeit tiek izrādīti prezentācijas slaidi. Krāsainiem burtu šriftiem, ar bildēm vai video. Tiek rādīti diagrammu stabiņi. Kuram garāki? Priekšā stāv vīrietis nedaudz pāri četrdesmit gadiem, tumšiem matiem un iesirmiem deniņiem, šaudīgām brūnām acīm, tīksmu smaidiņu, labi nostādītā balsī izklāsta ciparus pēc cipariem, perfektā uzvalkā ar gaiši zilu kreklu. Kolēģis no auditorijas pajautāja, K. Tu esi laimīgs ar to, ko dari? Tas izraisīja smieklus, jo, protams, tika uzdots ar ironiju, jo neviens tā īsti nesaprata par ko ir viņa prezentācija. Vēlāk izrādījās, ka jautātājam ir paģiras, kas varēja izraisīt nelielu vaļību. 

G. vakarā uzbur virtuvē gvakamoli. Mēs velkam no čaukstošās pakas apaļas kukurūzas oblates un iemērcam asajā mērcē. Dzeram saldu sarkano ogu kokteili ar ingveru, balto ledustēju, ogu un melno piparu biezeni, kuram klāt pievienots gāzēts ūdens. Skatāmies ārā pa logu un stāstām viens otram, kā pagāja diena. 
 -Kāpēc tu tā jocīgi smaidi? G. pirms ieliekot mutē sāļo kukurūzas kraukšķi uzmet jautājošu skatienu. 
 - Jo es esmu laimīgs.


(Ierakstīt jaunu komentāru)

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?