Likantropiskās · piezīmes

Entries · Archive · Friends · Profile

* * *
Kāda persona mani tikko nobāra, ka neesmu tiesīga kritizēt viņas saldsērīgos dzejoļus, jo tie taču esot publicēti "Neatkarīgās Tukuma Avīzes" literārajā pielikumā!
Ak manu jel, reģionālo avīžu pielikumi, es baidos.
Kaut visi tamlīdzīgie "lielie litArāti" attaptos, ka spēja sarīmēt četras salkanas rindiņas nenozīmē nedz spēju radīt mākslu, nedz kādu mistisku protekciju pret patiesību, ka visi šie darbi ir vienādi - vienādi saldi, vienādi A-B-A-B vai A-B-B-A (labākajā gadījumā) un vienādi gaistoši. Vienādo neviens neatceras ilgāk kā līdz nākamā literārā pielikuma izdošanai. Savs labums jau tādiem darbiem ir - kādam ir ko apsveikuma kartiņā ierakstīt (ar parakstu "autors nezināms"), kādai večiņai pilsētā vai laukos ir pa asarai, ko notraukt, vakarpusē lasot iecienīto avīzi un pantiņos atrodot sevi pirms vai pēc divdesmit gadiem, tomēr ir arī ļaunums - lērums ar cilvēkiem, kas sajūsminās paši par sevi un tiecas ietriekt indi katrā, kas uzdrošinās atgādināt, ka jānolaižas taču vienreiz uz zemes un jāpalūkojas patiesībai acīs: šai "mākslai" ir tāda pati nākotne kā putekļiem ceļmalā. To ir daudz. Tie ir pelēki. Tie aprok ceļmalas ziedus.
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry

* * *
On 6. Jūnijs 2010, 14:03, [info]vegjma commented:
Manuprāt problēma sakņojas vietas nepiemērotā izmantošanā. Cilvēki masveidā sākuši "trenēties uz skatuves". Visspilgtāk un tracinošāk šī parādība izpaužas tieši mūzikā. Vispār jau nevienam netraucē cilvēki, kuri cenšas un mēģina par spīti tam, ka neizdodas. Traucē tādi, kuri neapzinās savas iespējas un nespēj paškritiski novērtēt rezultātu.
* * *
[User Picture]
On 6. Jūnijs 2010, 14:23, [info]bohemija commented:
un tādu cilvēku ir ļoti daudz.
padoms: neķert aubē
* * *
On 6. Jūnijs 2010, 14:27, [info]fedrs commented:
Jā, aizraujošākais laika pavadīšanas veids ir tupēt tukša ceļa malā un kritizēt putekļus. ;)
[User Picture]
On 6. Jūnijs 2010, 17:31, [info]vilkate replied:
Braucot garām ar riteni, reizēm nekā labāka, ko darīt, nav. :)
* * *
[User Picture]
On 6. Jūnijs 2010, 17:31, [info]vaarna commented:
nu, nebūtu "putekļu" jeb pelēkā fona, nebūtu, kam uz tā izcelties. ir jau patīkami, kad tevi pirmoreiz mūžā kkur nopublicē, kaut vai reģionālajā avīzē, būs mazbērniem ko parādīt, tā teikt. bet nu, jā, kritiku ne visi spēj uzņemt bez aizvainojuma, un ko lai dara, ja pašam tas darbs uz to brīdi tiešām šķiet šedevrisks? domāju, ka cilvēks pēc pāris gadiem, ja vien tiešām nesirgst ar paštīksmināšanos un nebūs izmetis savus darbus ārā, pats par sevi pasmaidīs, pārlasot. ja nu ne, tad...domāju, viņš visdrīzāk jau sen neko vairs nerakstīs. runa ir par to pašu portālu, vai ko citu? jāizlasa.
[User Picture]
On 6. Jūnijs 2010, 17:32, [info]vilkate replied:
Nē, runa nav par to portālu gan, bet par citu.
* * *
[User Picture]
On 6. Jūnijs 2010, 17:57, [info]tver_mirkljus commented:
Piekrītu varrna par izcelšanos. Dzīves skaistums ir līdzsvarā - ja nebūtu tās beibes darbu, neeksistētu arī Tavējie.
[User Picture]
On 6. Jūnijs 2010, 18:11, [info]vilkate replied:
Piekrītu, ka visam jābūt līdzsvarā, un tā jau neiebilstu, ka viņa raksta (tas būtu muļķīgi), runa vairāk par attieksmi kontaktējoties ar citiem, tomēr nepiekritīšu, ka, ja nebūtu viņas darbu, nebūtu manu. Pati sevi ne par kādu dižgaru neuzskatu, reģionālajās avīzēs nepublicējos un rakstu galvenokārt sev, kā pašanalīzi un meditāciju. Līdz ar to, tas, ka es rakstu, nav saistīts ne ar vienu citu.
[User Picture]
On 6. Jūnijs 2010, 18:28, [info]tver_mirkljus replied:
Tavi darbi dažkārt ir pieejami citiem - tāpat kā viņas. Tad neviena no jums tos vairs nekontrolē un tie teorētiski ietekmē līdzsvaru ;)

Bet attieksme kopumā tipiska DižLatvijai - nekādas paškritikas. No tā gan es secinu, ka Tavi darbi līdz ar to ir labāki tāpēc vien, ka rodas pašas pārdomu rezultātā. Jo neticu saprātam, kas darbojas tikai pašglorifikācijas virzienā [kā, iespējams, dāmai vai kādiem citiem rakstītājiem].

[User Picture]
On 6. Jūnijs 2010, 18:30, [info]vilkate replied:
Gribētos ticēt, ka arī viņa raksta tāpēc, ka jūtas labi to darot.
[User Picture]
On 6. Jūnijs 2010, 18:33, [info]tver_mirkljus replied:
Sure, she does! :) Bet te arī mana robeža ar saprātu - justies ir jauki, bet, ja Tu tā sazinies ar citiem, tad jau jāvērtē kā otrs to visu uztvers - tīri pieklājīgas saziņas līmenī.
* * *
[User Picture]
On 6. Jūnijs 2010, 18:23, [info]iokaste commented:
kam zu main - tās tač ir sīkas zivtiņas
[User Picture]
On 6. Jūnijs 2010, 18:31, [info]vilkate replied:
Garastāvoklis niez šodien.
* * *
[User Picture]
On 7. Jūnijs 2010, 19:32, [info]vilkate commented:
Anonīmiķus dzēšu - visus bez izņēmuma. ;)
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry