Likantropiskās · piezīmes


Labais un ļaunais

Entries · Archive · Friends · Profile

* * *
Oktobrī, kad būšu pārbraukusi uz jauno māju, pie manis uz dzīvi pārvāksies apburoša, melna kaķenīte - trešā manā zvērudārzā. :) Uz to brīdi viņai būs 4 mēneši, bet pagaidām viņa dzīvo pagaidu mājās pie DzīvniekuSOS meitenes. Esot ļoti murrīga un bezgala uzticoties cilvēkiem. Pagaidām viņu sauc Zuzīte, bet es jau zinu, kā saukšu viņu pati - vārdiņu iedošu, kad viņu pārvedīšu mājās, un tad to paziņošu arī citiem. :) Pagaidām varu vien minēt, ka pašai par pārsteigumu, uzmeklējot tā nozīmi, tas izrādījās vēl piederīgāks viņai, kā biju domājusi. Tagad vien jāpaciešas mums abām. :)

Šo kaķenīti kopā ar viņas diviem brālīšiem pirms dažām dienām atrada labi cilvēki. Apraktus zem zemes. Dzīvus. Veselus. Murrīgus un visiem uzticīgus kaķabērnus. Laikam aizvakar Olaines rajonā tika, paldies dieviem, pieķerts kāds jaunietis, kas arī dzīvus mēģinājis aprakt trīs apmēram 2 mēnešus vecus kaķēnus.

Nogalināšana kā sods būtu par maz un par žēlastīgu... Šādam cilvēkam ļoti piestāvētu apzināti, maksimāli dzīvi sapņi ar visām sajūtām, kuru scenāriju viņš mainīt nespētu. Tikt apraktam zem zemes dzīvam, smakt, baidīties, baidīties, baidīties, kliegt un raudāt, bet netikt sadzirdētam, dzirdēt soļus ejam garām, kas nekad neapstājas. Zemi uz krūtīm, zemi acīs, zemi mutē. Katru nakti, visu mūžu. Nāves bailes no iemigšanas brīža līdz nomodam. Un nespēt neaizmigt.

* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry

* * *
[User Picture]
On 4. Septembris 2009, 13:08, [info]chimera commented:
grrrrrrrr.
* * *
[User Picture]
On 4. Septembris 2009, 18:52, [info]mindbound commented:
Tas ir riebīgi, briesmīgi un nenoliedzami barojoši iekšējam cilvēknīdējam, taču nespēju piekrist pēdējai rindkopai.
[User Picture]
On 4. Septembris 2009, 19:08, [info]vilkate replied:
Es zinu, ka tas šo cilvēku diez vai piemeklēs un, ka ir bezjēdzīgi kultivēt šādas domas, kā arī, ka cilvēks nav adekvāts soda spriedējs, pie tam, pat, ja man būtu tāda izdevība, es šo cilvēku nedz sistu, nedz dzīvu apraktu, jo tas neko labu neliecinātu par mani (lai arī pirmais agresijas impulss aicināt aicinātu to darīt), tomēr man šķiet, ka kaut vai mirklis bezgalīgu šausmu palīdzētu šim cilvēkam viņa izaugsmē. Viņam būtu iespēja saprast.
[User Picture]
On 4. Septembris 2009, 19:53, [info]mindbound replied:
Viņa izaugsmē? Es neuzskatu, ka cilvēks, kurš apzināti rīkojas tā, kā ir rīkojušies šie indivīdi, ir psihiski vesels, līdz ar to es neapņemos spriest par jelkāda veida viņa izaugsmi ārpus medicīniskas pieejas konteksta. Turklāt, sods kā tāds nekad neveicina izaugsmi, gluži pretēji - jo smagāks tas ir, jo smagāku pretestību tas izsauc sodītā prātā.
[User Picture]
On 5. Septembris 2009, 12:38, [info]vilkate replied:
Ne tad, ja to nesagādā cits cilvēks, bet viņa paša psihe novestu viņu vājprātā, kur beidzot pienākusi sapratne par to, kas nodarīts, vairs neko nevērstu uz labu.
* * *
[User Picture]
On 5. Septembris 2009, 11:55, [info]vaarna commented:
mums te Vecmīlgrāvī, mežā uzdarbojas kaut kādi koku maniaki, kas brutāli lauž kokus - vnk nolauž lielus pīlādžkrūmus, jaunās priedītes un tā arī atstāj. spēkam un idiotismam tur tiešām jābūt lielam, skats arī nav no patīkamajiem. ļaunu vēlēt citam jau slikti, bet tiem, lai kas viņi arī nebūtu, novēlu, lai viņi salauž rokas un kājas, un lai pēc tam normāli nekad nesaaug atpakaļ.
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry