Vīpsnas Kakts - wrk

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Maijs 6., 2020


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
21:15 - wrk
Lai cik nīkulīgs neliktos marts, pasūtījumu ziņā pagājušais aprīlis bija kaut kas līdzīgs mazam novembrim (pirms-ziemsvētkiem). 
Nopietni, man bija +70% pasūtījumu, salīdzinot ar pagājušā gada aprīli. Pat neticas, ka martā pat interesējos par dīkstāves pabalstu, jo dabūju norauties. Pasūtījumi no visurienes - lielākoties tradicionāli no Štatiem, bet bija arī Kanāda, Austrālija, Itālija, Vācija, Francija, Īrija.. 
Nupat pēc ražīgas nedēļas darba pastā sūtīju 14 pakas. Samaksāju 114eur. Kopš janvārī pasts pacēla sūtījumiem cenas, es joprojām katru reizi noelšos. Salīdzinājumam - pagājušajā gadā sīkpaka līdz 250g ES ietvaros maksāja 2,55eur. Un tas bija ļoti lēti, jo tas bija aptuveni tikpat, cik sūtīt līdzīga svara paciņu pa Latviju. Es nestrīdos par to, ka cenu varēja palielināt, bet šobrīd tas maksā 7,08eur. 
Aprīlī sūtījumiem uz ASV, Kanādu, Āziju un Austrāliju piemēroja t.s. "covid" piemaksu (kas manām pakām bija 1,70eur), turklāt apstākļos, kad avio transports kursē maz, viiiispār nav zināms, cik ilgi ceļos pakas un kad tās sasniegs saņēmējus, tas kaut kā ēēēēēm.. Sanāk piemaksāt par pavisam sūdīgu pakalpojumu. 
Bet nu piemaksa ir atcelta, aleluja.


(9 izteicās | m?)

Comments:


[User Picture]
From:[info]elina
Date:6. Maijs 2020 - 22:19
(Link)
man pastā stāv'viena paka no 18. aprīļa vispār neaiztika :D
un tad kādas 200 pakas ar pēdējo datumu 22.aprīli, kurā kaut kas noticis.
klienti gatavi mani nošaut un es pati arī nošauties :D
[User Picture]
From:[info]viipsna
Date:7. Maijs 2020 - 11:29
(Link)
jā, ja skatās tracking, tad aptuveni divas nedēļas tās vispār nekustas. bet tomēr kas aizceļo arī.
pēc maniem pēdējiem novērojumiem uz štatiem parasto divu nedēļu vietā pakas ceļo 3arpus nedēļas
[User Picture]
From:[info]elina
Date:7. Maijs 2020 - 12:28
(Link)
jā. un tad vēl nonāk Amerikā, teiksim, 30.aprīlī un VNK stāv līdz pat šai dienai nepakustējušās :) es katru rītu veru etsy vaļā ar bailēm, kādi šausmu stāsti man būs atrakstīti :D
[User Picture]
From:[info]viipsna
Date:7. Maijs 2020 - 12:59
(Link)
Džīzas
Es kad sūtu prom, tad uzrakstu visiem, tipa vaijmandieniņ-sūda-covid-nezinu-kad-vēl-aizies-apbruņojaties-ar-pacietību. pagaidām neviens netrako, pavaicā kāds periodiski, vai nezinu, cik tālu ir, bet vismaz netrako.
From:[info]hessin
Date:7. Maijs 2020 - 00:01
(Link)
Izmanto pasūtījumu noformēšanu internetā? Kaut kādi santīmi lētāk sanāk. Tur gan vajag printeri, varbūt, ja tinte, tad neatmaksājas :)
[User Picture]
From:[info]viipsna
Date:7. Maijs 2020 - 11:33
(Link)
man galvenais nebūtu santīmi, bet tas, ka varētu nepavadīt laiku pasta nodaļā - vnk ienest pakas un atstāt.
es gan pakas nesu jau noformētas, ar pasta skoču aplīmētas, visām uzlīmēm utt, bet tāpat pensionāri rindā aiz manis gribētu mani nošaut (moš viņi arī negrib, bet es viņu vietā gribētu).
From:[info]hessin
Date:7. Maijs 2020 - 22:10
(Link)
njā, diez ko ātrāk ar internetā noformētajiem sūtījiem nesanāk. Ietaupās laiks uz to, ka ar roku nevada sistēmā paciņas detaļas, bet tā pakas pārbaudīšana un līmēšana notiek joprojām.

Vispār, kur redzi, ka 250g paciņa pa Eiropu ir ~7 eiro? Es visur redzu, ka līdz 1kg ir vienāda cena ~15 eiro. Man liekas, ka es šogad sūtīju un tik dārgi nesanāca, bet tagad kalkulatorā cenā nemainās ne no 250, 500 vai 1000 g. Ja tā, tad ~15 eiro par <=500g paciņu liekas tā kā pārspīlēti.
[User Picture]
From:[info]viipsna
Date:7. Maijs 2020 - 23:49
(Link)
sīkpakas tagad sauc par "vēstules (priekšmeti)"
Ja sūta bez tracking, tad lētāk kā 7.

Tā kā esmu praktiski pasta nodaļas ārštata darbinieks, tad man pasta darbinieces pa kluso dod pasta skoču, un attiecīgi es visu aizlīmēju jau mājās, un pēc tam, kad katra no pasta darbiniecēm ir vismaz pāris reizes manas pakas "pārbaudījušas", neviens tās never vaļā, protams.
Bet, ja ar roku nevada, tad toč ietaupās laiks.
Moš jāizmēģina kaut kad.

> Go to Top
Sviesta Ciba