Viss ir labi un būs arvien labāk! - [entries|archive|friends|userinfo]
veed_logs

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| google komiks Nr.1 komiks Nr.2 ]

[15. Mar 2009|16:26]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Iestājās melanholija. Tikko.
http://www.youtube.com/watch?v=r1tmLWW8Jbw

Kopā ar lietotāju [info]phz bijām uz koncertu piektdien. Tur vēl bija arī Helēna K. ar grupu. Vispār dīvaini dzirdēt Helēnu spēlējam uz klavierēm un dziedam to, ko viņa dzied tagad, ja līdz šim klausīti tikai "Skumju akmeņi". Pirmās dziesmas laikā nevarēju apvaldīt platu smaidu. Baigi izmainījies cilvēks. Un mūzika arī, protams. Kopumā labs koncerts bija. Man gan liekas stipri jocīgi, ka latvietis latvietim kaut ko dzied angļu valodā. Ok, saprotu, starptautiskais tirgus un tā..., bet pagaidām neviens izņemot Brainstormu tā īsti populārs nekur ārpus Latvijas nav kļuvis. Ir savs jocīguma moments.

Bet, Jā... viss ir tā kā tādā kokōnā (+roku kustības) :)
Linknopel mani

Comments:
[User Picture]
From:[info]tati
Date:16. Marts 2009 - 14:01
(Link)
Ja es būtu mūziķis, es i vispār krievu valodā dziedātu. Sausa un pārāk smaga latviešu valoda. Tā vissulīgāk un emocionālāk tomēr krieviski var.
Nu un Helēna. Piekrītu, ka ļoti mainījusies, bet tas jau viss saistīts reliģija & stuff.
[User Picture]
From:[info]veed_logs
Date:16. Marts 2009 - 15:05
(Link)
neviena valoda nav ne sulīga ne sausa, ne emocionāla, ne neemocionāla, tas viss ir tikai attieksmes un identitātes jautājums. es domāju, ka visas valodas ir skaistas un skanīgas.
[User Picture]
From:[info]tati
Date:16. Marts 2009 - 15:13
(Link)
ouh nou nou nou. Fiška tur, ka citiem citā valodā ir vienkāršāk izteikties, kā otrā. Piem. man, konkrēti krievu valodā, jo latviešu valodā bieži vien es ne-va-ru atrast īstos vārdus.
[User Picture]
From:[info]veed_logs
Date:16. Marts 2009 - 15:57
(Link)
Tā ir tikai valodas nezināšas problēma, tas arī viss. ja latviešu valoda nav tava dzimtā, tad tas būtu saprotams.

Īstenībā es domāju, ka liela daļa no tiem, kam latviešu valoda ir dzimtā un, kas dziet svešvalodā to dara tādēļ, ka kautrējas izteikt savas domas vai jūtas dzimtajā valodā. Vai arī, ja dziesmas teksts ir muļķīgs, neveikls un primitīvs, tad labāk tas izklausās svešvalodā. Pamēģini pārtulkot kādus latvijā radītu popdziesmu no angļu valodas uz latviešu. Tu nereti iegūsi absolūti primitīvus tekstus.
[User Picture]
From:[info]tati
Date:16. Marts 2009 - 18:26
(Link)
Latviešu valoda ir mana dzimtā ;]

Iespējams, ka ir personas, kuras kautrējas dziedāt latviski (tikai nezinu no kā ir jākautrējas), bet mana doma ir tā, ka bieži vien cilvēkiem ir vieglāk izteikties svešā valodā (tajā skaitā arī man). Itsevišķi, ja šī persona vēl arī var domāt svešvalodā, ta jau i visār čiki-briki.

A par tulkošanu nav runa. Nelasu vairs latviski tulkotās grāmatas, jo iztulko samocīti. Un tekstus dziesmās (un dzejai) i vispār ir jāaizliedz tulkot, jo pazūd konkrētās valodas vārdu spēle :]

Pīs, lāv & hārmonī