Viss ir labi un būs arvien labāk! - [entries|archive|friends|userinfo]
veed_logs

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| google komiks Nr.1 komiks Nr.2 ]

[18. Jul 2022|15:47]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Pēdējā laikā reti indēju savu organismu ar alkoholiskajiem dzērieniem. Bet tāpat ik pa laikam sanāk. Agrāk bija tā, ka varēji padzerstīties un nākošajā dienā pat iet pasportot. Tagad esmu nonācis līdz līmenim, kad vidēja līmeņa dzerstīšanās sagandē ne tikai nākošo, bet tā apmēram arī aiznākošo dienu. Nevar pat saprast, vai fiziski vai morāli vai arī pa bišķi no abiem, bet neko vispār negribas darīt. Nevar saprast, vai vajadzētu priecāties, jo, redz, organisms netiek pie indes un ir atradis, zaudē rūdījumu vai arī tomēr vecums tāds, ka viss paliek arvien sliktāk.

Iespējams, nesaistīti, bet vakar paskatījos jūtūbē senāk slaveno Padomju filmu par kapteiņa Granta bērniem. Izrādās, ka tai ir kaut kādas laikam 7 sērijas. Skatījos un secināju, ka tā īsti no sākuma līdz beigām nekad to nebiju noskatījos, bija tikai kaut kādas senas atmiņas, kad šī skaitījās itin aizraujoša filma. Tagad skatījos ar mūslaika kritisko aci un secināju, ka baigais sūds, žēl izmestā laika. Ja nebūtu kaut kādas saistības ar slaveno literāro darbu, tad vispār pat nevar saprast, kas tādu mēslu gribētu skatīties. Pamanīju, ka slaveno Paganelu attēlo igauņu aktieris, bet vienu no lomām tēlo arī latvietis. Viņš gan ātri mira. Kādā otrajā vai trešajā sērijā un viņa vārdu tā arī gandrīz nekad nepieminēja. Nesa ēzeli toties. Tajā pašā gadā sapuvušajos rietumos Oskaru vinnēja Miloša Formana filma Amadeus. Bet vēl pirms desmit gadiem Krusttēva otrā daļa. Padomijā tikmēr hīts bija tāds sūds. Iezemiešus tēlo bāli Padomju aktieri, kurus pat neviens nav pamanījies iekrāsot mazliet tumšākus. Jaunzēlandes iezemiešu augļu grozā atrodams gurķis, tomāts, citrons un liels kartupelis. Visi ar visiem sarunājas krieviski izņemot Paganels ar vienu indiāni sarunājas spāniski (arī visi pārējie iezemieši tekoši runā krieviski). Vēl virkne citu dīvainību.
Linknopel mani

Comments:
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:18. Jūlijs 2022 - 16:57
(Link)
Tā ir televīzijas piedzīvojumu filma bērniem. Ja gribi salīdzināt ar kaut kādiem oskarotiem mēsliem, tad nav īstā kategorija, kur skatīties pēc sovoka māsterpīsiem.
[User Picture]
From:[info]shelly
Date:18. Jūlijs 2022 - 17:41
(Link)
Zini, es nesen pārlasīju dēlam grāmatu, un man Tevi jāapbēdina arī šajā sakarībā - musdienās to lasīt vispār nav iespējams ne vien ideoloģisku, bet pat tīri faktoloģisku iemeslu dēļ: viss ir drausmīgi novecojis un smird pēc naftalīna (ne velti to neviens arī vairs nedara, mēs esam beidzamie mohikāņi, piedodiet, frīki).
[User Picture]
From:[info]veed_logs
Date:18. Jūlijs 2022 - 19:22
(Link)
Kapteiņa Granta bērnus? Jā, sen nav lasīti. Kas tad tur ir tik nepareizs? Bērnībā viss likās dikti labi un pareizi.
[User Picture]
From:[info]shelly
Date:18. Jūlijs 2022 - 22:00
(Link)
Jā, man arī tieši tā likās. Bet tagad stipri dūrās acīs, ka attieksme ir tāda klasiska mūsdienās nepopulāra (un bieži - pilnīgi pamatoti nepopulāra) bagāta pusmūža baltā vīrieša viedoklis: baltie kristieši ir radības kronis, visu pārējo pasauli Dievs radījis speciāli viņiem, iezemieši ir nožēlojami, jo stulbi un nožēlojami, tie, kas pretojas iekarošanai, ir vienkārši bezdievji, dzīvnieki ir tikai tāpēc, lai tos medītu, katru jaunu sugu vislabāk atklāt nošaujot utt. Kaut vai par tiem pašiem Austrālijā no ģimenēm izrautajiem aborigēnu bērniem mūsdienās ir pavisam cits viedoklis nekā Verna laikos, kad to slavēja kā lielisku progresa metodi. Arī par ģeogrāfiju mūsdienu cilvēki tomēr zina daudz vairāk, par kaut kādām Dienvidamērikas upēm es pat sāku guglēt - vietām bija brīnumu lietas sarakstītas.
[User Picture]
From:[info]dunduks
Date:18. Jūlijs 2022 - 22:07
(Link)
Ja pareizi atceros, tad Paganels kļūdas pēc uz kuģa spāņu valodas vietā iemācījās portugāļu
[User Picture]
From:[info]veed_logs
Date:18. Jūlijs 2022 - 23:20
(Link)
Jā, tā bija, bet pēc tam viņš tomēr pārgāja uz spāņu valodu. Vismaz filmā.