Viss ir labi un būs arvien labāk! - [entries|archive|friends|userinfo]
veed_logs

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| google komiks Nr.1 komiks Nr.2 ]

[25. Dec 2020|12:37]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Pēdējā laikā esmu pasācis ēst jūtūbē saskatītu ēdienu. Saucas "overnight oats". Es saucu vienkārši par auzām. Ideja aptuveni šāda:
https://www.youtube.com/watch?v=08MTATIFaPg

Protams, iespējamās variācijas ir gandrīz neierobežotas. Es taisu sekojoši. Ieliku burciņā auzas. Maza atkāpe - vienmēr un visur izmantoju parastās auzu pārslas, jo esmu vīlies pilnīgi visās cita veida "ātrajās" u.c. pārslās. Tātad, auzas ir burkā, pieliku čia sēklas, vairāk garšai, ne dzenoties pēc kādām brīnumainām uzturvērtības īpašībām, pielieku arī sēklu maisījumu, kurš ir nopērkams veikalos (saulespuķu sēklas, ķirbju sēklas, ciedru rieksti). Pielieku rozīnes, karoti grieķu jogurta, mazliet proteīna pulveri, kakao, apleju ar ūdeni un samaisu. Atstāju uz nakti ledusskapī un nākošajā dienā ēdu. Tā ir tikai viena no versijām, bet pagaidām man vispopulārākā. Ātra un vienkārša. Laba pārmaiņa pēc tradicionālajām rīta auzām, ko vienkārši apleju ar karstu ūdeni un uzreiz ēdu (pēc ~10 min.). Recepte līdzīga, bet aukstajām auzām vairāk sastāvdaļu.

Bet neskatoties uz šo visu, svars ir mazliet pieaudzis pa svētku laiku. Baro mani visur ar sūdiem. Piparkūkas, klinģeris, šokolāde u.t.t. Neēst jau nevar. Te nu ir rezultāts. Nu, nekas, svētki beigsies, sūdi arī beigsies.
Linknopel mani

Comments:
From:[info]dailiga
Date:26. Decembris 2020 - 15:40
(Link)
Ļoti labas receptes! Varu ieteikt arī savus pa nakti mērcējamos variantus: svaigi maltas linsēklas kefīrā vai paniņās, vai manedļu pienā no tetrapakas. Čia sēklas arī der klāt un noteikti ne tikai.
From:[info]dailiga
Date:26. Decembris 2020 - 15:42
(Link)
Es arī atzīstu tikai pilngraudu auzu pārslas (parastās). Starp citu, arī no auzu pārslām var pieņemties svarā, ja kombinē ar kaut ko saldu.
[User Picture]
From:[info]veed_logs
Date:26. Decembris 2020 - 22:42
(Link)
Tāpēc jākombinē ar ogām/augļiem.
From:[info]polija
Date:27. Decembris 2020 - 22:36
(Link)
emm - a kur tas ir "visur" baro ar sūdiem? Cik saprotu tusēt atļauts mājsaimniecības ietvaros.. :?
[User Picture]
From:[info]veed_logs
Date:28. Decembris 2020 - 12:19
(Link)
Darbiņā baro, darbiņā. Bet nevar liegties, ka aizbraucu arī pie mammas un ievērojot distancēšanos saņēmu neveselīgās pārtikas devu.
From:[info]polija
Date:28. Decembris 2020 - 13:01
(Link)
:D :D