Viss ir labi un būs arvien labāk! - [entries|archive|friends|userinfo]
veed_logs

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| google komiks Nr.1 komiks Nr.2 ]

[7. Sep 2020|22:34]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Noskatījos video, kurā sportiskās miesasbūves amerikānis mēģina iztikt ar 20 USD, lai nedēļu veselīgi un arī puslīdz garšīgi paēstu:
https://www.youtube.com/watch?v=w7IleN4UWTQ

Iesāku skatīties video, bet uzreiz iedomājos, ko es pirktu par šo summu. Neskatījos video tālāk, lai neietekmētos no tā, iegāju pārtikas Interneta veikalā, sarēķināju, ka 20 USD ir apmēram 17 EUR un uzmetu tabuliņu Excel ar konkrētiem produktiem, ko izvēlētos es. Man sanāca, ka es vienai nedēļai pirktu šādus produktus:

Auzu pārslas 1,5kg
Kartupeļi 2kg
Rīsi 1kg
Sīpoli 0,5kg
Burkāni 1kg
Plūmes 0,5kg
Āboli 1kg
Cūkgaļas šķiņķis bez speķa 1kg
Olas 10 gab.
Graudainais biezpiens 0,5kg
Citrons 1 gab.
Tēja 1 paciņa
Tomātu mērce 0,5kg
Ievārījums 0,35kg
Garšvielas

To visu var nopirkt par 17 EUR. Pie tam, apzināti centos izvairīties no produktiem, kas šobrīd ir ar cenas atlaidi. Un izvēlējos to, ko es tiešām pirktu un ēstu, nevis to, kas būtu it kā jāizvēlas cenas un racionālu apstākļu dēļ. Pieņēmu arī, ka man mājās nav nekā. Jautājums varbūtu būtu par eļļu cepšanai un sāli. Bez tiem it kā varētu iztikt, bet tie jau arī it kā visiem mājās ir. Pieņēmu arī, ka man mājās nebūtu tējas. Vēl jāņem vērā, ka sportoju, tāpēc man kaut kā puslīdz būtu jānodrošina nepieciešamais olbaltumvielu apjoms.

Tas gan ir tikai ātrs uzmetums. Gan jau dzīvē paliktu pāri rīsi un auzu pārslas, bet pietrūktu gaļa un augļi. Bet to visu varētu pieslīpēt ar laiku. Gan jau vēl pieliktu klāt pupiņas, varbūt vēl šo to. Reālā situācijā arī es pirktu to, kas ir uz atlaidi. Tomēr zināmu ieskatu šis dod par manām ēšanas prioritātēm. Būtu interesanti uzzināt, ko par šādu summu ēstu citi. Gan jau produktu klāsts citiem cilvēkiem pamatīgi atšķirtos.

Bet vispār, ir žēl amerikāņa, jo viņam, šķiet, par to naudu sanāca stipri mazāk ēdamā, nekā būtu sanācis man.
Linknopel mani

Comments:
[User Picture]
From:[info]heda
Date:8. Septembris 2020 - 00:45
(Link)
Vēl amerikāni žēl par to, ka tur "lētā gala" ēdiens ir ļoti, ļoti negaršīgs, īpaši maize un gaļa. Eiropā nav manītas tādas garšas atšķirības starp lētāku un dārgāku ēdienu.
[User Picture]
From:[info]veed_logs
Date:8. Septembris 2020 - 09:27
(Link)
No video tikai nevar saprast, vai tas bija lētais veikals vai ne tik lētais. Izskatījās tāds vidusmēra.
[User Picture]
From:[info]zazis
Date:8. Septembris 2020 - 08:28
(Link)
pākšaugus aizmirsi. perfekts un lēts proteīna avots. sevišķi lēcas vai šķeltie zirņi.
[User Picture]
From:[info]veed_logs
Date:8. Septembris 2020 - 09:26
(Link)
Jā, piekrītu. Noteikti jāiekļauj. Bet tas bija ātrais uzmetums ar to, kas pirmais ienāca prātā.
From:[info]polija
Date:8. Septembris 2020 - 10:48
(Link)
nu man grūti precīzi uzmest, tad jātērē laiks, jāskaita, bet nu laikam jā - ņemtu rīsus, lēcas - tur lielisks price/performance (ar domu, ka dzeramais ūdens ir pieejams nav jāpērk), 4graudu pārslas (1kg), kefīru (2kg), rupjmaizi, siera gabalu, kāpostgalviņu mazu, burkānus kādu kg, banānus kg, ievārījumu, kādus svaigus augļus (tās pašas plūmes varētu derēt, tik kādus 1,5kg :D)
Ja pieņem, ka eļļa ir, tad ok, ja nav, tad drīzāk pirktu kādu pustreknas gaļas gabalu, lai tie rīsi ar lēcām nav baigi sausie. :D
Nu un tad skaitītu - vai vēl kaut kas atliek, vai nā. Ja atliek, tad kādus tomātus paņemtu.
From:[info]polija
Date:8. Septembris 2020 - 10:57
(Link)
rupji rēķinot sanāca, ka ar pietiktu arī gaļai un bik tomātiem. Bet nu es parasti veikalos daru tā, ka izvēlos alternatīvas, kam ir akcijas: teiksim kkādi augļi,s katos, kurus tad tajā brīdī izdevīgāk nopirkt, jo tās akcijas au mainās, kefīru, pienu ņemu lētāko, pārslas - arī (nu ok, optima līnija auzu pārslas nevārot NAV ēdamas - tās nē :D :D). Bet nu arī patiesībā - jā pērku kilogramu lēcu gemosā, tad tur cena ir ok. Ja lielveikalā - nav ok, tad tikpat labi var pirkt arī kko citu pākšaugveidīgu - nez - šķeltos zirņus varbūt? Rīsus varu aizstāt arī ar pērļu grūbām vai kādiem citiem lētākiem graudaugiem, ja vēl jāsavelk josta.. Tb arī variants - labāk paņemt lētākus pākšaugveidīgos un graudveidīgos, bet tā vietā nopirkt kkādu tumšo šokolādi - arī lētā gala ir pārītis ok.. Ja pieņem, ka ir gaŗvielas mājās,ok, ja nav - tad nez - anniņas garšvielas vai lētākos melnos maltos piparus.. Bez sāls es pat varētu iztikt, bez pipariem - gan ne.