Viss ir labi un būs arvien labāk! - [entries|archive|friends|userinfo]
veed_logs

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| google komiks Nr.1 komiks Nr.2 ]

[20. Apr 2020|12:13]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Kā jau prognozēts, roku un virsmu dezinfekcijas līdzekļi beidzot ir nomāli nopērkami veikalos. Tagad jāgaida otrā fāze - cenu krišanās šiem līdzekļiem. Tomēr divkārtīgs cenu pieaugums ir atbilstošs tikai sākuma fāzei. Tagad preperi ir sapirkušies gada normu un pietiek arī pārējiem. Ja kas, es tā arī neesmu nopircis nevienu no šiem līdzekļiem. Izdevās mājās atrast vecumvecu degšķidrumu tūrisma deglim ar 96% etilspirta sastāvu. Vēl par latiem pirktu. Šķiet, ka to var pat dzert. Pagaidām neesmu lietojis (ne iekšķīgi ne ārīgi). Cerību stariņš, ka spekulantu saltās sirdis jau atkūst pavasara saulītē bija vakardien pa TV redzētā reklāma kaut kur ap Panorāmas laiku (dārgs reklāmas laiks!), kurā Latvijas Balzams ziņo, ka pie viņiem var nopirkt dezinfekcijas līdzekļus. Tātad tomēr pieprasījums ir krities un nav, kas pērk. Lieliski!

Vispār esmu sācis skatīties ziņas TV. Ļoti aizraujoši. Sevišķi tā sadaļa par Covid. Kas ir vienlaikus arī ir vienīgā ziņu sadaļa.

Tāpat arī Krievija, kā jau tika prognozēts, ir pacēlusies uz pirmo desmitnieku inficēto cilvēku skaita ziņā. Par spīti visai statistikas slēpšanai. Mirušo gan no Covid viņiem gandrīz nav. Nu, jā, labākā veselības aprūpes sistēma pasaulē, ko var gribēt. Ā, noteikti vēl ēd daudz citronus, ķiplokus un ingveru (par 60 EUR/kg). Baltkrieviem kaut kas līdzīgs. Malači, tā tik turēt!

https://www.worldometers.info/coronavirus/
Linknopel mani

Comments:
[User Picture]
From:[info]mazeltov
Date:21. Aprīlis 2020 - 12:55
(Link)
Mans pienesums kovidistu panikā bija viena 70ml dezinfekcijas želeja (jo tieši tovakar man bija jādodas uz Amsterdamu).

Mazliet vairāk kā parasti nopirku kapātos tomātus bundžā, tunci, pupiņas (nu tur - ja parasti pirku pa bundžai, tad nopirku divas). Lai retāk uz veici jāiet (tikai pēc svaigās pārtikas).

Bet tā, nekas nav mainījies, izņemot - var strādāt no mājām jau mēnesi no vietas.
[User Picture]
From:[info]veed_logs
Date:21. Aprīlis 2020 - 14:19
(Link)
Ai, man gan ir mainījies. Darbā nē, bet ārpus darba. Svaru zāle ir ciet, ar draugiem satikties arī nedrīkst. TV + kompis. Nav forši.
[User Picture]
From:[info]mazeltov
Date:21. Aprīlis 2020 - 15:50
(Link)
Man ir tā, ka es eju pastaigāties un braukāt ar velo biežāk nekā ne-koronas laikā :D

Jo es neesmu tik nogurusi pēc darba, vairs nav jāpavada laiks ceļā no darba uz mājām. Man arī veicas, ka dzīvoju nelielā ciemā un apkārt ir daudz zaļo zonu - liels parks, citi ciemi, lauki, kur klīst, ezers.

Pie draugiem arī bijām palīdzēt dārza darbos pie viņu mājas. Pirms tam pārliecinoties, ka NL valdība neaizliedz :)
[User Picture]
From:[info]mazeltov
Date:21. Aprīlis 2020 - 15:52
(Link)
Īstenībā, ja nebūtu ciet restorāni un skolas un veikalā obligāti jālieto rati nevis grozs, tad nemaz nevarētu pateikt, ka kaut kas ir mainījies, jo ciema centrs pa dienu ir pilns ar auto un ļaužiem un visi joprojām iet iepirkties, pastaigāties pa parku.

Ievēroju to, ka šobrīd karstākais hobijs ir braukāt apkārt ar skritulenēm. Pilns ar rollerbleidistiem.
[User Picture]
From:[info]veed_logs
Date:21. Aprīlis 2020 - 16:19
(Link)
Mums izskatās, ka ir mazliet vairāk skrējēju un tie, kuri vienkārši pastaigājas. Jo citu jau īsti nav ko darīt. Uz ielām un pārtikas veikalos nekādas īpašas atšķirības nav. Izņemot to, ka Rimi un Maximā var novērot cilvēkus maskās. Runā, ka lielveikali strādā (daļa no veikaliem), bet esot galīgi tukši, pārbaudījis neesmu. Kopumā daudzi cilvēki ievēro distancēšanos. Ir, kas neievēro, bet kopumā apzinīgo ir vairāk.

Es kā likumpaklausīgs pilsonis izmaiņas ļoti izjūtu, jo nedrīkst vairs normāli satikties ar draugiem un doties, piemēram, uz bāru vai kādu publisku pasākumu. Vientuļi jāizolējas. Mana neaktīvā sociālā dzīve ir atnīkusi gandrīz līdz nulles pozīcijai. Bet TV un kompja laiks ir maksimālajā pozīcijā.