Viss ir labi un būs arvien labāk! - [entries|archive|friends|userinfo]
veed_logs

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| google komiks Nr.1 komiks Nr.2 ]

[10. Apr 2020|17:35]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Kariņš vakar sarunāja muļķības. Par to, ka, Lieldienās jāšūpojas vieniem, lai varētu Jāņus svinēt kopā. Īstenībā jau ir tieši pretēji. Ja mēs tagad turpināsim darīt to pašu, ko darām, tad tas pats Kariņš pēc divarpus mēnešiem mūs aicinās svinēt Jāņus vieniem. Varbūt, lai kaut ko pēc tam varētu svinēt kopā. Nezinu, Ziemassvētkus vai astoņpadsmito novembri. Tie pāris mēneši paies ļoti ātri, bet visa šī laža tik ātri nebeigsies. Toties, ja mēs tagad visi draudzīgi Lieldienās apraudzītu viens otru, savus tuvākus un tālākus radus un draugus, iedotu katram pa bučai, tad samaksājot visaugstāko cenu mums būtu reāla iespēja iegūt kolektīvo imunitāti. Jā, Jāņi būs interesants laiks. Vai precīzāk sakot - laiks pēc Jāņiem, kad, ja Jāņunaktī nepieliks katram žigimantam pa policistam vai zemessargam, tad mūs sagaida labs inficēto pīķis.
Linknopel mani

Comments:
[User Picture]
From:[info]laba_doma
Date:10. Aprīlis 2020 - 18:17
(Link)
Visas valstis jau sen ir atmetušas ideju par kolektīvo imunitāti. Veselības aprūpes sistēmas netiek galā pat ar daudzreiz mazākiem saslimušo skaitiem, nekā tie ir nepieciešami kolektīvās imunitātes iegūšanai (ja vien šo procesu negrasās izstiept 10 gadu garumā).
From:[info]polija
Date:10. Aprīlis 2020 - 18:33
(Link)
tieši tā. Ar visu to, ka Itālijā iet, tur ir zināmie saslimšanas gadījumi šobrīd 0,2% no visas populācijas. Protams, var spekulēt, ka iespējams, ka reālais saslimušo skaits ir (nu neieslīgsim sīkumainos aprēķinos) desmitreiz lielāks. Cik tas būtu ? 2% 2+ mēnešu laikā..
Cik vajadzēja tai kolektīvajai imunitātei? 70%? Tieši cikreiz vairāk cilvēku (un arī medpersonālam) ir jāsaslimst un jānomirst, lai pārējie iegūtu to kolektīvo imunitāti? Jo īpaši 2u mēnešu laikā...
Vienīgais, ko varētu mēģināt, ir iet DKorekjas utt. ceļu, panākt, ka no jauna inficēto nav vai praktiski nav (drīzāk jau nav), un tad stingri visus kontrolēt uz robežām.
Bet arī - pat ja paliek daži gadījumi. Pietiek ar vienu sociāli aktīvu cilvēku, kurš nezina, ka ir infekciozs vai vnk ir gudrāks par visiem un ar sliktu pašsajūtu vazājas pa publiskiem pasākumiem (ja tādi jau atkal notiek), lai atkal uztaisītu jaunu, strauju inficēšanās vilni.. Var palasīt par DKorejas 31.pacientu.