Viss ir labi un būs arvien labāk! - [entries|archive|friends|userinfo]
veed_logs

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| google komiks Nr.1 komiks Nr.2 ]

[15. Mar 2018|10:32]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Vakar noskatījos jauno latviešu kinofilmu "Paradīze 89". Man nepatika. Gāju skatīties kompānijas pēc, jo filmas žanrs noteikti nav manējais. Nevar īsti saprast, kam tā filma bija domāta - pieaugušajiem (tādiem, kā es, kuri tajā laikā bija galveno varoņu vecumā) vai arī bērniem. Man šķiet, ka ne vieni, ne otri nebija īsti apmierināti. Lai gan par sīčiem es nezinu, varbūt tiem viss vienalga. Filma ir piebāzta ar Padomju klišejām. Tiek arī nevajadzīgi mēģināts iepīt kaut kādus politiski tautiskos jautājumus, lai padarītu šo filmu par kaut ko vairāk, nekā bērnu filmu, bet tas izskatās ļoti neveikli.
Ir arī savas pozitīvās puses. Atšķirībā no vienas otras citas nesenā laikā tapušas latviešu filmas, šeit var pamanīt, ka cilvēki, kas to radījuši nedara šādu darbiņu pirmo reizi. Piemēram, kā ir veidoti filmas skati, kameras kustība, vēl viena otra niansīte. Arī par spīti klišejām, tomēr var uzteikt tos, kuri ir vākuši filmas rekvizītus. Var jau būt, ka nebija dikti jāvāc, varēja paņemt no kādiem kino fondiem un dot vaļā, bet tomēr, varēja palūrēt uz visādām Padomju mantām. Kopumā - iesaku tikai ziņkārīgajiem, kuriem nebūs žēl laika un naudas.
Linknopel mani

Comments:
[User Picture]
From:[info]chimera
Date:15. Marts 2018 - 11:11
(Link)
nu bļe, gribu atredzēt šo. kā reiz taisos iet ārā no mājas, lai skatītos.
[User Picture]
From:[info]veed_logs
Date:15. Marts 2018 - 11:20
(Link)
Nav problēmu, vienkārši sagatavojies ļaunākajam un tad kaut kas jau pārspēs tavas gaidas un varēsi priecāties. Vai arī palasi citas pozitīvās atsauksmes. Tādas noteikti ir.
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:15. Marts 2018 - 13:39
(Link)
kas ir "kino fondi"?
[User Picture]
From:[info]veed_logs
Date:15. Marts 2018 - 13:47
(Link)
Es ar to biju domājis tādu noliktavu, kurā stāv visādi mantas, kuras noder filmēšanas vajadzībām (sākot ar apģērbu un beidzot ar veciem kalendāriem). Teātriem kaut kas tāds ir, gan jau arī filmu ražotājiem ir, varbūt pat no Padomju laikiem. Nezinu kā to citādi nosaukt, esmu parasts kino patērētājs.
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:15. Marts 2018 - 14:00
(Link)
varbūt tu vēl dzīvo laikos, kad bija rīgas kinostudija un nekā cita nebija. tas bija sen un nav taisnība. jebkurš kino mākslas departamenta cilvēks rūgti jo rūgti smietos par tavu pieņēmumu "aizej noliktavā paņem".
[User Picture]
From:[info]veed_logs
Date:15. Marts 2018 - 14:06
(Link)
Lai tik smejas. Ieraksti un atsūti video. Vēlams, kur viņi visi kopā smejas. Vēl labāk, lai raud.
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:15. Marts 2018 - 14:20
(Link)
piedošanu, es biju aizmirsusi, kāds augstprātīgs āpsis tu esi
i'll show myself out
[User Picture]
From:[info]veed_logs
Date:15. Marts 2018 - 14:31
(Link)
Man prieks, ka jums prieks. Piekāpiet kādreiz vēl! :*
[User Picture]
From:[info]nova
Date:15. Marts 2018 - 14:59
(Link)
Es uz kino aizgju ar bērniem kā uz bērnu filmu,bet skatotoes šķita,ka tā 100% tomēr ir pieaugušajiem. Pārsvarā kā retrospekcija un pārsvarā kā atgādinājums - ka neatkarīgi no politiskās un ekonomiskās situācijas valstī bērniem notiek viņu bērnība tik un tā,un cik mums viss ir nopietni,tik bērniem bērnība kā jau bērnība
[User Picture]
From:[info]veed_logs
Date:15. Marts 2018 - 15:46
(Link)
Kad es biju, tad vairums arī bija sīči ar vecākiem. Reti kurš bija bezbērnu pieaugušais. Nezinu, vai viņi visi palika dikti apmierināti, bet laikam jau tik maz latviešu filmu bērniem parādās, ka visi arī uz tām dažām cenšas aiziet...