Viss ir labi un būs arvien labāk! - [entries|archive|friends|userinfo]
veed_logs

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| google komiks Nr.1 komiks Nr.2 ]

[30. Nov 2014|12:25]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Linknopel mani

Comments:
[User Picture]
From:[info]veed_logs
Date:29. Novembris 2014 - 15:27
(Link)
1) Tiešām nezinu, kā tas tiek izvērtēts. Es arī negribētu būt tajā izvērtēšanas komisijā, jo ir gandrīz nereāli izmērīt šādu projektu atdevi. Bet man ir aizdomas, ka nekāda kašķa īsti nav, kašķis būtu tad, ja būtu labi projekti, ko neatbalsta, bet "beigtie zirgi", ko atbalsta. Es ticu, ka ir čeki un atskaites, bet skaidrs, ka tas nedod pilnvērtīgu priekšstatu, vienkārši kādam ir jāuzņemas un jāpasaka savs spriedums - tam dodam un šim nedodam. Katrā ziņā, es neesmu dzirdējis par labiem projektiem, kurus sviež atpakaļ (varbūt tādi ir?). Galu galā mēs šeit runājam par 100 000 EUR gadā. Sorī, bet tas tiešām ir fufelis, ja runājam par valsti kopumā. Tomēr aiz šīs naudas stāv ļoti daudz dažādu cilvēku un organizāciju un čupa ar atskaitēm un pamatojumiem, nav tā ka kāds tipiņš atnāca un vienkārši izsvieda vējā vai ielika sev kabatā.

2) Tas LR2 bija tikai tāds piemērs, raksturojot, ka nereti tas, kas ir populārs nebūt nav augstvērtīgs. Ja runājam izvēli starp mazajiem projektiem un lielajiem projektiem, tad domāju, ka tajā nozarē, kurā piemēram, es darbojos, nav jāmērķē uz lielākām auditorijām vai lielākiem projektiem. Piemērs ar tautas tērpiem īstenībā ir ļoti labs, tas palīdz raksturot situāciju. Labāk ir dot "vienam kreklam" Zemgalē, nekā, piemēram, uzšūt kreklus visām Zemgales kopām. Galu galā tautas tērps nav treniņtērps vai uniforma un tas prasa individuālu pieeju, katrs šuj, kādu vēlas un kāds atbilst viņa konkrētajam reģionam (reģions, pilsēta, ciemats) vai darbības jomai (darba tērps, izejamais u.t.t) iepirkt vairumā nebūs labs variants. Pat veicot kopēju iepirkumu vairākām folkloras kopā nebūs nekāda ieguvuma. Cenas atlaides par apjomu neviens amatnieks nedos un pārvaldīt lielākas naudas būs vēl jo sarežģītāk un no korupcijas viedokļa, manuprāt, arī riskantāk.
Varu atkal teikt no savas pieredzes, ka tie lati vai eiro, kurus esmu redzējis apgrozām tiek izmantoti lietderīgi. Kopumā šajā jomā darbojas savas lietas entuziasti, kuri tāpat iegulda savus līdzekļus savā vaļaspriekā + valsts sniedz kaut kādu nelielu atbalstu. Nav tā, ka šajā jomā kāds dzīvo no nopelna no šīm naudām. Vismaz savā pieredzē es ar to neesmu saskāries.